به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، صحرا زاهدی کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو گفت: با شروع فصل بهار و بروز شرایط مساعد برای رشد قارچهای خودرو، همهساله در ابتدای سال متأسفانه با موجی از مسمومیتهای اتفاقی ناشی از مصرف خوراکی قارچهای خودرو و سمی روبرو هستیم.
در سال ۱۳۹۶ با ۱۵۴۰ مورد مراجعه به بیمارستانهای سطح کشور در اثر مسمومیت با قارچهای خودرو و سمی روبهرو بودهایم. این آمار از سال ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹ به ترتیب بالغبر ۱۷۲۶ نفر، ۳۶۵ نفر، ۷۲۲ نفر و در نیمه نخست سال ۱۱۴۰۰ تعداد ۸۲۸ مورد مراجعه به بیمارستان در اثر مسمومیت با قارچهای خودرو و سمی بوده است که نشاندهنده تعداد بالای قربانیان و شایع بودن این مسمومیت در کشور ما میباشد و متأسفانه مصرف خوراکی قارچهای خودرو و سمی، منجر به فوت، نارسایی کبد و بستری شدن بسیاری از هموطنانمان شده است.
متأسفانه در سالهای ۹۶،۹۷، ۹۸ و ۹۹ آذربایجان غربی در لیست ۵ استان با بیشترین میزان مسمومیت با قارچهای خودرو و سمی کشور بوده است.
دکتر زاهدی در ادامه تصریح نمود: در پنج سال اخیر مجموعاً ۵۱۷۵ مورد مسمومیت ناشی از مصرف قارچهای خودرو در هموطنانی که در مناطق غربی، کوهستانی و یا مرطوب کشور زندگی میکنند بروز نموده است. این موارد با آموزش عمومی و اطلاعرسانی و ارائه هشدار بهموقع قابلپیشگیری خواهد بود لذا توصیه میگردد از مصرف قارچهای خودرو مخصوصاً قارچهایی که در کنار تنه درختان (علیالخصوص درختان خشکشده) میرویند و يا قارچهای جمعآوریشده توسط افراد بومی، خودداری كنيد. برای حفظ سلامت خود و خانوادهتان تنها قارچهایی را كه توسط مراكز مجاز و دربسته بندیهای دارای مجوز میباشند، خریداری و مصرف نماييد.
شناسايی انواع خوراكی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصيات ظاهری مانند شكل، رنگ، بو، قوام و مزه مشكل بوده و تنها توسط متخصصان و كارشناسان مجرب قارچشناسی و گیاهشناسی امکانپذیر است. بنابراين به توصیههای برخی از افراد در تشخيص انواع سمی از انواع خوراكی قارچ توجه نكنيد.
مصرف قارچها توسط پرندگان و ساير جانوران اهلی و وحشی، نشاندهنده غیر سمی بودن قارچ برای انسان نمیباشد.
برخی از روشها و معيارهای سنتی مانند تغيير رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، يا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رويش قارچ معيار علمی و صحيحی برای تشخيص عدم سميت قارچ در همه موارد نيست.
برخی از سموم موجود در قارچهای سمی، مقاومبهگرما بوده و فرآيندهای آمادهسازی غذا مانند كباب كردن، آب پز كردن، سرخ كردن، بخارپز كردن قادر به تخريب كامل مواد سمی موجود در آن نمیباشد.
این کارشناس دارویی معاونت غذا و دارو تأکید نمود: در صورت بروز علائم و نشانههای گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) بهصورت تأخیری (۱۲-۵ ساعت پس از مصرف خوراكی قارچهای خودرو)، هر چه سریعتر بيمار را به مركز درمانی تخصصی مسمومیتها منتقل كنيد. در مواردی که علائم گوارشی بهصورت تأخیری (بافاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ خودرو) رخ دهد این دسته از قارچها سمیت بهمراتب بیشتری دارند و در سالهای گذشته منجر به نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان شده است.
انتقال سريع بيمار مسموم به يک مركز درمانی تخصصی مسمومیتها امكان درمان موفقیتآمیز را افزايش میدهد و هرگونه تأخیر در اين امر سبب افزايش احتمال شكست درمان و حتی مرگ بيمار میشود. بنابراين با مشاهده علائم و نشانههای بالينی اوليه بهویژه از نوع تأخیری در فردی باسابقه مصرف خوراكی قارچ خودرو، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهيز نموده و بيمار را در اسرع وقت به بيمارستان منتقل نماييد.
در صورت امكان، نمونه باقیمانده قارچ مصرفشده توسط بيمار را برای شناسايی كادر پزشكی در بيمارستان به همراه داشته باشيد.
بهمناسب گرامیداشت هفته دولت یک واحد بومگردی در سردشت با حضور مسئولان به بهرهبرداری رسید.
روزنامه نگار پیشکسوت آذربایجان غربی با بیان اینکه خبرنگار و گزارشگر باید هوشیار، کنجکاو و نکته سنج باشد، افزود: ما خبرنگاران باید پیگیر مسائل حقوقی و اجتماعی مردم باشیم و لذا معتقدم که خبرنگار بدون روحیه مطالبه گری، همانند یک کارمند ساده هست و کارمند نمی تواند از مدیران مطالبه گر و پرسشگر باشد.
به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، علی شمس ضمن اعلام این خبر گفت: در راستای صیانت از منابع آبی تعداد ۶۲ حلقه چاه غیرمجاز توسط کارشناس آبهای زیرزمینی و با همکاری اکیپ گشت و بازرسی و با جلب رضایت و توافق مالکین چاهها در شهرستان میاندو آب پر و مسلوب المنفعه شد. وی افزود: با […]
مدیرعامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری میاندوآب گفت: سقوط یک دستگاه خودروی سواری پژو به داخل کانال آب منجر به بروز حادثه شد.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه