به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز،آیین اختتامیه استانی دومین دوسالانه قصهگویی «نهال امید» با حضور خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانغربی؛ فاطمه نیکبخت، معصومه حیدرپور، داور؛ کتابداران و جمعی از کودکان و نوجوانان روز چهارشنبه ۴ آبان ماه در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی این استان برگزار شد.
خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانههای عمومی آذربایجانغربی ضمن خیر مقدم به حاضرین و تقدیر از شرکت کنندگان در جشنواره اظهار داشت: هنر دیرپای قصهگویی، علاوه بر روشی برای سرگرمی و تفریح، شیوهای اثربخش برای آموزش و یادگیری است و همواره چون رودی حیاتبخش در بستر زندگی بشر جریان داشته است؛ قصه گویی برای کودکان و نوجوانان باعث افزایش سطح هوشی اجتماعی آنها و نقش اساسی در شکل دهی به شخصیت آنها دارد. کثرت قصههای قرآنی و اختصاص یافتن سورهای در قرآن به نام «قصص» نشاندهنده اهمیت قصه در انتقال حقایق، اصول فرهنگی و اعتقادی است.
وی ادامه داد: دومین دوسالانه قصه گویی با عنوان «نهال امید» به همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور، با شعار «قصه خوب؛ نسل خوب» و با هدف ترویج قصهگویی، شناسایی و تشویق و بهره مندی از توانمندی های شبکه کتابخانه های عمومی، کتابداران و اعضا، در دو بخش قصه گویی صحنهای و قصه گویی دیجیتال و در سه سطح ملی، منطقهای و استانی برگزار می شود.
معصومی اذعان داشت: برگزاری همزمان این این رویداد فرهنگی در سراسر کشور، از سوی نهاد کتابخانههای عمومی، حرکت بزرگی برای تعمیق فرهنگ قصه گویی بین خانواده های ایرانی و گامی در جهت بالندگی ادبیات کهن ایران اسلامی است.
وی افزود: در مرحله استانی این جشنواره که تا ۲۰ شهریورماه ادامه داشت، ۱۳۳ اثر به دبیرخانه این جشنواره ارسال شد. از این تعداد ۵۸ اثر مربوط به بخش صحنه ای و ۷۵ اثر مربوط به بخش دیجیتال بود؛ که پس از بررسی اولیه، در نهایت ۴۱ اثر به مرحله استانی جشنواره راه یافتند. از این تعداد ۲۰ اثر در بخش صحنهای و ۲۱ اثر نیز در بخش دیجیتال داوری خواهند شد و امروز در این آئین، ۱۲ نفر ( ۶ نفر در بخش صحنه ای و ۶ نفر دربخش دیجیتال) پس ازداوری به مرحله منطقه ای راه خواهند یافت؛ مرحله منطقه ای و ملی نیز در آبان ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
معصومه حیدرپور، داور این جشنواره اظهار داشت: قصه گویی ،نقاشی با کلمات است و قصه گو هنرمند نقاشی است که خیال و اندیشه را میهمان جان شنوندگانش می کند. قصه گویی در کشور ماسابقه ای بس دیرینه و قدیمی دارد و در جهان پیشرفته امروز هم هنر قدیمی قصه گویی جایگاه با ارزشی دارد؛ پرداختن به مقوله قصه وقصه گویی بسیار مهم و ضروری می باشد.
وی ادامه داد: قصه، قصه گو و مخاطب سه عامل عمده در فرایند قصه گویی هستند؛ هر یک از این عوامل به نوبه خود و با ویژگی های خاص خود نقش اساسی در فرایند قصه گویی ایفا می کنند و نبود هر کدام به معنای عدم قصه گویی است.
وی تصریح کرد: قصه گویی می تواند به عنوان محرکی قوی مورد استفاده قرار گیرد و سطح کتاب خوانی کودکان و نوجوانان را بالا ببرد و حوزۀ مطالعه آنان را گسترش دهد و ذوق به کتاب خواندن را در آنها بر انگیزاند. قصه گویی می تواند فاصله میان قدرت خواندن کودک و قدرت درک او را از بین ببرد. فاصله قدرت خواندن و قدرت درک مسایل در بسیاری از کودکان از یک تا سه سال به طول می انجامد. در قصه گویی، کودکان و نوجوانان با مهارتهای زیادی از جمله مهارت تصمیم گیری، تفکر خلاق، تفکر انتقادی، مهارتهای بین فردی و مهارت سازگاری آشنا میشوند. امیدکه همواره قصه گویان عزیز راوی قصه های شادی وسعادت برای کودکان سرزمینمان باشند.
در ادامه، شهلا قلی نژادی آذر، قصه نخودی و حاکم بدجنس؛ الناز شفائی، قصه سرسره بازی؛ آرام محمودی، قصه کاش بینی من هم سبز بود؛ ثمین نصابی، قصه دیگه قهر نکن؛ حوریه لک، قصه کوزه شکمو؛ کویستان درویشی، قصه کوتوله ناقلا و غول دندون طلا؛ سولماز قلیزاده، قصه حسنی کثیفه؛ شادی پاکزاد، قصه قدرت جادویی؛ فریبا رضا قره باغ، قصه وای چقدر قورباغه؛ محسن ملک زاده، قصه مهمون ناخونده؛مریم خسروی، قصه میخواهم سوراخ رنگین کمان را بدوزم؛ میترا عزتی، قصه لانه خالی را اجرا کردند.
همچنین در این مراسم، بیانیه پایانی هیأت داوران مرحله استانی دوسالانه قصهگویی نهاد کتابخانههای عمومی در استان آذربایجانغربی به منظور اعلام نفرات برتر این مرحله توسط فاطمه نیکبخت قرائت شد و شهلا قلی نژادی آذر، الناز شفایی، کویستان درویشی، محسن ملک زاده، آرام محمودی و شادی پاکزاد به عنوان نفرات برگزیده بخش صحنه ای معرفی و تقدیر شدند.
در بخش دیگری از این مراسم، آیدا مجاور، شادی ارجمندپور، رقیه میرزایی، منصور قربانی، گلچین روشن رو و میترا عزتی به عنوان ۶ نفر برتر بخش قصه گویی دیجیتالی جشنواره در این مرحله معرفی شدند.
تقدیر از هیئت داوران بخش پایانی این آئین بود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی اظهار کرد: در هفت ماهه اول سال جاری یک هزار و ۷۳۵ مورد بازرسی در حوزه کشف کالای قاچاق انجام گردیده که منجر به تشکیل ۴۱۹ فقره پرونده تخلف به ارزش بیش از ۱۲هزار و ۸۸۰ میلیارد ریال شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی گفت: تاثیر احداث سدهای استان در کاهش حجم آب دریاچه ارومیه کمتر از ۵ درصد است.
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی از سی و پنجمین سازش پرونده قتل عمد استان خبر داد.
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی از احداث ۵ واحد دوربرگردان در محور ارومیه_مهاباد و ارومیه_سرو باهدف کاهش تصادفات جاده ای در این محورهای پر تصادف خبر داد.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه