بهگزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، روز پنجشنبه ۱۲ خردادماه ۱۴۰۱، موزه هنر مکتب تبریز با حضور سید عزتاله ضرغامی، روحاله متفکر آزاد و حجت الاسلام محمدرضا میرتاجالدینی نمایندگان مردم تبریز، اسکو و آذرشهر افتتاح شد.
در این موزه ۱۱۱ اثر در قالب هنر مکتب اول تبریز با آثاری از نگارگری و خوشنویسی، شاهنامه دموت یا شاهنامه بزرگ ایلخانی و از خطاطها خواجه عبدالله صیرفی و شاهنامه بایسنقری به خط جعفر بایسنقری، مکتب دوم تبریز با آثاری از نگارگری، خط و کتابت شیخ محمود نیشابوری معرفی میشود.
همچنین این موزه به معرفی هنر هنرمندان شاخص نگارگری از جمله سلطان محمد و کمالالدین بهزاد در قالب شاهنامه طهماسبی و خمسه نظامی میپردازد.
از دیگر بخشهای مهم این موزه هنری و پژوهشی، بخش دیداری و شنیداری است که در این بخش هنر مکتب دوم تبریز در قالب شاهنامه طهماسبی از طریق فیلمی مستند بهطور کامل معرفی میشود.
همچنین در موزه هنر مکتب تبریز، نمایشگاه موقت معرفی شاهنامه بایسنقری، معرفی خانه حریری، شاخصهای معماری، مراحل مرمت و خاندان حریری به نمایش درآمده است.
خانه حریری شامل دو بخش بیرونی و اندرونی است. ساختمان بیرونی در دو طبقه ساخته شده و طبقه زیرزمین آن به حوضخانه و انباریها و طبقه همکف به طنبی، راهروهای جانبی و تالار شمالی اختصاص یافته است.
با توجه به ارتفاع زیاد سقف طنبی، روی راهروهای جانبی آن دو اتاق ساخته شده است. اتاق طنبی، معروف به اتاق نقاشی است که نقاشیهای آن حالت روایتگری و داستانی دارند.
بخش اندرونی بنا ضمن ارتباط با بنا مستقل است و از طریق کوچهای به خیابان تربیت راه دارد. بنای این بخش در دو طبقه و دارای نمای آجری است. این بنا به شماره ۲۲۴۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
واحد سردخانه چهار هزار تُنی با سرمایه گذاری ۷۰۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی صبح امروز با حضور رضا رحمانی استاندار آذربایجانغربی به بهره برداری رسید.
استاندار آذربایجانغربی از تهیه و اجرای بستههای سرمایهگذاری برای شهرستانهای ۲۰ گانه استان خبر داد.
با تغییر مدیریت در سیستم نظام آموزشی آذربایجان غربی، گروه رسانه قارتال نیوز همچون گذشته پیگیر مطالبات فرهنگیان استان است.
سرمربی تیم فوتبال تراکتور گفت: هواداران در بازی با ملوان کنارمان باشند و استادیوم را پُر کنند. حضورشان همواره انرژی بخش بوده است.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه