به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، مرتضی صفری در گفتگوی اختصاصی با این گروه رسانه ای اظهار داشت: آذربایجان غربی با توجه به ظرفیت های گردشگری، جاذبه های بکر طبیعی و حضور هنرمندان استانی توانایی جذب گردشگران فراوانی را دارا است.
وی با اشاره به اینکه اکثر این ظرفیت ها بالقوه مانده و به صورت صحیح از آنها استفاده نشده است، گفت: در حوزه ثبت آثار ملی در استان بیش از یک هزار ۷۷۰ اثر ثبت شده که از این تعداد دژ بسطام، تپه حسنلو و کاروانسرای قطور در فهرست موقت ثبت یونسکو در نوبت ثبت جهانی هستند.
وی ادامه داد: از لحاظ تپه های باستانی رتبه پنجم کشور را در اختیار داریم که خود گواه پیشینه تاریخی و تمدنی استان است.
مرتضی صفری در خصوص مشکلات مربوط به صنایع دستی اظهار داشت: حاشیه سود پایین و عدم وجود بازار فروش محصولات تولیدی ۲ مشکل اساسی صنایع دستی استان است.
وی افزود: در راستای حل این مشکلات اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در صدد فعال کردن نمایشگاه های خارجی بخصوص در کشور های همسایه همچون ترکیه، آذربایجان و اقلیم کردستان عراق بوده که در همین راستا هماهنگی های لازم جهت شرکت در نمایشگاه های بین المللی صورت پذیرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ادامه داد: با همکاری اتاق بازرگانی می توان نمایشگاه دائمی صنایع دستی را در عراق راه اندازی کرد، همچنین می توان با کمک هنرمندان صنایع دستی در نمایشگاه های داخلی شرکت کرده تا مشکل بازار فروش این محصولات تا حدودی زیادی بر طرف شود.
صفری ادامه داد: با پیگیری های استاندار آذربایجان غربی و مساعدت های صورت گرفته از جانب شهرداری و شورای شهر ارومیه در صورتی که دنیای بازی سابق واقع در خیابان والفجر ارومیه به منظور ایجاد نمایشگاه دائمی صنایع دستی برای مرمت و بازسازی در اختیار این اداره قرار گیرد، می توان آن را به عنوان یک فروشگاه و نمایشگاه دائمی صنایع دستی استان آماده بکار کرد تا هم یک جاذبه گردشگری بوده و هم مرکز خرید صنایع دستی به صورت مستقیم از تولید کننده به دست مردم برسد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان با اشاره به حضور بیش از ۶۰۰ فعال صنایع دستی در استان، گفت: با مساعدت های صورت گرفته از جانب استانداری از طریق تبصره ماده ۱۶ به میزان ۱۰۰ میلیارد اعتبار برای این هنرمندان تخصیص داده شده که تا کنون نزدیک ۶۰ میلیارد از این تسهیلات توسط بانک های عامل پرداخت شده است.
وی افزود: این تسهیلات جز اعتبارات کم بهره با سود ۴ درصد با بازپرداخت های طولانی مدت است.
رئیس اتحادیه قنادی و شیرینی فروشی ارومیه با توجه به نزدیک شدن به شب یلدا در گفتوگو با قارتال نیوز، در رابطه با قیمتهای شیرینی، گفت: از نوروز ۱۴۰۳تاکنون قیمت شیرینی در ارومیه افزایش ۳۰درصدی داشته است.
اکنون که خودآگاهی ملی و هویتی مردم آذربایجان در حال افزایش است وعلاقه و گرایش به فرهنگ معنوی و ریشههای تاریخی، قدرت بیشتری گرفته است، لازم مینماید تا با استفاده از تحقیقات و پژوهشهای موجود در زمینه فولکلور و ترویج گسترده آن به تجدید حیات معنوی و احیای میراث فرهنگی خود کمک کنیم و امکان احقاق حقوق طبیعی خویش را تقویت نماییم.
رئیس اتحادیه میوه و تره بار شهرداری ارومیه از کاهش ۳۰درصدی قیمت هندوانه نسبت به پارسال در بازار خبر داد و گفت: به دلیل افزایش کشت این محصول قیمت آن در بازار کاهش پیدا کرده است.
استاندار آذربایجانغربی با اشاره به مزیت قابل توجه استان در حوزه مرز و تجارت های مرزی گفت: احداث و تکمیل زیرساخت های این بخش، مبنای توسعه اقتصادی استان است که باید در این زمینه، از همه توان خود را به کار بگیریم.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه