پایگاه خبری قارتال نیوز، در راستای مسئولیت اجتماعی خویش گفتگویی با آقای حبیب فرهنگ فعال حوزه محیط زست و رئیس انجمن شکارچیان دوستدار طبیعت انجام داده که در ادامه به بخش دوم گفتگو با ایشان می پردازیم:
▪️سوال : گفتید که با انجمن« شکارچیان دوستدار طبیعت» خود را چندان به مقصد رسیده نمیدیدید ، راه بعدی که شما را به سمت هدف سوق داد چه بود؟
بله ، با انجمن شکارچیان دوستدار طبیعت ، تا مقداری از راه را توانستیم برویم اما نهایتا احساس کردیم که باید مسیر دیگری به سمت هدف ، تعیین کنیم .
این بود که با دوستان ، مشورت کردم و خودم نیز به برآورد راههای مختلف پرداختم . نهایتا به این نتیجه رسیدیم که باید راه را از اول آغاز کرد یعنی فرهنگ سازی و سرمایه گذاری بر روی روح زلال کودکان ، زلال اندیشه کودکان که سودجویی و خودخواهی آنرا کدر نکرده است، محتملا راهیافت نهایی بشرخواهد بود برای خروج از تمام پیچیدگیها و بن بستهایی که با خودخواهی و خودکامگی بر خویشتن و ابنای بشر تحمیل کرده است . پس دانستم که باید به مدرسه برگردم و از ظرفیت روح ظریف کودکان و دانش آموزان، برای رسیدن به فریاد خاموش طبیعت و محیط زیست ، مدد بگیرم .
نهایتا طرحی در این باره عملی شد که همیار محیط بان نام گرفت و این طرح را به سازمان محیط زیست ارائه کردیم.
▪️طرح «محیط یار»در آذربایجان غربی تصویب شد
بالاخره طرح ما به عنوان«محیط یار»در آذربایجانغربی تصویب شد و در آذربایجانغربی ، اصفهان و تهران اجرایی شد.
در آن زمان آقای محمدی زاده (رئیس سازمان محیط زیست) به اورمیه آمدند و این طرح را افتتاح کردند.
با کمک سازمان محیط زیست در این طرح ، برای دانش آموزان همیار، لباس مخصوصی تهیه شد.
البته قبل از طراحی لباس مخصوص برای دانش آموزان برچسبهایی تهیه کرده بودیم که روی لباسهای معمول دانشآموزان، نصب میشد.
نهایتا توانستیم با همکاری آموزش و پرورش به صورت حضوری در مدارس در مورد مسائلی مانند «نه به شکار، تفکیک زبالهها از مقصد ، حفاظت از پرندگان و گونههای گیاهی و جانوری ، مخصوصا جانوران و گیاهان در حال انقراض ، رها نکردن زباله ها در طبیعت و ….با کودکان صحبت کنیم و به آنها آموزش بدهیم که در آن مقطع جواب خوب و مناسبی هم گرفتیم .
اما این طرح نیز بعد از سالها متاسفانه مثل آن زمان پیگیری نمی شود، مدیران و مدارس هم دیگر چندان رغبتی به اینگونه فعالیت ها ندارند.
خلاصه اینکه حدود ۱۱۰ مورد از فعالیتهایمان را به صورت عکس و متن و … آماده کردیم و در نمایشگاه های مختلف برای فرهنگسازی و تبلیغ در مورد حفاظت از محیط زیست، حضور یافته ایم.
▪️جز بی مهری ندیدیم وهیچ کس از ما حمایت نکرد
گرچه ما خودخواسته به دنبال هدفی که وظیفه ذاتی خود نسبت به سرزمینمان میدانستیم رفتیم و عمر و سرمایه جوانی خود را بر سر آن نهادیم که البته هیچ ، منتی هم بر کسی نیست اما این وقت و انرژی که در راستای خدمت به محیط زیست وقف کردیم ، نتوانست بدون پشتیبانی مسئولان به آن تقدیر احسنی که باید ختم شود .
متاسفانه ارگان و نهادی از ما حمایت نکرد و سعی ما مورد بی مهری قرار گرفت ؛ سخن در این است که باید این گونه سازمانهای مردم نهاد باید نوعی سرمایههای اجتماعی، تلقی شوند و کوشش و جهد آنها به هدر نرود و کسی که بذر محبت به آب و خاک خود میکارد ، میوه تلخ ندامت برداشت نکند.
البته ناگفته نماند که در مقاطعای برخی از مسئولان ، واقعا دغدغه زیست محیطی و حفظ و حراست از طبیعت را داشتند.
ما در زمان مدیریت دکترهوشنگ عطاپور، توانستیم طعم شیرین همگامی و قدرشناسی را بچشیم.
ایشان در زمینه امور ایتام و کارهای فرهنگی ، فعالیت بسیارعالی و درخشانی داشتند و ما نیز در نیل به اهداف انجمن ازیاری و مودت ایشان برخوردار بودیم .
همچنین در زمان تصدی دکترحسن عباس نژاد مدیر کل محیط زیست وقت نیز فعالیت هایی خوبی داشتیم .
اما حدود دو سال است که فعالیت های ما کمرنگ شده است…
ادامه دارد….
مدیرکل تعزیرات حکومتی آذربایجان غربی بیان کرد: قاچاقچی روغن نباتی در بوکان به ضبط کالای قاچاق و جزای نقدی محکوم شد.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی از دستگیری باند حفاران غیرمجاز در ارومیه خبر داد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی آذربایجا غربی از رسیدگی به پرونده قاچاق چهار قطعه شمش نقره یک کیلویی در شهرستان ارومیه، خبر داد.
روزنامه فرهیختگان نوشت: بررسیها نشان میدهد که فردی که اقدام به برهنگی کرده، دارای اختلالات روانی بوده و این حادثه ریشه در مشکلات شخصی او داشته است.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه