به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، سامال یگانه کارشناس آزمایشگاه کنترل غذا و داروی معاونت غذا و دارو گفت: آزمایشگاه کنترل غذا و دارو این معاونت با اتکا بر نیروهای متخصص و داشتن تجهیزات و دستگاههای پیشرفته از سال ۱۳۸۶ آنالیز فلزات سنگین، سموم آلی قارچی را آغاز نموده و از سال ۱۳۹۵ آنالیز باقیمانده سموم دفع آفات نباتی در محصولات کشاورزی را بررسی مینماید.
سموم دفع آفات نباتی در حال حاضر بهصورت گسترده توسط کشاورزان از مرحله کاشت تا برداشت در مراحل مختلف برای اهدافی چون از بین بردن آفات و بیماری ها استفاده میشود.
وی تأکید نمود: اگر این سموم در زمان و به مقدار مناسب بر روی محصولات کشاورزی استفاده نشود باقیمانده این سموم در محصولات کشاورزی تجمع پیداکرده و با مصرف نها ابتلا به انواع بیماری های خطرناک افزایش مییابد.
یگانه افزود: آنالیز سموم دفع آفات نباتی در این معاونت توسط دستگاههایی مانند GC/MS(کروماتوگرافی گازی با دتکتور جرمی) انجام میشود و بالغبر ۲۳۰ نوع سم از انواع سموم دفع آفات نباتی آنالیز میشود. برای آنالیز فلزات سنگین از دستگاه اسپکتروسکوپی جذب اتمی و برای آنالیز سموم قارچی از دستگاه کروماتوگرافی مایع (HPLC) استفاده میشود.
در این راستا اقداماتی که میتواند باعث کاهش میزان مصرف سموم و فلزات سنگین گردد نیازمند یک عزم بزرگ ملی با همکاری تنگاتنگ ارگانهای دخیل اجرایی است که در این راستا بهخصوص سازمان جهاد کشاورزی با افزایش سطح آگاهی و آموزش کشاورزان که اصلیترین مصرفکننده کودها و سموم هستند بیشترین نقش را میتواند داشته باشد با توجه به اینکه یکی از معضلات اصلی در این راستا عدم آگاهی کافی کشاورزان در مصرف صحیح کودها و سموم میباشد پيشنهاد میگردد كه کلاسهایی در جهـت آشنايي كشاورزان با چگونگی و نحوه صحیح مصرف سموم و آشنایی با عوارض مصرف نامناسب سموم و نحوه مقابله با آنها برگـزار گردد و اهميت مسئله براي آنها شـرح داد شود همچنین بهبود فرمولاسيون شيميايی در جهت كاهش سميت آفتکشهای توليدی و تهیه و اجرای قوانین مناسب نیز راه کارهای مناسبی دیگری است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی از کشف کالای قاچاق به ارزش بیش از ۱۸ هزار میلیارد ریال در یک سال گذشته خبر داد و گفت: ۳ هزار و ۵۴۷ مورد بازرسی منجر به تشکیل ۶۰۹ پرونده تخلف شده است.
مدیر شبکه دامپزشکی مهاباد گفت: سال گذشته یک میلیون و ۲۸۲ هزار نوبت راس دام سنگین و سبک در این شهرستان علیه بیماریهای واگیر و مشترک دامی مایهکوبی شد.
مدیرعامل شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران تکاب گفت: همزمان با تحقق ۹۷ درصد پیشرفت فیزیکی، پروژه سوله ذخیرهسازی مغزههای حفاری معدن طلای زرشوران تکاب تا پایان اردیبهشت ماه به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه ارومیه گفت: همزمان با آغاز سال جدید و افزایش سفرهای نوروزی از ۲۵ اسفند تا ۱۵ فروردین حدود ۴۳۶ هزار لیتر سوخت هواپیما در فرودگاه شهید باکری ارومیه مصرف شده و این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۵۷ درصد افزایش داشته است.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه