به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، عزیز عطایی گفت: حلقه گذاری پرندگان آبزی شامل گونه های کفچه نوک و کاکایی ارمنی در جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه با حضور کارشناسان حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان ، از امروز آغاز شده است و طی روزهای آتی نیز در تالاب های استان و جزایر سد بوکان این طرح ادامه خواهد داشت.
عطایی با اشاره به نحوه انجام حلقه گذاری افزود: تعدادی از جوجه های پرندگان که از رشد کافی برخوردار بوده اند، زندهگیری و حلقه های خاص هر گونه، با شماره یا کدهایی به همراه نام کشور به یکی از پاها یا بال پرنده وصل شده و پرنده در زیستگاه رهاسازی میشود.
وی ادامه داد: تمامی کشورها متعهد به عودت حلقهها در صورت یافتن لاشه پرندگان و یا خود حلقهها در صورت از بین رفتن لاشه پرنده به کشور مبدا هستند.
عزیز عطایی با بیان اینکه اطلاعات مهمی از روی حلقههای دریافتی حاصل می شود، گفت: تعیین مسیرهای مهاجرت پرندگان، شناخت مناطق زمستان گذرانی و مناطق تولید مثل آنها، تعیین مسافت و چگونگی مهاجرت در گروه های سنی مختلف پرندگان ، عوامل تهدید، زیستگاههای ثانوی و سایر اطلاعات مربوط به انواع پرندگان قابل دسترسی است.
وی با اشاره به اینکه هر ساله بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ حلقه گذاری برای پرندگان استان انجام می شود، اظهار کرد: بیشترین حلقه گذاری برای پرنده کاکایی در زیرگونه های کاکائی ارمنی و صورتی انجام میگیرد.
به گزارش قارتال، آذربایجان غربی با داشتن ۴۰ تالاب فصلی و دائمی ثبت شده ، ۶ تالاب بین المللی عضو کنوانسیون رامسر و پارک ملی دریاچه ارومیه که به عنوان ذخیره گاه زیستکره ثبت شده است، از مهمترین مسیرهای مهاجرتی پرندگان در کشور است و حضور بیش از ۳۰۰ گونه پرنده در این استان ثبت شده است که بصورت فصلی یا دائمی در زیستگاه های این استان زیست می کنند.
شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی با صدور اطلاعیهای نسبت به خطرات شنا در سدها، کانالهای آبیاری و تأسیسات آبی این استان هشدار داد و اعلام کرد: این مناطق صرفاً برای آبرسانی طراحی شدهاند و برای شنا ایمن نیستند.
مدیرکل نوسازی مدارس استان از فرسودگی شدید زیرساختهای آموزشی در مناطق مختلف آذربایجانغربی خبر داد و بر لزوم نوسازی فوری تأکید کرد.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر آذربایجانغربی از وقوع تصادف بین مینیبوس و پژو پارس در محور ارومیه – سلماس خبر داد و گفت: در این حادثه ۱۱ نفر مجروح شدند که توسط نجاتگران به مراکز درمانی منتقل شدند.
در دنیای مدرن، تلفنهای همراه به بخش جداییناپذیری از زندگی روزمره ما تبدیل شدهاند، اما تحقیقات نشان میدهد این همراه همیشگی میتواند آرامش شبانهمان را به خطر بیندازد. آیا وقت آن نرسیده که جای گوشی را از کنار بالش به نقطهای امنتر تغییر دهیم؟
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه