به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، پرویز بستانچی، در بازدید از زنبورستانهای آسیبدیده در استان، به تکرار استفاده از سموم غیرمجاز اشاره کرده و از برخورد قاطعانه با عاملان تلفات زنبورهای عسل خبر داد. وی با تأکید بر اهمیت صنعت زنبورداری در اقتصاد کشاورزی استان، اعلام کرد که استفاده از سموم ممنوعه تهدیدی جدی برای سلامت زنبورها و تولیدات دامی است.
بستانچی به استفاده غیرمجاز از سم فیبرونیل در سال جاری اشاره کرد و گفت: “با وجود ممنوعیت قانونی، گزارشهایی از مصرف محدود این سم در برخی مناطق استان دریافت کردهایم که باعث تلفات و آسیبدیدگی در تعدادی از زنبورستانها شده است.” وی در جریان بازدید از زنبورستانی در روستای عسگرآباد کوه ارومیه افزود که حدود ۲۶۰ کندو در این زنبورستان تا ۹۰ درصد آسیب دیدهاند که موضوعی نگرانکننده است.
معاون سازمان جهاد کشاورزی استان یادآور شد که برای بررسی دقیقتر علت تلفات، نمونههایی از زنبورهای تلفشده به آزمایشگاه مرجع ارسال شده و پس از دریافت نتایج، اقدامات قانونی لازم انجام خواهد شد. وی همچنین از کشاورزان خواست در صورت مشاهده هرگونه استفاده مشکوک از سموم غیرمجاز، مراتب را بهسرعت به سازمان جهاد کشاورزی اطلاع دهند.
بستانچی در ادامه بر لزوم آگاهیبخشی به کشاورزان و زنبورداران استان تأکید کرده و گفت: “هدف ما این است که با آموزش و اطلاعرسانی، کشاورزان را نسبت به خطرات استفاده از سموم غیرمجاز آگاه کرده و از تکرار چنین حوادث ناگواری جلوگیری کنیم.”
وی در پایان تأکید کرد که حفظ و توسعه صنعت زنبورداری از اولویتهای اصلی این سازمان است و تمام توان خود را برای حمایت از این صنعت بهکار خواهد گرفت.
مدیرکل جدید صمت آذربایجانغربی با تأکید بر شناخت عمیق از چالشهای تولید و تجارت، وعده داد با اتکا به تجربه، برنامهریزی و حمایت از سرمایهگذاران، مسیر توسعه اقتصادی استان را متحول کند.
در آئینی با حضور مقامات کشوری و استانی، سخاوت خیرخواه بهعنوان سرپرست جدید ادارهکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی معارفه و از زحمات احسان جوی تقدیر شد.
بر اساس اعلام هواشناسی آذربایجان غربی، رگبارهای متناوب باران همراه با رعد و برق و وزش باد شدید در استان پیشبینی میشود. این شرایط جوی احتمالاً با گرد و خاک همراه خواهد بود و تا اواسط هفته ادامه دارد.
استاندار آذربایجان غربی از خسارت بیش از ۴ هزار میلیارد تومانی بارشهای تگرگ و سیلاب به بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: بیش از ۳۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی آسیب دیده و بخش عمده باغات تا دو سال آینده غیرقابل بهرهبرداری خواهند بود.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه