ویدا توحدی، مدیرکل دفتر آموزش، توسعه و ترویج معاونت صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در این جلسه ضمن تقدیر از استقبال و اراده جدی مسئولان شهری در ثبت خوی به عنون شهر ملی فرش ماهی اظهار کرد: صنایعدستی بخشی از هویت مردم این سرزمین بوده و نقش مهمی در هویتدهی ملی دارد.
وی افزود: اینکه یک هنرمند با سرمایه اندک میتواند کسبوکاری را بدون وابستگی به کشورهای دیگر راهاندازی کند جای تقدیر داشته و باید از این افراد حمایت شود.
توحدی ادامه داد: ثبت ملی و جهانیبخشی آثار هنری زمینه لازم برای تجاریسازی آثار را فراهم میکند و در این راستا وظیفه اصلی بر دوش مسئولان محلی است که باید از این رویداد حمایت لازم را داشته باشند.
مدیرکل دفتر آموزش، توسعه و ترویج معاونت صنایعدستی گفت: لازم است تا پیش از ۲۲ آذر نسبت به مستندنگاری و تکمیل پرونده خوی شهر ملی فرش ماهی اقدام و این پرونده در این تاریخ برای ثبت طرح شود.
گفتنی است، خوی یکی از قطبهای تولید فرش دستباف در آذربایجان غربی و کشور به شمار میرود که هنر فرشبافی از دیرباز در این شهرستان رایج و از شهرت خاصی در جهان برخوردار بوده و این هنر تحت عنوان مالکیت فکری در وایپو سوئیس به ثبت رسیده و در بازار ایران و خارج از ایران بهویژه در کشورهای اروپایی نام خوی با فرش ریزماهی همراه است.
فرش ریزماهی از استحکام، ظرافت و کیفیت بالایی برخوردار بوده که در ابعاد، نقوش و رنگآمیزیهای متنوع با گره ترکی بافته میشود و یکی از پرطرفدارترین فرش دستباف ایرانی در بین مردم است، به علت اینکه در طرح این فرش در اطراف گل سیب دو عدد ماهی در دور گل سیب همیشه در حال چرخش هستند، به این خاطر این فرش به ریزماهی معروف می باشد.
استاندار آذربایجانغربی گفت: زمینه سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران در استان فراهم می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: عمده قارچ خوراکی تولیدشده در استان از نوع دکمه ای بوده و ۳۰ درصد این محصول در ارومیه پرورش داده می شود.
دیدار جمعی از اعضای خانه معدن آذربایحان عربی با سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی دیارد کردند.
بارش برف در محورهای مواصلاتی شهرستان ارومیه، پیرانشهر و گردنه مایین بلاغ/ مه گرفتگی پدیده غالب بر گردنه زمزیران است.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه