نحسی بازی سوم برای ایران؛ پایان تلخ داستان هیجان‌انگیز

بازی آخر مرحله گروهی، هیچوقت برای ایران خاطرات خوبی نداشته و این روند، در جام جهانی قطر هم ادامه پیدا کرد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز،ایران در جام جهانی قطر، بیشتر از همیشه به صعود نزدیک بود. تیم ملی فقط یک مساوی مقابل آمریکا می‌خواست تا پس از انگلیس، به عنوان تیم دوم راهی مرحله بعد شود. رویای ایران، به سرانجام نرسید و آمریکا توانست تیم ملی را شکست دهد. ایران در بازی‌های اول و دوم جام جهانی، خاطرات متفاوتی را تجربه کرده است. بازی‌های سوم ایران اما، همیشه با تلخی همراه بوده‌اند. ۲ مساوی و ۴ شکست، خاطرات ایران از بازی سوم جام جهانی بوده‌اند. عجیب اینکه ایران همیشه در بازی بعد از بردهایش در جام جهانی، شکست خورده است. جام جهانی ۹۸ آلمان، جام جهانی ۲۰۱۴ اسپانیا و جام جهانی ۲۰۲۲ آمریکا، پس از پیروزی‌های ایران روبروی تیم ملی قرار گرفتند و این تیم را شکست دادند.

تسلیم آسان

تیم ملی جام جهانی ۱۹۷۸، در بازی پایانی با پرو برای صعود نیاز به بردی پرگل داشت. اتفاقی که با توجه به قدرت پرو در آن زمان، کمی بعید به نظر می‌رسید. ایران فقط ۲ دقیقه، مقابل پرو مقاومت کرد و گل اول را خورد. در نهایت هم ایران با دو پنالتی و یک گل دیگر از تئوفیلو کوبیلاس، ۴-۱ شکست خورد. جام جهانی ۱۹۹۸ هم ایران می‌توانست با شکست آلمان راهی مرحله بعد شود. ایران در آن مسابقه، نمایش خوبی نداشت و نتوانست مثل بازی با یوگوسلاوی و آمریکا هماهنگ بازی کند. دو گل از اولیور بیرهوف و یورگن کلینزمن در فاصله کوتاهی، برد ۲-۰ را به آلمان هدیه داد.

ضعیف‌ترین حریف

در بین تیم‌هایی که ایران در جام‌های جهانی روبروی آن‌ها قرار گرفته، آنگولا را می‌توان ضعیف‌ترین حریف تیم ملی دانست. تیمی که رنک ۵۷ فیفا را داشت و به لطف نتیجه بهتر در بازی رو در رو مقابل نیجریه، توانست از قاره آفریقا به جام جهانی برسد. ایران بخاطر شکست در دو بازی ابتدایی مقابل مکزیک و پرتغال، به عنوان تیم حذف شده روبروی آنگولا قرار گرفت. به نظر می‌رسید پیروزی مقابل آنگولا، مرهمی روی نتایج دو بازی قبلی باشد اما تیم ملی موفق به شکست آنگولا نشد. آنگولا دقیقه ۶۰، از ایران جلو هم افتاد اما ضربه سر سهراب بختیاری‌زاده، بازی را مساوی کرد و تیم ملی تنها امتیازش در جام جهانی را گرفت.

نمایش دور از انتظار

جام جهانی ۲۰۱۴، تیم ملی با بردن بوسنی شانس خوبی برای صعود داشت. ایران امیدوار بود بتواند با بردن بوسنی، ۴ امتیازی شود و در صورت برد نسبتا پرگل آرژانتین مقابل نیجریه به مرحله حذفی برسد. اتفاقاتی که هیچکدام، نیفتادند. ایران که در دو مسابقه ابتدایی با نیجریه و آرژانتین کیفیت قابل قبول داشت، بازی سوم ضعیف‌ترین بازی خود را به نمایش گذاشت. بوسنی خیلی زود، توانست از ایران جلو بیفتد و در نهایت ۳-۱ برنده شود.

حسرت طارمی

بازی ایران و پرتغال در جام جهانی ۲۰۱۸، بهترین نمایش ایران در مسابقه پایانی مرحله گروهی است. هر چند این نمایش هم، با حسرتی بزرگ برای ایران به پایان رسید. تیم ملی برای صعود، نیاز به پیروزی مقابل پرتغال داشت. ریکاردو کوارسما، اواخر نیمه اول دروازه ایران را باز کرد و پرتغال برنده به رختکن رفت. نیمه دوم مهار پنالتی کریستیانو رونالدو توسط علیرضا بیرانوند،‌ تیم ملی را به بازی برگرداند و کریم انصاری‌فرد، گل مساوی را زد. موقعیتی که مهدی طارمی در ثانیه‌های پایانی هدر داد، باعث شد ایران نتواند به مرحله بعد برسد و حذفی تلخ، از جام جهانی داشته باشد.

آخرین شانس

جام جهانی ۲۰۲۲، آخرین فرصت ایران بود تا در جام جهانی ۳۲ تیمی بتواند از گروهش صعود کند. تیم ملی این بار برای صعود، فقط یک مساوی از بازی آخرش با آمریکا نیاز داشت. کریستین پولیسیچ، در نیمه اول آمریکا را جلو انداخت و تیم ملی نیمه دوم، موقعیت‌های خوبی برای گل مساوی به‌دست آورد. موقعیت‌هایی که گل نشدند تا این بار هم، آخرین بازی دور گروهی با حسرت برای ایران همراه باشد.