زولبیا و بامیه‌ زیر ذره‌بین آزمایشگاه معاونت غذا و دارو

مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو گفت: نمونه‌هایی از استفاده رنگ‌های غیرمجاز خوراکی مانند تارتارازین، کینولین یلو مشاهده شده است.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، امیر رحیمی راد مدیر آزمایشگاه کنترل غذا و دارو گفت: زولبیا و بامیه یکی از شیرینی‌های اصیل ایرانی است که همه‌ساله در ایام ماه مبارک رمضان در شهرهای مختلف ایران عرضه می‌شود و در اغلب سفره‌های افطار جا دارد. پخت این شیرینی در ماه مبارک رمضان رونق قابل‌توجهی پیدا می‌کند به‌طوری‌که کارگاه‌های شیرینی‌پزی در این ماه بیشترین فعالیت خود را برای تهیه زولبیا و بامیه اختصاص می‌دهند لذا دقت به هنگام خرید و تهیه از مراکز بهداشتی و کنترل شیرینی‌های تولیدی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار می‌باشد.

رحیمی راد گفت: در این راستا از آغاز ماه مبارک رمضان تاکنون ۱۲ مورد از این شیرینی توسط کارشناسان بهداشت محیط نمونه‌برداری شده و به آزمایشگاه معاونت غذا و دارو جهت انجام آزمون‌های شیمیایی و میکروبی ارسال‌شده است که متأسفانه ۵۰ درصد از نمونه‌های دریافتی به دلیل داشتن رنگ‌های غیرمجاز خوراکی مانند تارتارازین، کینولین یلو و… غیرقابل‌مصرف اعلام‌شده‌اند.

درباره مضرات استفاده از رنگ‌های خوراکی زیاد شنیده‌ایم. ناگفته نماند در صورت استفاده دراز مدت از رنگ‌های غیرمجاز باید منتظر آسیب های ناشی از آنها نیز بودعوارضی که در درازمدت ممکن است به دلیل استفاده از رنگ‌های خوراکی به وجود آید، شامل انواع بیماری‌هاست. سرطان خون را در این میان می‌توان به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مضرات استفاده از رنگ‌های خوراکی مصنوعی دانست. این روزها گفته می‌شود یکی از دلایل بروز سرطان خون ممکن است استفاده از رنگ‌های خوراکی مصنوعی باشد که متأسفانه کمتر کسی به آن توجه دارد. به‌علاوه تحقیقات نشان می‌دهد که ابتلا به برخی بیماری ها نظیر اوتیسم، بیش فعالی، ضریب هوشی پایین، آلرژی و… در کودکان می‌تواند با مصرف انواع رنگ‌های خوراکی مصنوعی ارتباط داشته باشد. همچنین سقط جنین، ناهنجاری‌های ژنتیکی، تغییرات هورمونی و… هم ازجمله عوارضی است که می‌تواند با مصرف رنگ‌های خوراکی مصنوعی در خانم‌های باردار مرتبط باشد.