به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز و به نقل از ثریا، بیش از دهها بیمار سرطانی جوان از ۱۰ شهر مختلف برای تماشای پرتاب جدید ارتباطی «اسکیف-دی» (Skif-D) روسیه دعوت شدند و به لطف تلاشهای آژانس فضایی دولتی روسیه موسوم به روسکاسموس (Roscosmos) و بنیاد وحدت، نقاشیهای بیش از ۱۰۰ کودک به فضا فرستاده شد.
سرگئی کود-سورچکوف (Sergey Kud-Sverchkov)، فضانورد روس میگوید: پرتاب فضاپیما همیشه یک رویداد هیجانانگیز برای مخترعان فناوریهای فضایی است. پرتاب فضاپیمای جدید هیجان این موضوع را دو چندان میکند و برای کودکانی که نقاشیهای آنها روی اجزای فضاپیمای جدید اسکیف-دی به نمایش گذاشته شده بود، پرتاب این ماهواره چیزی شبیه به جادو بود.
ماهواره روسی اسکیف-دی، اولین فضاپیمای مداری از مجموعه ماهوارههای مداری اسفر (Sfera)، در روز ۲۲ اکتبر (۳۰مهر) در ساعت ۲۲:۵۷ به وقت مسکو از پایگاه فضایی وستوچنی (Vostochny) سوار بر یک موشک سایوز (Soyuz-۲.۱b) به فضا پرتاب شد. به گزارش روسکاسموس، «اسکیف-دی» به همراه سه ماهواره ارتباطی “Gonets-M” با موفقیت در مدار قرار گرفت.
اوایل ماه اکتبر جاری، آلنا کوزمنکو، رئیس بنیاد یونیتی، به اسپوتنیک گفت که نقاشیهای حدود ۱۰۰ کودک دو تا ۱۷ ساله مبتلا به سرطان بر روی صفحههایی نصبشده و در داخل و روی سطح فضاپیمای اسکیف-دی، به عنوان بخشی از برنامه «ماهواره رویاها» (The Dream Satellite) قرار گرفته است.
سرگئی کود-سورچکوف توضیح داد که داوطلبان از بنیاد خیریه یونیتی یک سال را با بیماران جوان سرطانی گذراندند و آنها را در هنر درمانی دخیل کرده و نقاشیهای این کودکان که رویاهای آنها را به تصویر میکشد، جمع آوری کردند.
اکنون، این بیماران کوچک به پایگاه فضایی وستوچنی آمدهاند تا با چشمان خود ببینند که چگونه یک موشک سایوز، نقاشیها و رویاهایشان را به ستارهها میرساند. آنچه که برای کودکان یک خیال بوده، به واقعیت تبدیل شده است. ۲۴ صفحه فلزی با حکاکی ۱۵۰ نقاشی متعلق به بیماران کوچک از صربستان، زامبیا، ایرکوتسک، لیپتسک، تامبوف، تولا و چخوف به ماهواره ارتباطی اسکیف-دی متصل شدند. اتصال این نقاشیها به ماهواره ارتباطی کاری نمادین است و این ماهواره با سفر در کیهان وسیع، درونیترین رویاهای دوران کودکی را در جهان پخش میکند.
داوطلبان موسسه یونیتی از بیمارستانهای سرطان کودکانان در ۱۳ شهر مختلف روسیه و همچنین صربستان و زامبیا بازدید کردهاند. ۲۰ کودکی که در این پروژه هنری شرکت کردند، توانستند شخصاً در مراسم پرتاب اسکیف-دی حضور پیدا کنند. آنها همچنین از موزه فضایی در شهر بلاگووشچنسک (Blagoveshchensk) در منطقه آمور روسیه و همچنین از دانشگاه دولتی که متخصصان را برای پایگاه فضایی وستوچنی آماده میکند، بازدید کردند. سرگئی کود-سورچکوف و همسرش اولگا در این مسیر همراه کودکان و خانوادههایشان بودند.
نیکیتا که دانش آموز کلاس دهم است در مورد تجربه خود میگوید: این سفر، تاثیری ماندگار بر روی من گذاشت، زیرا این اولین باری بود که این موضوع را تجربه میکردم. من تحت تاثیر ابعاد تمام سازههای پایگاه فضایی قرار گرفتم، کل این زیرساخت با عظمت خود مرا بهت زده کرد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: در ساعت ۱۷:۳۰ روز پنجشنبه، ۱۴ فروردینماه، حدود ۵ هکتار از نیزارهای حاشیه پارک ملی دریاچه ارومیه در محدوده سهراهی حیدرآباد دچار آتشسوزی شد. علت وقوع این حادثه تاکنون نامشخص بوده، اما شواهد حاکی از تأثیر عوامل انسانی در بروز آن است.
اداره کل هواشناسی آذربایجان غربی باصدورهشدارنارنجی ویژه روز طبیعت از بارش متناوب باران، رعدوبرق و وزش باد شدید (تا ۸۰ کیلومتر بر ساعت) خبرداد.
جانشين فرمانده انتظامي استان آذربایجان غربی از آمادگي کامل پليس براي پوشش انتظامي و ترافيکي در روز طبيعت خبر داد.
سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شاهیندژ از کشف و ضبط ادوات زندهگیری و چندین لاشه کبک در مناطق ییلاقی این شهرستان توسط مأموران یگان حفاظت خبر داد.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه