به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، حجت جباری افزود: این ثبت که توسط کارشناسان محیطزیست و علاقهمندان به حیاتوحش انجام شد، نشاندهنده گسترش جغرافیایی زیستگاه این گونه در کشور است.
جباری اظهار داشت: این گونه زیبا، یکی از پستانداران راسته گوشتخواران و از خانواده خدنگها (Herpestidae) است که عمدتاً در جنوب و جنوب شرقی ایران با فراوانی نسبتاً بالا مشاهده شده و در مناطق گرمسیری، نیمهگرمسیری و گاهی در مناطق کوهستانی جنوب کشور با پوشش گیاهی مناسب زندگی میکند.
وی گفت: زیستگاه اصلی این حیوان شامل بوتهزارها، جنگلهای تنک، حاشیه تالابها و زمینهای کشاورزی است که عمدتاً به روستاها نزدیکاند.
جباری افزود: خدنگ بزرگ به دلیل توانایی بالای خود در کنترل جمعیت جوندگان و برخی خزندگان، نقش مهمی در اکوسیستم ایفا میکند. عمده شهرت این گونه به شکار مارهای سمی بازمیگردد، چراکه به دلیل داشتن موهای نسبتاً بلند و متراکم، از گزش مارها در امان میماند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست آذربایجان غربی تصریح کرد: از مهمترین دلایل حضور این گونه در استان میتوان به تغییرات اقلیمی، کاهش منابع غذایی در زیستگاههای اصلی، سازگاری بالای گونه با شرایط جدید و امنیت زیستگاه در تالاب سلدوز اشاره کرد.
به گزارش قارتال؛ استان آذربایجان غربی به دلیل شرایط جغرافیایی متنوع، دارای زیستگاههای گوناگونی است که به تبع آن، گونههای مختلفی از حیاتوحش در این منطقه زیست میکنند. در سالهای اخیر نیز گونههای جدیدی در این استان به ثبت رسیدهاند.
سرپرست بنیاد مسکن انقلاب اسلامی میاندوآب گفت: تاکنون ۹ هزار و ۳۱۰ واحد مسکن روستایی در شهرستان میاندوآب بازسازی و بهسازی شده است.
با هدف حمایت از حیاتوحش و حفظ تعادل اکولوژیکی، ۹ قطعه کبک زنده که توسط متخلفین زندهگیری شده بودند، با دستور مقام قضایی و نظارت اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بوکان، در یکی از زیستگاههای طبیعی این منطقه رهاسازی شدند.
نمایشگاه گروهی نقاشی با حضور مرتضی صفری، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی افتتاح شد.
معاون خدمات شهری شهردار خوی گفت: باتوجه به لزوم ساماندهی و مدیریت پسماند و اهمیت این موضوع در شهر خوی، طرح تفکیک پسماند از مبدا به زودی به صورت پایلوت در این شهر اجرایی میشود.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه