به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز،علوفهها، یونجه، شبدر و برگهای سبز اغلب دارای مقدار بالایی از ویتامین E است.؛ همچنین دانههای روغنی خام مقدار بالایی از این ماده را دارا هستند، در حالی که میزان این ویتامین در دانههای روغن کشی شده ناچیز است.
میزان رطوبت هوا و همچنین میزان زمان نگهداری در کارایی ویتامین E موثر است. اغلب گیاهان و غلاتی که به مدت طولانی به صورت سیلو نگهداری میشود، از میزان ویتامین E موثر آنها کاسته میشود.
نقش های فیزیولوژیک ویتامین E
ویتامین E خاصیت ضد مسمومیت در متابولیسم سلولها داشته، از فعالیت عوامل سمی جلوگیری می کند و همچنین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است.
بر طبق مطالعاتی که صورت گرفته است، ارتباط نزدیکی بین سلنیم و کارکرد ویتامین E وجود دارد؛ در حالی که ویتامین E از اکسیداسیون دیواره های سلولها جلوگیری می کند، سلنیوم باعث میشود تا سوپراکسیدها دچار تغییر ماهیت شده و کارایی خود را از دست بدهد.
اثرات ویتامین E
– کنترل متابولیسم هورمونها از طریق لوب داخلی غده هیپوفیز
– ثبات غشای سلولها به ویژه در بافت قلب و عضلات اسکلتی
– گسترش و کنترل فعالیت تخمدان ها
– تحریک تولید آنتی بادی ها در بدن و افزایش مقاومت نسبت به بیماریها
– آماده سازی بدن برای بارداری
«زهره فیروزی»، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز
رئیس اورژانس آذربایجانغربی گفت: بر اثر برخورد دو خودروی سواری پراید و ال۹۰ در محور نقده – ارومیه، پنج نفر مصدوم شدند.
رئیس اداره حفاظت محیطزیست شاهین دژ گفت: مأموران یگان حفاظت این اداره در جریان گشت صبحگاهی، ۴۰۰ متر تور صید غیرمجاز را از رودخانه زرینهرود جمعآوری کردند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست آذربایجانغربی گفت: صیانت از محیطزیست بدون مشارکت عمومی و فرهنگسازی امکانپذیر نیست.
رئیس موزههای آذربایجان غربی از بازگشایی موزه خوی پس از ساماندهی و انجام عملیات عمرانی خبر داد.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه