به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، همچنین کشورهایی که نرخ باسوادی آنها بیش از ۹۹ درصد هست، به ترتیب عبارتند از: استونی – لاتویا – لهستان و لیتوانی.
میزان باسوادی در کشورهای منطقه خاورمیانه نیز به این ترتیب هست که آذربایجان با ۹۹٫۷ درصد – قطر با ۹۶٫۳ درصد – ترکیه با ۹۴٫۱ درصد – کویت با ۹۳٫۳ درصد و ایران با ۹۱ درصد در رتبه پنجم منطقه قرار گرفته است.
کشوری که کمترین میزان سواد را به خود اختصاص داده، کشور آفریقایی چاد هست که در آن تنها ۱۴ درصد زنان و ۳۸.۹ درصد مردان باسواد هستند.
ایران نود و هشتمین کشور باسواد جهان
بر اساس آمارهای اعلام شده، ایران در رتبه ۹۸ دنیا در میزان باسوادی در دنیا قرار گرفته است.
هر چند بین آمارهای اعلام شده از سوی مسئولین کشورمان بیش از ۹۸ درصد اعلام شده ولی آمار جهانی از میزان باسوادی در ایران کمتر از ۹۰ درصد تخمین زده می شود و لذا بر اساس این آمار، ایران در رده باسوادی در رتبه ۹۸ کشورهای دنیا قرار می گیرد.
البته بالاترین درصد باسوادی در بین شهرهای کشورمان در شهرستان کوهبنان با بیش از ۹۸ درصد پوشش و پایینترین درصد را در شهرستان رودبار با حدود ۷۷ درصد به خود اختصاص می دهند.
همچنین استان سیستان و بلوچستان کمترین میزان باسوادی و استان مازندران رتبه باسوادترین استان را به خود اختصاص داده اند.
مدیر کل راهداری و حملونقل جادهای آذربایجانغربی از تسریع در اجرای چندین پروژه راهداری ، راه روستایی و پایانه های داخلی ومرزی در شهرستان سلماس طی سالجاری خبر داد.
در آستانه فرارسیدن اربعین حسینی، شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانغربی با اجرای ۷ پروژه زیرساختی و عملیاتی، خدمترسانی به زائران حضرت اباعبداللهالحسین (ع) در مرز تمرچین پیرانشهر را آغاز کرد.
توهین و درخواست ترور رئیسجمهور توسط عضو شورای شهر رشت؛ اوج سقوط اخلاق سیاسی در ایران را می رساند!
در سالهای اخیر، آموزشوپرورش آذربایجان غربی با حضور مدیران سفارشی همچون منافی، جنگی و مطهری به میدان رقابتهای جناحی تبدیل شده بود. مدیرانی که نه با نگاه تخصصی، بلکه با لابی و سفارش روی کار آمدند و بهجای تقویت کیفیت آموزش، اولویت را به سهمخواهی سیاسی دادند. نتیجه این بیتدبیریها، حالا در کارنامه بچههای این استان دیده میشود.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه