مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی در محفل قرآنی «بهار در بهار» عنوان کرد؛

قرآن به عنوان راهنمایی حکیم برای دست‌ یابی به سعادت در اختیار انسان قرار داده شد

همزمان با ماه مبارک رمضان، محفل قرآنی «بهار در بهار» در آذربایجان‌غربی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، ویژه برنامه قرآنی «بهار در بهار» هم‌زمان با ماه پرخیر و برکت رمضان با حضور محمدرضا هراتی، معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان؛ صمد محمدپور، قاری ممتاز؛ جمعی از کتابداران، و اعضای کتابخانه‌ها در کتابخانه عمومی شهید باهنر ارومیه به صورت مجازی و حضوری برگزار شد.

این محفل با قرائت آیاتی از جزء ۲۹ قرآن کریم توسط صمد محمدپور، قاری ممتاز آغاز شد.

وی با اشاره به آیات سوره قیامت اظهار داشت: یکی از اصول اعتقادی تمام ادیان، اعتقاد به روز قیامت است که تمامی پیامبران نیز از آن خبر داده اند؛ در این سوره احوالات روز قیامت به صورت آشکار و واضح توصیف شده است.

وی ادامه داد: در این روز ترازوی عدالت خداوند برقرار شده و انسانها نامه اعمال خود را در سه دسته شامل اصحاب میمنه، مشئمه و السابقون دریافت میکنند.

در ادامه، خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی با اشاره به تأثیر تاثیر تلاوت قرآن بر روح و روان انسان اظهار داشت: تلاوت قرآن به ‌طور مستمر منجر به انس با قرآن و مرور آیات می ‌شود. این مهم آثار و برکات بسیاری در زندگی ما دارد.

وی ادامه داد: در آیه ۸۲ سوره اسرا آمده است که: « وَ نُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحْمَهٌ لِلْمُؤْمِنِینَ» به این معنی که قرآن شفا و رحمت است برای مؤمنان؛ تلاوت قرآن روح و قلب آدمی را منور و امراض را از آن دور می‌کند. قرآن می‌تواند تاریک‌ترین قسمت‌های زندگی بشر را به دریایی از برکت و نور تبدیل کند.


وی تصریح کرد: تلاوت قرآن می‌تواند قلب انسان‌ها را از کینه و حسد پاک کند و به عنوان راهنمایی حکیم برای دست‌ یابی به سعادت در اختیار انسان قرار داده شد؛ اینک زمان آن است که با چنگ زدن بر این ریسمان نجات بخش، در بهار قرآن، برای رهایی از ظلمت و تاریکی دنیا و سیراب شدن از فضیلت ‌های آیات ‌مبین، روحمان را صیقل داده و غرق در آرامش کنیم. بدون شک قرائت قرآن و نیز گوش دادن به آیات دلنواز آن آثار مطلوبی در روح و جسم انسان دارد که برخی از این تاثیرات شناخته شده و برخی ناشناخته است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اذعان داشت: به طور کلی روح و جسم نسبت به یکدیگر تاثیر و تاثر متقابل دارند و وقتی تلاوت قرآن و استماع آن در روح آثار مثبت و مطلوبی دارد؛ این تاثیر مطلوب روحی و روانی در جسم نیز تاثیر گذار است؛ اثرات و برکات تلاوت قرآن به حدی است که در احادیث نیز از آن یاد شده است. برای مثال امام صادق علیه السلام می‌فرمایند: «قرآن پیمان خداوند با انسان‌ هاست. بنابراین سزاوار است مسلمانان به عهد و پیمان خویش آگاه باشند و به آن عمل کنند؛ برای وفاداری به این پیمان مسلمانان می‌توانند به صورت روزانه قرآن را تلاوت کنند.»

اجرای مسابقه، معرفی کتاب، قصه گویی، تلاوت قرآن توسط حاضرین از دیگر بخش‌های این محفل بود.

در پایان این محفل، از شرکت‌کنندگان در برنامه و مسابقه، با اهدای جوایزی تقدیر شد.