به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، گونه جدید گیاهی با نام سیلن لولک آبادنسیس به همت بانوی محقق ارومیهای در سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی شناسایی و در زمره گیاهان نادر جهانی ثبت شد.
مهناز حیدری ریکان محقق و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و منابع طبیعی و آموزش کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به این که این گیاه طی اجرای پایاننامه دکتری وی شناسایی و به دنیا معرفی شده است، گفت: این گیاه نادر در محل رویشگاه مرز مشترک استانهای آذربایجان غربی و زنجان شناسایی شده است.
وی افزود: در محل رویشگاه این گونه نادر جهانی تنها یک گونه دیده شد و در حال حاضر تنها نمونه این گیاه به عنوان یک سرمایه ملی در هرباریوم مرکزی واقع در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور نگهداری میشود.
سید رضا صفوی استادیار پژوهش موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور نیز با اشاره به این که این گیاه جز ۸۰۰ نمونه تیپ گیاهی است که توسط گیاه شناسان از سطح کره خاکی برای نخستین بار جمعآوری شده است، گفت: این گونه جزو نمونههای گیاهی نادر کشور بوده و با تلاش زیاد از طبیعت جمعآوری شده است.
وی افزود: این گونه گیاهی بسیار حائز اهمیت است چرا که با معرفی این گیاه تحقیقات بیشتری در زمینه انقراض گونه گیاهی در کشور صورت میگیرد و شناخت ما در تنوع گیاهی کشور افزایش پیدا خواهد کرد.
گفتنی است؛ غنیسازی بانکهای ژن گیاهی در کشور و استان و کاشت گیاهان دارویی در حال انقراض از مهمترین اهداف و طرحهای در حال اجرای این بانوی گیاهشناس نخبه میباشد، وی تاکنون ۲۴۰ گونه گیاهی نادر و انحصاری را برای مجموعه گیاهشناسی کشور لیست و تعیین جایگاه کرده است.
شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی با صدور اطلاعیهای نسبت به خطرات شنا در سدها، کانالهای آبیاری و تأسیسات آبی این استان هشدار داد و اعلام کرد: این مناطق صرفاً برای آبرسانی طراحی شدهاند و برای شنا ایمن نیستند.
مدیرکل نوسازی مدارس استان از فرسودگی شدید زیرساختهای آموزشی در مناطق مختلف آذربایجانغربی خبر داد و بر لزوم نوسازی فوری تأکید کرد.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر آذربایجانغربی از وقوع تصادف بین مینیبوس و پژو پارس در محور ارومیه – سلماس خبر داد و گفت: در این حادثه ۱۱ نفر مجروح شدند که توسط نجاتگران به مراکز درمانی منتقل شدند.
در دنیای مدرن، تلفنهای همراه به بخش جداییناپذیری از زندگی روزمره ما تبدیل شدهاند، اما تحقیقات نشان میدهد این همراه همیشگی میتواند آرامش شبانهمان را به خطر بیندازد. آیا وقت آن نرسیده که جای گوشی را از کنار بالش به نقطهای امنتر تغییر دهیم؟
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه