به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز ، پیمان حصادی در جلسه هماهنگی و پیگیری مسائل چغندرقند در آذربایجان غربی اظهار کرد: به ازای هر هکتار چغندرقند ۱۱ هزار متر مکعب آب مصرف و از ۲۰۰ هزار هکتار سطح زیر کشت چغندر و نیشکر در کشور، ۱۵ میلیون تن محصول تولید می شود.
وی با بیان اینکه استان آذربایجان غربی با سطح زیر کشت ۳۴ هزار هکتار چغندر و تولید یک میلیون و ۶۷۰ هزار تن، اولین و بزرگترین تولید کننده چغندر قند در کشور است، ادامه داد: بعد از استان آذربایجان غربی استان های خراسان رضوی، کرمانشاه، همدان و لرستان در رتبه های بعدی هستند.
مجری طرح چغندرقند کشور خاطرنشان کرد: استان آذربایجان غربی با بالاترین سطح زیر کشت چغندر قند و فراهم آوردن زمینه اشتغال، در این زمینه حائز اهمیت و الگوی کشوری است.
وی در خصوص آب بر بودن گیاه چغندرقند گفت: در کشور شش میلیون هکتار اراضی آبی وجود دارد که ۲ میلیون هکتار آن به کشت گندم و ۱۰۰ هزار هکتار آن به کشت چغندرقند اختصاص یافته است و از این ۱۰۰ هزار هکتار چغندر، تولیدی معادل تولید میزان گندم آبی و دیم کشور حاصل می شود که در مقایسه با سطح و میزان تولید گندم، به ازای میزان تولید ۷ میلیون تن چغندرقند آب زیادی مصرف نمی شود.
حصادی با بیان اینکه از ۱۰۰ هزار هکتار سطح چغندرقند کشور ۴۸ هزار هکتار آن به صورت آبیاری تحت فشار میکرو و نوار تیپ است گفت: مقرر شده با استفاده از ظرفیت کارخانه ها و ارائه تسهیلات، ۵۲ هزار هکتار سطح زیر کشت چغندر به سیستم های نوین آبیاری مجهز شوند.
وی با اشاره به اینکه سایت طراحی شود که در این سامانه میزان کود تخصصی و محصول تولیدی، پیمان ها و قراردادها در آن لحاظ شده باشد، گفت: با افزایش قیمت نهادها میزان مصرف کودهای شیمایی به ویژه کود فسفات و پتاس کاهش یافته و ۵۰ درصد نیاز خاک تامین نشده است در صورتی که در کشت قراردادی باید نیاز گیاه کامل تامین شود.
مدیرکل جدید صمت آذربایجانغربی با تأکید بر شناخت عمیق از چالشهای تولید و تجارت، وعده داد با اتکا به تجربه، برنامهریزی و حمایت از سرمایهگذاران، مسیر توسعه اقتصادی استان را متحول کند.
در آئینی با حضور مقامات کشوری و استانی، سخاوت خیرخواه بهعنوان سرپرست جدید ادارهکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی معارفه و از زحمات احسان جوی تقدیر شد.
بر اساس اعلام هواشناسی آذربایجان غربی، رگبارهای متناوب باران همراه با رعد و برق و وزش باد شدید در استان پیشبینی میشود. این شرایط جوی احتمالاً با گرد و خاک همراه خواهد بود و تا اواسط هفته ادامه دارد.
استاندار آذربایجان غربی از خسارت بیش از ۴ هزار میلیارد تومانی بارشهای تگرگ و سیلاب به بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: بیش از ۳۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی آسیب دیده و بخش عمده باغات تا دو سال آینده غیرقابل بهرهبرداری خواهند بود.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه