به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، دکتر سپهر ،که در همایش روز جهانی خاک ، در محل موزه تاریخ طبیعی ارومیه سخن می گفت افزود: :خاک از دوجنبه کمیت و کیفیت در تولید غذا اهمیت دارد،. بیش از ۹۵ درصد تولید غذا وابسته به زمین است و باتوجه به روند افزایش جمعیت و پیش بینی افزایش آن به ۹ میلیارد نفر درسال ۲۰۵۰ میلادی و سپری شدن عصر انقلاب سبز اکنون درلبه تولید غذا در سطح جهان قرار داریم.
وی ادامه داد: آدام اسمیت زمانی در کتاب ثروت ملل ،ثروت اصلی را خاک برشمرده بود و شاهد بودیم که در ،غذا و بحران خاک موجب بحران غذایی شد.
دکتر سپهر در خصوص ارتباط کیفیت غذا با خاک گفت:استفاده از کود شیمیایی فراوان،وجود آلاینده های سمی در خاک و سایر عوامل نقش مهمی در کاهش کیفیت خاک و به تبع آن افزایش مواد سمی و خطرناک در گیاهان و گوشت حیوانات و از طریق چرخه غذایی و تغذیه در انسانها و در نتیجه افزایش انواع بیماریها دارد.
وی عامل آلایندگی خاک را تحت اصطلاح “سونامی خاموش” برشمرده راهکار هایی نظیر انتخاب درست لندفیل ها جهت عدم نشت آلودگی به آبهای زیر زمینی ،تصفیه درست فاضلاب ها ،تفکیک پسماندهای خانگی و تبدیل آنها به کود ،تبدیل پسماندهای باغی و میوه ها به کمپوست ،پیشگیری از فرسایش خاک در راستای کاهش ریزگرد ها را عواملی مهم در افزایش کیفیت خاک دانسته و در ادامه اظهار امیدواری به اجرای کامل قانون حفاظت از خاک کرد.
واحد سردخانه چهار هزار تُنی با سرمایه گذاری ۷۰۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی صبح امروز با حضور رضا رحمانی استاندار آذربایجانغربی به بهره برداری رسید.
استاندار آذربایجانغربی از تهیه و اجرای بستههای سرمایهگذاری برای شهرستانهای ۲۰ گانه استان خبر داد.
با تغییر مدیریت در سیستم نظام آموزشی آذربایجان غربی، گروه رسانه قارتال نیوز همچون گذشته پیگیر مطالبات فرهنگیان استان است.
سرمربی تیم فوتبال تراکتور گفت: هواداران در بازی با ملوان کنارمان باشند و استادیوم را پُر کنند. حضورشان همواره انرژی بخش بوده است.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه