در آن نامه علت شوری آب چاهها، از بین رفتن آبهای زیرزمینی و پسروی آب دریاچه اورمیه در اعماق زمین قید شده بود.
حال فکر میکنید واکنش این موجودات به پسروی آب دریاچه اورمیه چه بود؟ وزارت کشاورزی از همان سال سطح زیر کشت محصول بسیار آببر چغندرقند را در استان آذربایجان غربی افزایش داد و از ۱۳۷۲ تا ۱۳۹۲ سطح زیر کشت چغندرقند از ۵ درصد به ۲۸ درصد (بیش از پنج برابر) رسید و در سال ۹۴ دقیقا ۳۰ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی زیر کشت چغندرقند رفت و سالانه ۷۱۰ میلیون مترمکعب از منابع آبی استان و حقآبه دریاچه را بلعید و استان آذربایجان غربی به تنهایی تولید کننده ۵۵ درصدِ چغندرقند ایران شد.
در بزرگی رقم ۷۱۰ میلیون مترمکعب آب (آن هم برای هر سال) همین بس که حجم آبهای پشت پنج سد تهران ۵۰۰ میلیون مترمکعب است و تمام به اصطلاح تلاشهای ستاد احیای دریاچه اورمیه، از افتتاح کانال زاب تا احداث تصفیهخانه فاضلاب برای شهرهای حاشیه دریاچه، برای رساندن سالانه ۵۰۰ میلیون متر مکعب آب طراحی شده بود. در حالیکه میتوان ۷۱۰ میلیون مترمکعب آب را از اسارت کشت چغندر رها کرد و حیاتی دوباره به دریاچه داد، به شرط آنکه ارادهای به این کار وجود داشته باشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی از کاهش ۳۳ درصدی حجم آب در مخازن سدهای استان خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی گفت: طی سال گذشته ۸۵ پروژه مرمتی و زیرساختی دراستان انجام و برای این امر یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال هزینه شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی از کاهش هشداردهنده ۲۱۰ کیلومتر مربعی وسعت دریاچه ارومیه خبر داد. این کاهش چشمگیر که ناشی از کمبود ۴۹.۶ درصدی بارشهاست، زنگ خطر بحران زیستمحیطی را به صدا درآورده است.
برکناری شهرام دبیری از معاونت پارلمانی دولت بیشک برای برخی از چهرههای ورزشی خبری ناخوشایند بوده است.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه