اختصاصی قارتال نیوز/ شهرهایی بی هویت و بدون شناسنامه

شهر در تعریف های گذشته مکانی با تراکم بالای جمعیت و مرکزیت سیاسی، اداری و تاریخی است که در آن، فعالیت اصلی مردم، غیر کشاورزی بوده که از طریق دولتی محلی، اداره می شود.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، این تعریف قدیمی شهر است هرچند در تعریف شهر، اتفاق نظری وجود ندارد و در تعاریف بیان شده موجود بر مواردی نظیر تعداد جمعیت، نوع فعالیت های اقتصادی، حوزه اداری و موارد دیگری اشاره شده است لیکن در بعد جهانی برای شناخت شهر از روستا بیشتر بر تعداد جمعیت تاکید شده است.

انگیزه این نوشته سفر اخیرم به منطقه شمالی آذربایجان غربی، شهرهای ماکو- شوط- پلدشت و بازرگان بود و اظهار تاسف از وضعیت فرهنگی و اجتماعی مردم این شهرها و فقری که در آنها علیرغم تاسیس منطقه آزاد دیده می شود، می باشد.

در گفتگو با شهروندان این شهرها اغلب آنها از وضعیت اقتصادی منطقه، گرانی بیش از حد، کاهش کار و درآمد، کمبود نانوایی و صف های طولانی مردم، سیاست ها و اختلافات مسئولان منطقه که به عقب ماندگی منجر شده و از رونق افتادن بازار مرزی و موارد دیگر اشاره داشتند.

تعریفی جدید از شهر مدرن، دارای هویت و شناسنامه و راحت زیست

شهر در ادبیات جدید و بنا به تحولات جدیدی که در حوزه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی رخ داده در وهله اول مکانی برای ایجاد آرامش و زیست راحت در شهروندان بوده که هویتی فرهنگی نیز دارد. مثالی از زیستن راحت را می توان در عرضه و تقاضای محصولات اولیه خوراکی بیان کرد که نانوایی از نمونه های بارز آن هست که شهروندان برای تهیه آن چقدر از زمان خود را صرف می کنند؟

منظور از هویت فرهنگی این هست که هر شهری باید ویژگی های خاص خودش را داشته و نباید هویت آن کپی برداری از سایر شهرها باشد. در همین راستا معرفی مشاهیر هر شهر و منطقه ای دارای اولویت بوده و معماری خاص آن نیز مطرح می باشد.

همچنین در شناخت شهرها نباید از محصولات خوراکی و صنایع دستی خاص غافل شد. محصولاتی که نشان دهنده هویت فرهنگی و تاریخی هر شهری بوده و در جذب توریست های داخلی و خارجی و رونق اقتصادی آن نقش بسزایی دارند.

در سفرم به ۴ شهر فوق و همچنین سایر شهرهای آذربایجان غربی مانند بوکان- نقده- مهاباد- میاندوآب- خوی- سلماس- تکاب و شاهیندژ متوجه شدم که آنها هیچ محصول خوردنی و یا صنایع دستی قابل عرضه ندارند که مورد تعجب و تاسف و نشانگر ضعف مدیران و سازمان های مسئول نظیر فرمانداران- شهرداران- اعضای شورای شهر و نمایندگان مجلس آنهاست!

آینده شهرهای با هویت و شناسنامه

شهرهایی که با هویت جدید و متناسب با تحولات روز ساخته می شوند، هم برای شهروندان شان درآمد و آرامش می آورند و هم در جذب توریست موفق عمل می کنند.

در چنین شهرهایی شما نمی توانید مشکلاتی مانند صف های طولانی تهیه مواد غذایی نظیر نان را شاهد باشید.

شهرهای هویت دار تاریخ و تمدن داشته که شهروندان از زندگی در آن احساس رضایت داشته و لذا جوانان را بجای دفع کردن به خود جلب می کنند.

شهرهای دارای شناسنامه دارای محصولاتی مختص خویش هستند که در جذب توریست نقش داشته و گردش اقتصادی آن شهر و اشتغال شهروندان شان را ضمانت می کند.

شهروندان این شهرها با افتخار از شهرشان صحبت کرده و مردمان سایر شهرها را برای دیدار از شهرشان دعوت می کنند.

با این یادآوری های کوتاه امیدوارم مدیران و مسئولانی که مسئولیت دارند و توانایی، شهرهای استان را هر چه سریعتر در راستای هویت سازی و برندسازی قرار داده و به این نابسامانی ها و نارضایتی ها خاتمه داده و آینده ای امیدآفرین برای جوانان شهرشان رقم بزنند.

کمال الدین نیک رفتار خیابانی