سرپرست معاونت امور معادن و صنایع معدنی اداره کل صمت؛

اشتغال بیش از 5 هزار و 200 نفر در معادن استان آذربایجان غربی

معاون امور معادن و صنایع معدنی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی در مصاحبه با صدا و سیمای مرکز مهاباد اظهار کرد: هم اکنون در این استان 518 معدن دارای پروانه بهره برداری معتبر با ظرفیت استخراج سالانه بیش از 18 میلیون و 294 هزار تن انواع مواد معدنی وجود دارد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، جلال دسترنج در مصاحبه با صدا و سیمای مرکز مهاباد گفت: هم اکنون در این استان 518 معدن دارای پروانه بهره برداری معتبر با ظرفیت استخراج سالانه بیش از 18 میلیون و 294 هزار تن انواع مواد معدنی وجود دارد.

وی افزود: برای بهره برداری از این معادن بیش از 5 هزار و 569 میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است که بیشتر سرمایه گذاری ها در بخش معدن و صنایع معدنی استان توسط بخش خصوصی انجام شده که زمینه اشتغال 5 هزار و 258 نفر بصورت مستقیم در این معادن فراهم شده است.

دسترنج تصریح کرد: از 518 معدن دارای پروانه معتبر در استان 279 معدن فعال و 239 معدن غیر فعال می باشند که تعدادی از معادن غیر فعال در حال بازگردانی به چرخه تولید می باشند.

معاون امور معادن و صنایع معدنی اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: طی 3 ماهه نخست سال جاری 19 فقره پروانه اکتشاف برای محدوده های اکتشافی، 2 فقره گواهی کشف برای محدوده های معدنی در شرف بهره برداری و 7 فقره پروانه بهره برداری در استان صادر شده که ظرفیت استخراج سالانه 7 معدن تازه به بهره برداری رسیده 141 هزار تن است، برای بهره برداری از این معادن بیش از 179 میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام و زمینه اشتغال مستقیم 52 نفر در این معادن فراهم شده است.

دسترنج به معادن طلای استان اشاره کرد و گفت: استان آذربایجان غربی دارای 3 معدن طلا می باشد که طلای زره شوران یکی از معادن مهم کشور با کلاس جهانی محسوب می شود، ذخیره قطعی این معادن 33.3 میلیون تن می باشد که سالانه یک میلیون و 157 هزار تن سنگ طلا از این معادن استخراج و سالانه یک هزار و 742 کیلو گرم شمش طلا در واحدهای فرآوری این معادن تولید می شود و بیش از 670 نفر بصورت مستقیم در معادن طلای استان مشغول بکار می باشند.

وی تأکید کرد: شهرستان مهاباد یکی از شهرستان های مهم معدنی با دارا بودن 62 معدن دارای پروانه بهره برداری معتبر می باشد که در این شهرستان 39 معدن فعال و 23 معدن غیر فعال وجود دارد و ذخیره قطعی معادن مهاباد در حدود 43 میلیون تن می باشد، در معادن فعال مهاباد 302 نفر بصورت مستقیم مشغول بکار هستند.

دسترنج در گفت و گو با صدا و سیمای مرکز مهاباد عنوان کرد: توسعه معادن یک منطقه منوط به انجام فعالیت های اکتشافی در آن منطقه می باشد و عملیات اکتشافی معادن در منطقه سبب توسعه معادن بهره برداری و ایجاد واحدهای فرآوری متناسب با مواد معدنی آن منطقه و در نهایت موجب اشتغالزایی و ثروت آفرین در منطقه خواهد شد که در این شهرستان 12 محدوده اکتشافی دارای پروانه اکتشافی معتبر در زمینه سیلیس، مرمریت، مرمر، چینی و باریت وجود دارد.

معاون امورمعادن اداره کل صمت استان اضافه کرد: صادرات مواد معدنی بصورت خام خیلی کم صورت می گیرد و صادرات این مواد مستلزم فرآوری می باشد، با توجه به سیاست هایی که امروزه دولت در برنامه خود دارد ایجاد ارزش افزوده برای مواد معدنی استخراج شده وفرآوری مواد معدنی در محل معادن است و صادرات مواد معدنی پس از فرآوری به بازارهای داخلی و خارجی ارسال شود، در شهرستان مهاباد نیز واحدهای فراوری در زمینه های فرآوری ماده معدنی باریت، سیلیس، سنگ های تزئینی وجود دارد که در زمینه صادرات نیز فعالیت دارند.

دسترنج به اقدامات انجام شده در خصوص ایجاد زیرساخت های لازم جهت توسعه معادن استان اشاره کرد و گفت: در حوزه ایجاد زیرساخت های لازم برای توسعه معادن بخصوص در مورد بهسازی و اسفالت جاده های دسترسی به معادن در استان اقدامات خوبی انجام گرفته است که هزینه های این پروژه ها از محل 15 درصد حقوق دولتی دریافتی از معادن تأمین می شود و در شهرستان مهاباد نیز جاده دسترسی به معادن در 2 منطقه بیرام و میرسه عملیاتی شده است که بخشی مورد بهره برداری قرار گرفته است و بخشی نیز تا پایان سال مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت و استفاده از این جاده ها برای عموم بخصوص روستاییان آزاد می باشد.

وی بیان کرد: زمینه توسعه کشور و به تبع آن مناطق مختلف استان ها منوط به تأمین مواد اولیه و مواد معدنی واحدهای صنعتی می باشد اگر از مواد معدنی که در یک منطقه وجود دارد بتوان استفاده بهینه کرد در آن منطقه توسعه اتفاق خواهد افتاد.

دسترنج ضمن تشکر از معدنکاران استان بابت اجرای مسئولیت های اجتماعی خود خاطرنشان کرد: معدنکاران استان در خصوص اجرای مسئولیت های اجتماعی خود عملکرد بسیار خوبی داشته اند و در زمستان با تمام تجهیزات و ماشین آلات سنگین خود در مناطق صعب العبور و برفگیر اقدام به بازگشایی راه های دسترسی روستاهای اطراف کردند و همچنین در ایام شیوع کرونا ویروس با حمایت های همه جانبه از دست اندرکاران مبارزه با کرونا و تأمین تجهیزات بیمارستانی، بهداشتی و مواد ضدعفونی کننده به مسئولیت های اجتماعی خود جامع عمل پوشاندند.