جلوگیری از آلودگی زیست محیطی با استفاده از انرژی خورشیدی

دکتری مدیریت استراتژیی و برق مخابرات، یکی از راهکارهای جلوگیری از آلودگی زیست محیطی در کشور را استفاده از انرژی خورشیدی و تولید برق توسط پنل های خورشیدی عنوان کرد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، کامبخش اطهری فارغ التحصیل دکترای مدیریت استراتژی و مهندسی برق مخابرات از دانشگاه پلی تکنیک میلان (ایتالیا) با بیان این نکته که طبق آمار، برق مصرفی روزانه در منطقه در سال ۱۴۰۱ به میزان یک هزار و ۱۹۰ الی یک هزار و ۲۰۰ مگاوات بوده، خاطرنشان کرد تولید این میزان برق توسط نیروگاه های گازی، بخار، و سیکل ترکیبی انجام می‌پذیرد که منجر به آلودگی زیست محیطی می‌شود.

وی با بیان اینکه برای پیشگیری از این آلودگی می‌توان بجای استفاده از این قبیل نیروگاه ها از انرژی خورشیدی و پنل های خورشیدی استفاده کرد، افزود: تولید برق از پنل های خورشیدی یکی از راهکارهای تولید برق و جلوگیری از آلودگی هوا در اکثر کشورهای جهان است.

کامبخش اطهری با بیان اینکه نیروگاه ۴۰۰ کیلوواتی مرتبط با دانشگاه ارومیه یکی از نمونه های پنل خورشیدی در ارومیه است، افزود: زمانیکه نیروگاهی کار می‌کند عواید آن بایستی به جیب ملت یا دولت برود و نه اینکه سرمایه از کشور خارج شود، فرقی هم نخواهد کرد یک مگاواتی باشد یا ۷ مگاواتی و یا هزار مگاواتی.

اطهری در ادامه بیان کرد: از پنل های خورشیدی در بخش های مختلف شهر، ادارات، منازل، و غیره می‌توان برای تولید برق استفاده کرد، همچنین می‌بایست با مشوق هایی مختلف نظیر تسهیلات بانکی شهروندان را به استفاده از این پنل‌ها ترغیب کرد.

وی تصریح کرد: شهرداری‌ها و سازمان نظام مهندسی استان می‌توانند با در نظر گرفتن طرح های تشویقی برای افرادی که در حال ساخت منازل و مجتمع های مسکونی هستند، آنها را به تجهیز ساختمان به پنل های خورشیدی تشویق کرده تا اقدام به تولید برق کنند.

اطهری افزود:همچنین مازاد برق تولیدی به دلیل متصل بودن به شبکه برق، تزریق آن شده و در پایان دوره مشترکین می‌توانند عواید مازاد برق تولیدی را از اداره برق دریافت کنند که با این رویه هزینه ی برق خانوارها نیز رایگان می‌شود.