به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، اما گرمخانه یعنی چه ؟ مثل همان طنز قدیمی که می گفت: بو یعنی چهده چوخ سوزلر وار، حرفهای زیاد و حتی دردهای زیاد و خیلی زیادی در این یعنی چه هست و بنظرم تا واقعا گذرت به آنجا نیفتاده باشد و یا حداقل تا یک قدمی ترس از آوارگی و بیخانمانی نرفته باشی نمیتوانی که بدانی واقعا گرمخانه چیست و چه جایی هست.
اگر در عمق اندوه و اضطراب اینکه تمام زندگیات در ساک و کولهای کوچک و حتی فقط در جیبهایت جمع و خلاصه شود ، غرق نشدهباشی و تنها دل گرمیات آتشی نبوده باشد که از دور میبینی ، آنهم نه آتشی که موسی در وادی مقدس دید «إِنِّی أَنَا رَبُّکَ فَاخْلَعْ نَعْلَیْکَ إِنَّکَ بِالْوَادِ الْمُقَدَّسِ طُوًى(این منم پروردگار تو کفشهای خویش را درآور که تو در وادى مقدس طوى هستى …)
بلکه نور همان کور و حتی کورتر از کورسوی امید، بعد از آتشی که به خرمن زندگیات افتاده باشد. بله فقط آنگاه است که میدانی که امکان یک شب در جایی گرم بهسر بردن، یخ نزدن ، زنده ماندن و با وجود تمام دردهای جسمی و روانی و روحی، ترسها و اضطرابها اندکی بین مرگ و زندگی، خوابیدن و خواب کمرنگ و محو نزول پروردگارت را دیدن «إِنِّی أَنَا رَبُّکَ…» یعنی چه و تو چه میدانی گرمخانه یعنی چه ؟
کاش وقتی روحی گرفتار در چنگال بی عدالتیها، بدبیاریها، بینصیبیها وبیطالعیها، نعش جسمی خسته و مغموم و ناامید را به دنبال خود میکشد که از سوز سرما کبود شده و به دردی مچاله شده میماند که دست تقدیر میخواهد آنرا به دورترین و تاریکترین نکته پرتاب کند، لااقل یک در، بعد از بسیار درهایی که پشت سرهم بسته شدهاند برایش باز باشد ، درِ سرد و سنگین و ستبر گرمخانه .
▪️بیخانمانی محصول سرمایهداری و سیاستهای غلط
ایجاد گرمخانه یکی از سیاستهای جهانی حاکمیتها و دولتهاست که در راستای کنترل پدیده بیخانمانی اتخاذ کردهاند، حال اینکه اغلب سیاستهای غلط همان حاکمیتها و دولتها باعث فقر، فلاکت و بیخانمانی است .
دولتهایی که یا خود با سیاستهای سرمایهداری، کشور را اداره میکنند یا دست نشانده سرمایه داران و امپریالیزم هستند و با گسترش پدیده فقر، مهاجرت، آوارگی و …. باعث بیخانمان شدن شهروندان و مردم خود میشوند و بعد سیاستهای مثلا چارهگرانه و علاجی را در مقابل سیاستهای خانمان برانداز خود، علم میکنند، مانند همین گرمخانهها و جالب اینکه حتی آنرا ابزاری میکنند جهت تبلیغات برای خود و منتگذاردن برسر مردم خود !
البته جز مسائلی که دولتها و سیاستگذاری آنها در آن دخیل هستند گاهی افرادی به دلیل مسائلی که ظاهرا به دولت، سیاست و جامعه ربطی ندارد و علیالظاهر نتیجه اراده و تصمیمات خودشان است( که بنظر من آن هم به روان شناسی اجتماعی، رفتار شناسی سیاسی مسئولان و انسان پروری جامعه و سیاستهای آن جامعه برمی گردد) آواره و بطور دائم و موقت بیخانمان می شوند و گذرشان به این گرمخانهها میافتد . گرمخانههایی که البته هرگز خانه نخواهند شد و غمخانههایی هستند که اگر به شیوه درست با رسالت انسانی اداره شوند میتوانند پناهگاه و مامنی باشند که بتوان در آن رویای بازگشت به خانه را دید.
خلاصه اینکه در کشور ما نیز تاسیس گرمخانهها به شکلی که در دو دهه اخیر میبینیم به سال ۱۳۸۲ برمیگردد، زمانی که به دلیل سرمای شدید زمستان و بیتوجهی نسبت به احوال بیخانمانان ، چندین انسان در خیابانهای شهر تهران به تلخی، جان سپردند و این موضوع بازتاب زیادی در رسانهها پیدا کرد و سر و صدای زیادی بهپا شد، شهرداری تهران برای کنترل مسئله، اقدام به احداث فضاهایی چادر مانند کرد که بعدها به صورت همین گرمخانههای موجود تکامل یافت.
اما فکر میکنم بهتر است قبل از اینکه به چند و چون و واکاوی خوب و بد گرمخانهها و دوگانه فرصتسازی یا سرمایهسوزی این مکانها بپردازیم نگاهی بیندازیم به مسئله عدم وجود همین اقامتگاهها و شیلترهای حداقلی در شهرخودمان اورمیه .
▪️گرمخانه اورمیه بهمن ماه امسال افتتاح میشود
در هفتم دی ماه ۱۳۹۴ شهردار وقت اورمیه «محمد حضرت پور» گفت: گرمخانه اورمیه در بهمن ماه امسال و همزمان با دهه فجر افتتاح میشود.
خبرگزاری تسنیم به نقل از وی نوشته است : گرمخانه ارومیه با داشتن ظرفیت پذیرش ۷۰ نفر در بهمن ماه امسال و همزمان با دهه فجر افتتاح شده و آماده پذیرش افراد بیخانمان و کارتون خواب ارومیه است.
▪️گرمخانه ۱۰۰ نفری در ارومیه احداث میشود
در سی ام خرداد ۱۴۰۱ در حالیکه شش سال از وعدهای که حضرتپور داده بود گذشته، معاون امور زیربنایی حمل و نقل و ترافیک وقت شهرداری اورمیه به باشگاه خبرنگاران گفته است: طرح ساخت گرمخانه ارومیه تعییت تکلیف شده و ساخت آن با ظرفیت ۱۰۰ نفر انجام و تا پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.
ابراهیم صفری با بیان اینکه مراحل احداث این گرمخانه از سال ۱۳۹۴ آغاز شده و در ۶ سال گذشته تنها ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته مجددا وعده داده است: با برنامه ریزی صورت گرفته مراحل احداث تنها گرمخانه اورمیه بزودی از سرگرفته میشود و تا هشت ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
بنابر اذعان خود صفری،اعتباری که برای تکمیل و بهرهبرداری از این گرمخانه در نظر گرفته شده، ۱۱۰ میلیارد ریال بوده است.
▪️گرمخانه ارومیه در حال تکمیل است
تقریبا شش سال بعد از وعدهای که حضرتپور داده و شش ماه بعد از وعدهای که صفری داده و ۲ ماه مانده به زمان افتتاحی که صفری قولاش را داده است، مصطفی میلانی مدیر هماهنگی خدمات شهری وقت شهرداری ارومیه در ۲۳ آذر ۱۴۰۱ در گفتگو با خبرنگار شبستان می گوید : گرمخانه شهرداری اکنون ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. (این یعنی صفری فقط ۴۰ بر آن ۲۰ درصدی که خودش گفته افزوده بوده است ).
مصطفی میلانی هم در آن زمان میگوید: امیدواریم این گرمخانه تا تابستان سال آینده تکمیل و به بهرهبرداری برسد.
مدیر هماهنگی خدمات شهری شهرداری ارومیه افزوده است: برای احداث گرمخانه شهرداری با ظرفیت ۲۰۰ نفر، تا کنون ۵۰میلیارد ریال اعتبارهزینه شده است.
▪️افتتاح گرمخانه شهرداری ارومیه تا شروع فصل سرما
نهایتا دو سال هم از موعد وعده مصطفی میلانی می گذرد و اینبار در۱۴ام مهر ۱۴۰۳ رئیس شورای اسلامی شهر ارومیه در سیصد و دومین جلسه صحن شورای اسلامی شهر اورمیه که با حضور شهردار اورمیه و مدیران دانشگاه آزاد آذربایجانغربی برگزار میشده است می گوید: با توجه به پیشرفت چشمگیر عملیات عمرانی گرمخانه شهرداری اورمیه امیدواریم تا شروع فصل سرما به بهرهبرداری برسد.
( منظور ایشان از پیشرفت چشمگیر روند ساخت ساختمانی با ظرفیت سکونت حداکثر ۲۰۰ نفر در بازه زمانی غریب به ۱۰ سال است که برای ساخت دیوار چین و اهرام مصر هم با تکنولوژی امروزی، زمان شرم آوری محسوب می شود).
به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد خلیلپور اظهار میکند: شهرداریها باید در راستای نگهداری و سرپناه دادن، دارای گرمخانه باشند و شهرداری اورمیه نیز در جهت ساخت گرمخانه اقدامات لازم را انجام داده است و با توجه به پیشرفت چشمگیر عملیات عمرانی، امیدواریم تا شروع فصل سرما به بهرهبرداری برسد.
( وی در حالیکه برای دومین بار عبارت پیشرفت چشمگیر را در مورد عملیات این سازه بکار می برد در یک تناقض گویی عجیب) می افزاید: متأسفانه در چند سال اخیر نتوانستهایم آن طور که باید گرمخانهای را چه عمداً و چه سهواً تکمیل کنیم، اما به موجب توان، خدماتمان را در این زمینه انجام دادهایم.
▪️ادامه عملیات سنگی و کفسازی گرمخانه شهرداری ارومیه
آخرین خبری که در این مورد وجود دارد برمیگردد به همین یکی دو روز اخیر که سعید خوشطینت ، معاون فنی و امور زیربنایی شهرداری اورمیه از پروژه گرمخانه شهرداری اورمیه بازدید کرده و گفته است: در ادامه عملیات ساخت این گرمخانه، اجرای سنگ و قرنیز در دیوارهای داخلی و همچنین عملیات کفسازی داخل مجموعه این ساختمان در دست اجرا است.
وی افزوده: این پروژه با هدف پیشگیری از معضلات اجتماعی و ساماندهی افراد بیپناه در ابتدای خیابان باغ رضوان و به مساحت ۱۰۰۰ مترمربع با ظرفیت اسمی ۱۰۰ نفر و در دو بخش مردان و زنان از سوی معاونت فنی و امورزیربنایی در حال ساخت است که در حال حاضر پیشرفت قابل توجهی دارد .
من در اینجا از جمله خود خوشطینت، وام می گیرم ، «این پروژه که با هدف پیشگیری از معضلات اجتماعی و ساماندهی افراد بیپناه » در سال ۱۳۹۴ آغاز شده و تا به امروز طول کشیدهاست ! و بنظر میرسد در این مدت، بسیاری از این افراد پناهجو به نحوی از جمله بازگشت به سوی پروردگار خود ، از این پروژه بینیاز شدهاند .
اما در این میان، مهم است که مردم غیرمطالبهگر شهر اورمیه آگاه باشند، مسئولان این شهر، حتی در پیشگاه پروردگار خود از مدیون ماندن به مظلومترین، بیپناهترین و ضعیفترین اقشار جامعه بیم و شرم ندارند!!
گزارش از فیروزه خاوه
فرمانده انتظامی چهاربرج از کشف دو هزار و ۲۸۰ کیلوگرم آرد خبازی شامل ۵۷ کیسه ۴۰ کیلویی آرد خبازی فاقد مجوز قانونی توزیع در این شهرستان خبر داد.
مدیر کل راهداری و حملونقل جادهای آذربایجان غربی از تردد بین استانی بیش از ۳ میلیون وسیله نقلیه در مهرماه سال جاری خبر داد.
افول جایگاه شوراهای اسلامی شهر ارومیه در پی عدم رسیدگی به تخلفات "هفت عضو پرحاشیه شورای شهر ارومیه" از طرف نهادهای ذیربط و مسئولین قضایی استان در حال رخ دادن است.
روند اجرای طرح مراحل اجرایی توسعه واحد مرغ مادر گوشتی با ظرفیت تولید بیش از ۳۰ هزار قطعه در شهرستان ارومیه بررسی شد.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه