راه‌اندازی مجدد آزمایشگاه حفاظت و مرمت اشیای تاریخی در آذربایجان غربی

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی از راه‌اندازی مجدد آزمایشگاه حفاظت و مرمت اشیا تاریخی در استان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، مرتضی صفری با اعلام این مطلب گفت: بیش از ۱۵ هزار شیء فرهنگی و تاریخی در موزه‌های استان حفاظت و نگهداری می‌شود که یکی از رسالت‌های مهم این وزرات‌خانه ساماندهی، حفاظت و مرمت از این اشیا است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: گام اول در حفاظت و مرمت اشیای فرهنگی و تاریخی، شناسایی خود اثر و مواد تشکیل‌دهنده اثر با استفاده از ابزارهای آزمایشگاهی گوناگون است از طرفی تعدد، تنوع و حساسیت مربوط به نمونه‌های فرهنگی و تاریخی ایجاب می‌کند که از به‌روزترین امکانات برای شناسایی مواد موجود در آثار تاریخی استفاده شود.

او ادامه داد: برای این منظور آزمایشگاه حفاظت و مرمت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان در سال‌های گذشته با هدف ساماندهی، حفاظت و مرمت اشیای فرهنگی و تاریخی موزه‌های استان ایجاد و راه اندازی شده بود که در سال‌های اخیر به‌علت کمبود اعتبارات تخصیصی راکد مانده بود.

صفری گفت: با رویکرد جدید اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان در حوزه تخصصی مرمت و حفاظت اشیا، ۵۰ قلم از اشیای موزه باستان‌شناسی ارومیه که نیاز به مرمت داشته شناسایی شده است که برای مرمت آنها با عقد قرارداد با بخش خصوصی، این آزمایشگاه مجدداً راه‌اندازی شده و مرمت اشیا از سرگرفته شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی تصریح کرد: در آینده در نظر است برای بهینه‌سازی و ارتقای امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی در زمینه حفاظت و مرمت اشیای تاریخی و فرهنگی نیز اقدام شود.

او اظهار کرد: همچنین حفاظت و مرمت اشیای تاریخی دارای اولویت مرمتی، مستندسازی و تکمیل بانک جامع اطلاعات از همه مستندات و شواهد اشیای تاریخی مخزن موزه ارومیه، دیجیتال‌سازی همه شناسنامه‌های مرمتی و آسیب‌شناسی اشیای تاریخی موجود، همکاری‌های علمی و پژوهشی با مراجع علمی داخلی و بین‌المللی حفاظت و مرمت اشیا تاریخی از دیگر برنامه‌های پیش رو حوزه مرمت اشیای فرهنگی و تاریخی در موزه‌های استان هستند.