به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، این کارگاه آموزشی با حضور محمدعلی ضیائی، دکتری زبان و ادبیات فارسی و استاد دانشگاه فرهنگیان و مدرس کلاس های داستان نویسی و داور جشنواره های ادبی؛ زیبا ملک زاده، دکتری ادبیات فارسی؛ شاعران، نویسندگان، اعضای فرهیخته و علاقمند به نویسندگی و فرهنگ کتاب و کتابخوانی با هدف آشنایی با اصول و مبانی داستان نویسی بومی در کتابخانه عمومی شهید بهشتی سلماس برگزار گردید.
در این کارگاه، ابتدا سمیرا ساعدی، دبیر محفل ادبی پیام یار ضمن خوش آمد گویی خلاصه ای از مباحث ارائه شده در کارگاه داستانی نویسی «آفتاب کتاب»ک ه در طول تابستان برگزار شده بود، بیان کرد.
در ادامه، محمدعلی ضیائی، مدرس کارگاه، اظهار داشت: داستان یکی از گونههای ادبی است که نقش شگرفی را در تثبیت تاریخ و فرهنگ یک سرزمین ایفا میکند و جای دادن اساطیر، افسانهها، حماسهها، قهرمانها، رویدادهای تاریخی، زیست بوم و فرهنگ و ادبیات فولکلور طوایف و قبایل مختلف ملتها و… در خود، تصویر نسبتاً گویایی از برهههای تاریخی مختلف و جریانات فرهنگی، اجتماعی و… سرزمینهای گوناگون را روایت میکند.
وی به اهمیت بومی نویسی و ویژگی های بومی نویسی پرداخت و از این که به لحاظ ادبی و تاریخی، بوم نگاری ها تا چه اندازه می تواند برای آیندگان به عنوان سند مورد استفاده قرار بگیرد، سخن گفت.
این استاد زبان و ادبیات فارسی توضیحاتی پیرامون شیوه های بومی نویسی و طبقه بندی مطالب ارائه داد و گفت: در ادبیات بومی تمام باورهای عامیانه، باورهای دینی و مذهبی، سورها و سرورها، مناسبت ها و رسم و رسوم عزاداری، چهارشنبه سوری و نام گذاری مکان ها و خیابان ها و کوچه ها، فرهنگ کشاورزی و دامداری، انواع سفره ها، تحقیق و بررسی پیرامون اسامی و گذشته تاریخی برخی از مکان ها مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
این کارگاه در راستای آشنایی بیشتر اعضای علاقمند کتابخانه به مقوله بومی نویسی و شیوه های آن به همت محفل ادبی پیام یار و کتابخانه شهید بهشتی سلماس برگزار شد.
در پایان کارگاه به معرفی جشنواره داستان کوتاه «شهرمن» ویژه شهرستان سلماس پرداخته شد که علاقمندان به نویسندگی و بومی نویسی می توانند در مورد شهر سلماس با محوریت زلزله سال ۱۳۰۹ سلماس و سایر وقایع تاریخی آن به نگارش داستان کوتاه پرداخته و در این جشنواره شرکت نمایند.
شایان ذکر است که احتتامیه اولین جشنواره داستان کوتاه «شهرمن» همزمان با سالروز زلزله سلماس در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
استاندار آذربایجان غربی گفت: بکارگیری نیروهای بومی و ساکن در خود استان از ملزوماتی است که باید اولویت تولیدکنندگان باشد
استاندار آذربایجان غربی گفت: توسعه سرمایه گذاری و بخش صنعت در راستای جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی از اهداف دولت در آذربایجان غربی است که با جدیت پیگیری می شود.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به رویش قارچهای خودرو در فصل بهار، نسبت به مصرف این قارچها هشدار داد.
رئیس اداره منابع آب سلماس گفت: در ادامه اجرای قانون توزیع عادلانه آب، بیش از یک هکتار از اراضی تصرفشده در بستر مسیل درجعلی واقع در روستای هدر شهرستان سلماس، با همکاری اداره منابع آب، دستگاه قضایی و نیروی انتظامی آزادسازی و رفع تصرف شد.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه