برداشت کینوا(خاویار گیاهی) از حوزه مزارع عمل مرکز جهادکشاورزی باراندوزچای ارومیه

کینوا با نام علمی Chenopodium quinoa یکی از گیاهان تیره تاج خروس است.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، خواص کینوا مربوط به دانه ­های آن است. دانه ­های کینوا سرشار از پروتئین، چربی و فیبر است. پروتئین موجود در دانه ­های کینوا بسیار بیشتر از پروتئین جو، ذرت، چاودار، برنج و نزدیک به میزان پروتئین گندم است.

میزان کربوهیدرات، فیبرهای مغذی و محلول دانه­ های کینوا نیز نزدیک به میزان این ترکیبات در گندم است. اگرچه میزان چربی آن بیشتر از این غلات بوده و می­تواند به عنوان یک منبع غنی از چربی استفاده شود.

همچنین دانه ­های کینوا غنی از انواع ویتامین مانند ویتامین E، ویتامین C، ریبوفلاوین (B2)، پیریدوکسین (B6) است. علاوه بر این، دارای کلسیم، منیزیم، آهن، مس و روی نیز است.

این گیاه در سال های اخیر در خاک های فقیر و نامرغوب روستاهای تیزخراب و عربلو از حوزه عمل مرکز باراندوزچای ارومیه کشت شده است.