تولید معتبرترین نسخه منظومه «حیدر بابا» در شهر ارومیه

به مناسبت سی و پنجمین سالگرد درگذشت شهریار، نشست ادبی«یاد شهریار شعر ایران» در آذربایجان‌غربی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، به مناسبت روز شعر و ادب پارسی و روز بزرگداشت شهریار، نشست ادبی«یاد شهریار شعر ایران» با موضوع «ارومیه در شهر شهریار» با حضور مصطفی قلیزاده علیار، دبیر محفل ادبی هاتف؛ ابراهیم زینالی، از دوستان شهریار و از هنرمندان ارومیه؛ شاعران بومی؛ نویسندگان؛ اعضای محفل ادبی هاتف و سایر علاقه‌مندان در کتابخانه مرکزی ارومیه برگزار شد.

مصطفی قلیزاده علیار، دبیر محفل ادبی هاتف، توضیحاتی پیرامون زندگی و اشعار شهریار ارائه داد و گفت: شهریار از تأثیرگذارترین شاعران ایران و خطه آذربایجان و نابغه ای بود که اشعار خود را با زبانی روان، فصیح، قابل فهم و با استفاده از لغات اصیل در قالب های مختلف به فارسی و ترکی سروده است؛ اکثریت آثارش علت و فلسفه ای مجزا دارد. شهریار در تک به تک آثارش نبوغش را نشان می دهد و بر منظومه «حیدربابا»، بیش از ۴۰۰ نظیره در سطح جهانی نوشته شده است.

دبیر محفل ادبی هاتف با اشاره به اینکه موضوع روابط این استاد بلندآوازه با ارومیه در چهار محور دیده می‌شود، گفت: اولین محور، سفرهای استاد به شهر ارومیه است که سه سفر، رسمی و به دعوت مسئولین و ادبا بوده و آخرین سفر در سال ۱۳۴۹ محقق شده است؛ و دومین محور نیز ارتباط استاد با شخصیت های ادبی و هنری شهر ارومیه همچون شاکر شعاعی، علاءالدین تکش، ابراهیم زینالی و … است.

وی ادامه داد: اشعاری که با مضامین والا و محتوای غنی در وصف طبیعت، زیبائیها، تاریخ و فرهنگ ارومیه توسط استاد سروده شده است از دیگر محوریت های موضوع ارتباط شهریار با ارومیه است؛ که نشان از دیدگاه درخشان ایشان به شهر ارومیه دارد؛ قصیده «رضائیه» معروف ترین اثر وی در ارتباط با ارومیه است.

قلیزاده تصریح کرد: منظومه «حیدربابا» با قرائت استاد و با صدا، لحن و لهجه خاص ایشان طی سومین سفر رسمی شهریار به ارومیه در سال ۱۳۴۹ در شهر ارومیه ضبط و تولید شده است؛ و این رویداد ادبی و هنری، افتخاری برای شهر ارومیه است که فرزند استاد شاهد عینی این رویداد هستند.

 

در ادامه،ابراهیم زینالی، از دوستان شهریار و از هنرمندان ارومیه، به بیان ویژگی‌های شهریار و خاطرات خود با استاد پرداخت و گفت: اولین دیدار من با ایشان در دوران جنگ بود که دوستی ما تا آخر عمر ایشان تداوم یافت؛ استاد به هنر و خطاطی نیز علاقه داشتند و اشعار خود را به صورت دست نوشته با امضاء به من می‌داد؛ ایشان علاقه وافری به حافظ داشتند و در شعر و شاعری بسیار تحت تأثیر حافظ بود؛ و برخی اشعار حافظ با خط من، به صورت تابلو، در منزل وی نگهداری می شود. بهتر است خاطرات دوستان مربوط به ایشان به صورت مدون و مکتوب منتشر شود تا در دسترس آیندگان قرار گیرد.

شعرخوانی، خاطره‌گویی و سخنرانی حجت الاسلام غیبی، مسئول دفتر نماینده ولی فقیه اداره کل امور عشایر استان از بخش های دیگر این برنامه بود.