به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز،داریوش علیزاده با اشاره به جایگاه غدیر در موسیقی فولکلور عاشیقی اظهار کرد: هدف اصلی موسیقی فولکلور عاشیقی تبلیغ دین به ویژه دین اسلام است و یکی از حقایق مهم اسلام همین واقعه غدیر است که جایگاه ویژهای در این هنر دارد.
وی افزود: هنرمندان موسیقی عاشیقی از سالیان گذشته توجه ویژهای به موضوع غدیر داشتند و حتی بسیاری از هنرمندان در این راه جان خویش را فدا کردند و در دولت عثمانی بسیاری از هنرمندان این هنر به دلیل پرداختن به موضوع غدیر اعدام شدند.
مسئول واحد موسیقی حوزه هنری انقلاب اسلامی آذربایجان غربی ادامه داد: در ایران موسیقی عاشیقی پس از دوران صفویه در خدمت تبلیغ مذهب تشیع و اصول و احکام اسلامی قرار گرفت و پس از این دوره، تبلیغ جایگاه غدیر و امام علی(ع) در موسیقی عاشیقی نمود و بیشتری پیدا کرد.
وی عنوان کرد: مرحوم عاشیق درویش وهابزاده، محمدحسین دهقان، اسمعلی لطفی و مرحوم عاشیق یوسف اوحانس از عاشیقهای مسیحی در گذشته و در حال حاضر عاشیق نباتعلی علیزاده و رضا پوینده در رابطه با غدیر و حضرت علی(ع) اجراهای بسیار زیبا و مشهوری دارند.
علیزاده خاطرنشان کرد: دوللو مصطفی، دوللو اباذر، فقیر مسکین، باباعلی جوانمرد، پورآذر از جمله شاعرانی هستند که اشعار زیبایی در ارتباط با حضرت علی(ع) سرودهاند که در قالب موسیقی عاشیقی به اجرا درآمده است که اغلب امام علی(ع) را به عنوان ابرمرد عرصه جوانمردی، اخلاق، دلیری و امام والای شیعیان معرفی میکنند.
رئیس اداره فرش ادارهکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجانغربی گفت: در حال حاضر اطلاعات لازم برای تهیه خوشه و اطلس فرش آذربایجانغربی در حال جمعآوری است که این اطلاعات بهصورت تصویری و دو زبان تهیه خواهد شد که نقش مهمی در شناساندن فرش آذربایجان غربی خواهد داشت.
همزمان با اجرای پروژه آزادراه ارومیه–تبریز، عملیات گسترده کابلکشی و اصلاح روشنایی جاده شهید کلانتری توسط شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانغربی آغاز شده که گامی مؤثر در ارتقاء ایمنی تردد و کاهش حوادث شبانه در این مسیر پرتردد است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجانغربی از کشف و جمعآوری ۱۵۵ دستگاه ماینر غیرمجاز در سه ماه نخست سال خبر داد؛ دستگاههایی که مجموع مصرف برق آنها از یکمیلیون و ۷۱۶ هزار کیلوواتساعت فراتر رفته و معادل مصرف هزاران خانوار در دورههای پیک مصرف بوده است.
سرپرست صمت آذربایجانغربی با تأکید بر لزوم انتخاب مهندسین بومی بهعنوان مسئول فنی معادن، این رویکرد را کلید تعامل سازنده با جوامع محلی و حل چالشهای فراروی توسعه معدنی استان دانست.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه