تحریمها، بیماری کرونا، نرخ مواد اولیه، سود بالای بانکها، نبود بازار و صادرات از عواملی هستند که توانستند در طول دو سال گذشته، چرخ صنعت و تولید را از حرکت باز دارند.
حفظ واحدهای صنعتی و تولیدی موجود و حمایت از واحدهای صنعتی غیرفعال و بازگرداندن آنها به چرخه تولید، باید در اولویت های اصلی دولت سیزدهم قرار گیرد، چرا که احیای این واحدها به عنوان راهکاری موثر در راستای توسعه کشور است که میتواند به اقتصاد این استان نیز رونق بیش از پیش ببخشد.
آذربایجان غربی بیش از ۲۴ شهرک و ناحیه صنعتی دارد و این نواحی ظرفیت مناسبی برای تحرک چرخ اقتصادی به شمار میرود و در این بین ۵۷۵ واحد صنعتی در این نواحی شناسایی شده که نیازمند توجه بیش از پیش دولت برای احیاء هستند.
بررسی مشکلات ۳۲۰۰ واحد تولیدی در آذربایجانغربی
رِئیس اداره امور صنایع غیر فلزی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی گفت: کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید از اردیبهشت ۱۳۹۴ با تصویب و ابلاغ قانون رفع موانع تولید آغاز به کار کرده و در همین مدت با برگزاری بیش از ۸۸۰ جلسه، علاوه بر حل مشکلات بیش از یکهزار و ۳۰۰ واحد تولیدی در قالب بیش از سه هزار مصوبه، نسبت به بررسی سه هزار و ۲۰۰ درخواست پرداخت تسهیلات واحدهای تولیدی نیز اقدام کرده است.
علی روشن میلانی تاکید کرد: تاکنون ۱۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات در قالب سرمایه ثابت برای تکمیل طرحهای نیمه تمام، بازسازی و نوسازی، فعال سازی مجدد واحدهای راکد، افزایش سرمایه در گردش برای بالا بردن ظرفیت تولید واحدهای فعال از طریق بانکهای عامل در قالب تسهیلات رونق تولید (از محل منابع داخلی بانکها) و تسهیلات تولید و اشتغال (از محل منابع بند الف تبصره ۱۸) پرداخت شده است.
۵۷۵ واحد صنعتی نیازمند احیا در آذربایجانغربی
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه ۵۷۵ واحد صنعتی این استان نیازمند احیا هستند، افزود: برگرداندن این واحدهای صنعتی به چرخه تولید زمینه اشتغال بیش از پیش جوانان منطقه را فراهم میکند و به نوعی مشکل بیکاری در این منطقه تاحدودی حل و فصل میشود.
حسن حاتمی بیان کرد: راه اندازی این تعداد واحد تولیدی میتواند زمینه توسعه صادرات داخلی و خارجی و جذب سرمایهگذار را نیز فراهم کند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانغربی گفت: فقط طی سال جاری ۲۵ واحد صنعتی در این شهرک احیا و به مدار تولید بازگشته است و زمینه فعالیت اکثر این واحدهای احیا شده در حوزههای صنایع غذایی، شیمیایی، فلزی و کانی غیرفلزی بوده است.
حاتمی افزود: احیای ۲۵ واحد تولیدی زمینه اشتغال برای ۴۵۰ نفر در آذربایجانغربی را فراهم کرده، که برای تحقق همین امر بیش از ۱۷۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
وی با اشاره به اینکه ۷۵ درصد واحدهای صنعتی در شهرک های آذربایجانغربی فعال است، گفت: از هزار و ۴۰۰ واحد به بهرهبرداری رسیده در شهرکها و نواحی صنعتی این استان هم اینک هزار و ۵۰ واحد فعال است.
مشکلات ارزی مهمترین مانع واحدهای تولیدی است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی گفت: عامل اصلی رکود در واحدهای تولیدی و اقتصادی آذربایجانغربی مشکلات ارزی است.
غلامرضا بابایی، کمبود نقدینگی ارزی و مشکلات مربوط به نقل و انتقال ارز حاصل از صادرات را از عمده مشکلات واحدهای تولیدی استان عنوان کرد.
وی ادامه داد: مشکلات مالی و بانکی و نبود تجهیزات مدرن نیز از دیگر مشکلاتی است که گریبانگیر واحدهای تولیدی شده است زیرا مشکلات ارزی باعث شده که تامین مواد اولیه برای واحدهای تولیدی با مشکل اساسی روبرو شود.
گزارش از:بیتا اختیاری
مأموران یگان حفاظت با همکاری دادستانی، بیش از ۴ هزار مترمربع از اراضی کشاورزی روستای اوصالوی زمه ارومیه را از تصرف غیرمجاز آزاد کردند.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه در خطبههای نماز جمعه با اشاره به اهمیت موضوع جمعیت، خواستار رفع موانع فرزندآوری و توجه ویژه خانوادهها به ازدواج جوانان شد.
استاندار آذربایجان غربی گفت: باتوجه به وضعیت منابع آبی مشکلی در تامین آب شرب منطقه نداریم و در سایر حوزه ها از جمله کشاورزی نیازمند برنامه ریزی و مدیریت صحیح منابع آبی هستیم.
استاندار آذربایجانغربی در جلسه شورای تأمین مسکن استان با اشاره به اهمیت تکمیل زیرساختها درطرحهای مسکن مهر و نهضت ملی مسکن، تأمین مسکن را از دغدغههای اصلی مدیریت استان دانست.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه