به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، رهبر معظم انقلاب اسلامی، مجلس شورای اسلامی را از ارکان اصلی مدیریت کشور برشمردند و با اشاره به دشواریها و پیچیدگیهای مدیریت کشورها در شرایط خطیر کنونی بینالمللی، همه قوا و دستگاهها را به درک اهمیت جایگاه خود و همکاری صمیمانه با یکدیگر فراخواندند و تأکید کردند: شناخت صحیح تواناییها و آسیبپذیریها یکی از مسائل بسیار ضروری است زیرا دشمن بیش از آنکه به تواناییهای خود امیدوار باشد به خطا و اشتباههای ما چشم دوخته است.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به ایام سالروز فتح خرمشهر، این حادثه عظیم را فراتر از باز پسگیری یک شهر دانستند و گفتند: فتح خرمشهر در واقع تغییر یک معادله تلخ و حیاتی به سود رزمندگان اسلامی و تبدیل آن به یک معادله شیرین بود.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین علت این تغییر معادله افزودند: عوامل نجات ملی که با فتح خرمشهر محقق شد عبارتند از: عملکرد جهادی، از خود گذشتگی، عزم راسخ، ابتکار عمل، نگاه بلند به اهداف و آرمانها، و بالاتر از همه اخلاص و توکل بر خداوند.
ایشان این عوامل و قاعده کلی را نسخه نجات بخش در همه امور و در همه زمانها دانستند و تأکید کردند: مبنای این قاعده نجاتبخش، وعده تخلف ناپذیر خداوند در قرآن مبنی بر پیروز گرداندن افراد و جامعهای است که به این عوامل پایبند باشند و خداوند عمل و مجاهدتهای افراد چنین جامعهای را ضایع نخواهد کرد.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: از خود گذشتگی به معنای اسیر نشدن در پنجه خواستههای حقیر است و بسیاری از مشکلات افراد و جوامع از تن دادن به خواستههای حقیر آغاز میشود.
حضرت آیتالله خامنهای سپس وارد موضوع مجلس شدند و با تأکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی یکی از ارکان و اضلاع اصلی مدیریت کشور و دارای جایگاه مهمی است، خاطرنشان کردند: نمایندگان مجلس از شهرهای مختلف و حتی از شهرهای کم جمعیت نیز باید به جایگاه مجلس چنین دیدگاهی داشته باشند و متوجه سختی و پیچیدگی مدیریت کشور باشند.
ایشان با اشاره به وسعت، جمعیت، جغرافیا، تاریخ و اقلیم متنوع ایران تأکید کردند: مدیریت کشوری با موقعیت ایران عزیز، کاری مهم و با توجه به شرایط ویژه کنونی دنیا، طبیعتاً دشوار و پیچیده است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: البته در شرایط امروز دنیا، مدیریت برای همه کشورها سخت شده است.
حضرت آیتالله خامنهای در تبیین دلایل شرایط خاص حاکم بر دنیا، گفتند: رقابتهای خصمانه قدرتها و تهدیدهای قدرتهای اتمی علیه یکدیگر، تحرکات و تهدیدهای فزاینده نظامی و جنگ در نزدیکی اروپا به عنوان یکی از جنگخیزترین مناطق جهان، فراگیری کمسابقه یک بیماری و تهدیدهای غذایی در سطح جهان، همه عواملی هستند که شرایط کنونی دنیا را ویژه کرده اند و در چنین شرایطی مدیریت کشورها، سخت تر و پیچیده تر شده است.
ایشان خاطرنشان کردند: ایران، علاوه بر شرایطی که بر همه کشورها حاکم است، به دلیل ارائه الگویی نو که عبارت از مردم سالاری دینی است و موجب بر هم خوردن جدول تنظیمی نظام سلطه شده است، با قدرتهای جهانی درگیر چالش مستمر در ابعاد مختلف است.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی در برابر همه خصومت ها و دشمنی ها، سینه سپر کرده و در حال پیشرفت و موفقیت است، افزودند: نمایندگان مجلس، دولت و قوه قضاییه و دستگاههای دیگر همه باید بدانند که در چه مدیریت بزرگ و مهمی دخیل هستند و به تناسب این جایگاه، مراقبت از خود را افزایش دهند.
حضرت آیت الله خامنه ای خاطرنشان کردند: باید هم توانایی ها و هم آسیب پذیری ها را به درستی شناخت و مراقب بود خطا و اشتباهی رخ ندهد زیرا دشمن بیش از آنکه به توانایی های خود امیدوار باشد، به اشتباههای ما امید بسته است. رهبر انقلاب با اشاره به تعبیر سابق خود از مجلس یازدهم بهعنوان مجلس انقلابی افزودند: بعضیها از این تعبیر خوششان نیامد اما این یک تعبیر حقیقی بود چرا که مردم نمایندگانی را برای این مجلس انتخاب کردند که شعارها و جهتگیریها آنها انقلابی بود.
ایشان اظهارات برخی افراد که شعارهای انقلاب را دردسر برای کشور میدانند، مردود دانستند و گفتند: حرکت به سمت آرمانهای انقلاب به نفع کشور و موجب درمان دردهای آن است.
حضرت آیتالله خامنهای، انقلابی ماندن را مهمتر از انقلابی بودن خواندند و خاطرنشان کردند: بعضی افراد در سالهای اول انقلاب بسیار پر شور و حرارت و به تعبیری سوپرانقلابی بودند اما استقامت و طاقت ماندن در این راه را نداشتند و نتوانستند در مسیر بمانند بنابراین مشکلتر از انقلابی بودن، انقلابی ماندن فردی و جمعیِ مجلس است.
ایشان با تحسین اقدامات خوب انجام شده در دو سال گذشتهی مجلس یازدهم، در ادامه به بیان شاخصهای «نماینده انقلابی» پرداختند و گفتند: اولین شاخص، «سادهزیستی، و اسیر تجملات و اعیاننشینی نشدن» است و نباید زندگی نمایندگان با قبل از دوره نمایندگی تفاوت کند.
«مسئولیتپذیری» دومین شاخص یک نماینده انقلابی بود که رهبر انقلاب با تأکید بر آن، گفتند: پای قانون خوبی که تصویب میکنید محکم بایستید و از طرف دیگر اینگونه نباشد که با آگاهی از رد شدن آن در شورای نگهبان یا ناتوانی دولت در اجرای آن، قانونی تصویب کنید تا فقط مسئولیت آن را از دوش خود بردارید.
ایشان «مردمی بودن» را شاخص دیگری از انقلابیگری یک نماینده برشمردند و افزودند: مردمی بودن یعنی علاوه بر نشست و برخاست با مردم، گوش شنوا برای شنیدن حرف آنها داشته باشید اما در جایی که امکان اجرای خواسته مردم ممکن نیست با زبان گویا دلایل آن را توضیح دهید که این کار از مصادیق جهاد تبیین است.
حضرت آیتالله خامنهای، «اصلی- فرعی کردن مسائل کشور و مقدم داشتن حل مسائل اصلی» را از دیگر شاخصهای نماینده انقلابی دانستند و گفتند: شاخص دیگر، «اجتناب جدی از تبعیض و فساد» چه در قبال فساد دیگران و چه مراقبت از خود در مقابل فساد است.
ایشان «همکاری صمیمانه با قوا و دستگاههای دیگر و همچنین بدنه آنها» و پرهیز از گروکشی و معارضه را از جمله الزامات مجلس انقلابی دانستند و خاطرنشان کردند: نماینده انقلابی با عموم مردم همراه است اما عوامزده و جوّ زده نیست بنابراین در قوانین و اقدامات مجلس، چنانچه مخالفتها منطقی بود آنها را بپذیرید اما در غیر اینصورت، جنجال و فضاسازی علیه مجلس و قانون نباید شما را از انجام وظیفه باز بدارد.
رهبر انقلاب، «پایبندی کامل به قانون اساسی و تکالیف آن» را شاخصه دیگر نماینده انقلابی دانستند و در جمعبندی این بخش از سخنان خود گفتند: البته یکی از چیزهایی که نشانه انقلابی بودن نیست نطقهای میاندستورِ پر شورِ همراه با اعتراض و عصبانیت است.
حضرت آیتالله خامنهای سپس به بیان چند توصیه درباره مسائل قانونگذاری پرداختند.
ایشان با تأکید بر «وضع قوانین با نگاه جامع و بلندمدت و پرهیز از قانونگذاری برای هر امر جزیی»، توجه به سیاستهای کلیِ ابلاغی در قوانین را با اهمیت خواندند و افزودند: وظیفه مجلس، قانونگذاری بر اساس این سیاستها است نه در تعارض با آنها، البته بعضی از سیاستهای کلی مانند سیاستهای کلی انتخابات یا سیاستهای کلی قانونگذاری نیاز به قانون دارند که با وجود گذشت چند سال از ابلاغ آنها هنوز قوانین مربوطه تصویب نشده است.
رهبر انقلاب، پیشنهاد طرح از طرف نمایندگان را بخصوص در مواردی که خلأ و نیاز کشور است اما دولت درباره آنها لایحه نداده است، جزو حقوق و وظایف مجلس خواندند و گفتند: البته شنیدم که در این مجلس تعداد طرحها بیش از مجالس قبلی است که این کار چندان مناسب نیست و کار کارشناسی و اجرای آنها دچار مشکل میشود و با اجرا نشدن قانون، مسئولیتها لوث میشود.
ایشان در این زمینه افزودند: با تشکیل مجالس جدید، طرحهای در جریان بررسیِ مجلس قبل که وقت و زحمت زیادی صرف آنها شده، کنار گذاشته میشود که این مسئله نیاز به اصلاح دارد.
توصیه دیگر حضرت آیتالله خامنهای «اصلاح ساختار بودجه» بود که گفتند: ترکیب غلط بودجه هنوز اصلاح نشده که مخاطب این موضوع بیشتر دولت است اما در مجلس نیز نباید با افزایش هزینهها بدون تعیین درآمدهای واقعی و قابل تحقق، به کسری بودجه که امالخبائث مشکلات اقتصادی است، اضافه شود.
ایشان با تأکید بر «تقویت بنیه کارشناسی مجلس چه در مرکز پژوهشها و چه در کمیسیونهای تخصصی»، به تدوین برنامه هفتم توسعه اشاره کردند و گفتند: در این برنامههای پنجساله نباید به کلیگویی اکتفا شود بلکه دولت و مجلس با نگارش مسئلهمحور برنامه، راه را برای دستاندرکاران کشور روشن کنند.
رهبر انقلاب اسلامی با بیان چند نمونه از مسائلی که باید در برنامه هفتم مورد توجه قرار بگیرد، افزودند: در برنامه هفتم برای مسائلی مانند کشاورزی، یا مسئله معدن که ظرفیتهای کشور در آن دستنخورده یا با استحصال بدون ارزش افزوده است، و یا مسئله صنعت که راهبرد کشور در این بخش نامعلوم است، به صورت علمی و مسئلهمحور سند و برنامه نوشته شود. البته امکانات کشور و موضوع آمایش سرزمینی نیز در نظر گرفته شود.
ایشان در توصیه بعدی، «توجه به ابعاد رسانهای مصوبات و اقدامات مجلس و توضیح آنها برای مردم» را مورد تأکید قرار دادند و گفتند: توضیح درست ندادن به مردم، موجب میشود فرصت فضاسازی و هیاهو علیه قانون ایجاد شود و شما از تصویب آن پشیمان شوید.
حضرت آیتالله خامنهای با تمجید از چابکی و گزارشهای بهموقع دیوان محاسبات در چند سال اخیر، افزودند: اخیراً دیوان محاسبات بررسی بودجه بعضی از شرکتهای دولتی را نیز آغاز کرده که اگر آن را به همه شرکتهای دولتی تعمیم دهید از جمله امتیازات این مجلس خواهد بود.
رهبر انقلاب با اشاره به توصیه سابق خود به نمایندگان مبنی بر پرهیز از دخالت در انتصابات خاطرنشان کردند: رئیس مجلس گفتند بعضی از نمایندگان از این توصیه دلخور شدهاند، در حالیکه این توصیه به مصلحت خود شما است چرا که اگر در یک منطقه با پیشنهاد یا فشار یک نماینده، مسئولی منصوب شود اما عملکرد او مطلوب نباشد، مشخص نیست باید از چه کسی بازخواست شود.
ایشان در این زمینه افزودند: یکی از مسائل مهم در قانون اساسی بحث تفکیک قوا است و هر کسی باید به وظایف خود عمل کند، البته همواره به دولتیها نیز توصیه کردهایم از مشورت و نظرات نمایندگان استفاده کنند.
حضرت آیتالله خامنهای با تأکید بر اهمیت حفظ آبروی افراد و پرهیز از بیان مطالب اثباتنشده از تریبون پر اهمیت مجلس، گفتند: هر چه مسئولیت بیشتر میشود، عبادت و تضرع انسان به درگاه خداوند متعال و شفیع قرار دادن ائمه هدی به درگاه الهی باید بیشتر باشد.
ایشان در پایان با درود بر ارواح مطهر امام بزرگوار و شهیدان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، یاد شهید صیاد خدایی را که سه روز قبل در یک عملیات تروریستی به شهادت رسید، گرامی داشتند.
در ابتدای این دیدار، آقای دکتر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، ضمن تشریح اقدامات دو سال اخیر مجلس یازدهم، «توجه به خنثیسازی تحریمها» را راهبرد اصلی این مجلس خواند و گفت: مجلس درچارچوب این راهبرد، به دنبال تحقق «بسته تحول در قوانین اقتصادی» است.
رئیس مجلس با بیان اینکه مجلس همزمان با حل ریشهای مسائل بر تدبیر برای کاهش مشکلات مقطعی مردم نیز تأکید دارد، تصویب بازتوزیع یارانه ارز ترجیحی به صورت کالابرگ برای کالاهای ضروری را از اقدامات نمایندگان در این خصوص برشمرد.
تشریح اقدامات قانونی در جهت تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، تصویب قوانین در زمینه مالیات بر خانههای خالی، حمایت از دانشبنیانها، شفافیت، واردات خودرو، حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، اولویتبخشی به مناطق محروم و مناطق حاشیهنشین در بودجه و مصوبات، پیگیری بهبود مشکلات سربازان از دیگر محورهای گزارش آقای قالیباف در این دیدار بود.
رییس اورژانس آذربایجان غربی گفت: بالگرد اورژانس استان با دو سورتی پرواز به ماکو دو بیمار اورژانسی را به ارومیه انتقال داد.
مربی تیم فوتبال تراکتور گفت: فوتبال تهاجمی را در نیم فصل دوم هم ادامه میدهیم تا به هدفمان برسیم.
تیم تراکتور با نمایش تهاجمی و درخشان موفق شد استقلال خوزستان را با بردی بزرگ به خانه بفرستد و موقتا صدرنشین شود.
بر اساس اطلاعات رسیده، بیش از یک ماه است که زمان ماموریت معاون پژوهش، برنامهریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش آذربایجانغربی به پایان رسیده است و ماموریت او از نظر قانونی پایان یافته تلقی می شود.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه