نشست استانداران ادوار آذربایجان غربی برگزار شد

با حضور رضا رحمانی استاندار جدید آذربایجان غربی، در نشست مشترک ۱۰ تن از استانداران ادوار گذشته آذربایجان غربی راهکارهای استفاده بهینه از ظرفیتها و رشد شاخصهای توسعه ای استان بررسی شد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، استاندار آذربایجان غربی در جلسه مشترک با استانداران ادوار مختلف استان که با حضور ۱۰ تن از استانداران ادوار گذشته آذربایجان غربی برگزار شد با اشاره به این که سیاست اصلی دولت ایجاد وفاق ملی است تا از همه ظرفیت‌ها برای توسعه استفاده شود گفت: مشورت کردن در امور یکی از اولویت‌های دولت در استان است چرا که مشورت با دیگران موجب می‌شود تا از تجربه آنها استفاده کنیم.

 رحمانی وجه اشتراک افراد حاضر در جلسه را خدمتگزاری در این استان دانست و افزود: فضای استان فضای همدلی و وفاق است و می‌خواهیم از تجربه همه افراد در توسعه استان استفاده کنیم.

وی با بیان این که در حوزه تولید و سرمایه گذاری باید بیش از پیش توجه شود تا فرصت‌هایی در اقتصاد مردم و کشور ایجاد شود خاطرنشان کرد: استان ظرفیت بسزایی در حوزه مرزی داشته و با سه کشور مرز مشترک دارد که این یک موضوع بسیار مهمی است.

استاندار آذربایجان غربی دریاچه ارومیه را یکی از دغدغه‌های مهم آقای رییس جمهور دانست و ادامه داد: امنیت استان مثال زدنی است و هیچ مشکل امنیتی در استان وجود ندارد.

 رحمانی از ایجاد بستر‌های سرمایه گذاری در استان خبر داد و تصریح کرد: سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در استان اعلام آمادگی کردند.

جمشید حقگو یکی از استانداران ادوار آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به موقعیت استراتژیکی استان و وجود پنج گذرگاه بین المللی و ۹۵۰ کیلومتر مرز مشترک یچبا سه کشور گفت: متاسفانه علی رغم نفع بیشمار این استان برای کشور این استان مزد این خدمات را دریافت نمی‌کند و باید بر این موضوع تاکید کرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های توریستی منطقه و مشکلاتی که در راه‌های مواصلاتی استان وجود دارد بر توسعه راه‌های مواصلاتی آذربایجان غربی تاکید کرد و افزود: ظرفیت‌های کشاورزی استان نیز ظرفیت‌های بسزا و کم نظیری است که می‌توان سیب و انگور را از جمله مصادیق این ظرفیت‌ها عنوان کرد.

حسین طاهری یکی دیگر از استانداران ادوار آذربایجان غربی نیز در این جلسه بر ایجاد کمیته استانداران ادوار آذربایجان غربی در این استان برای استفاده از ظرفیت‌های تجربی و فکری آنان تاکید کرد و گفت: باید برای ظرفیت‌های استان اولویت بندی انجام شود تا بر اساس اولویت‌ها حرکت کرد و مشخص شود که استان به کجا خواهد رسید.

وی در ادامه بر اهمیت احیای دریاچه ارومیه تاکید و در رابطه با راهکار‌های موجود در این زمینه مطالبی بیان کرد.

اصغر ابراهیمی اصل یکی دیگر از استانداران ادوار آذربایجان غربی با اشاره به راهکار‌های جذب سرمایه گذاری در استان بر توسعه اختیارات استانداران برای زمامداری امور تاکید کرد و گفت: توسعه تجارت از جمله مزیت‌های بسزای این استان است که می‌تواند در توسعه سرمایه گذاری در استان نیز موثر واقع شود.

وی همچنین بر موضوعاتی از جمله ایجاد اشتغال، هدایت سرمایه گذاری به سمت هوش مصنوعی، باروری ابر‌ها و استفاده از تکنولوژی‌های نوین کشاورزی با توجه به ظرفیت کشاورزی استان تاکید کرد.

قربانعلی سعادت یکی دیگر از استانداران ادوار آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به شخصیت برجسته مجاهد نستوه آذربایجان مرحوم حجت الاسلام والمسلمین حسنی گفت: مجاهدت‌ها و مبارزه‌های مرحوم حسنی در ابعاد مختلف موجب ایجاد امنیت در استان شده و یکی از چهره‌های محبوب و تاثیرگذار آذربایجان غربی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت ایجاد قطار سریع السیر بین ارومیه و تبریز تاکید کرد: ایجاد وفاق با دعوت از همه سلایق و افراد و استفاده از تجربیات آنها صورت می‌گیرد که این دولت در این زمینه پیشگام شده و ما باید مدیریت اجرایی استان را در این زمینه یاری کنیم.

علی محمد غریبانی یکی دیگر از استانداران ادوار آذربایجان غربی نیز در این جلسه تحولگرا بودن را یکی از موضوعات مهم در توسعه استان دانست و گفت: باید موقعیت‌های بالقوه استان مورد شناسایی قرار گیرد تا بامشارکت مردم و نخبگان درآمدزایی انجام گیرد.

وی ارتباط بیش از پیش سه استان آذربایجان غربی، شرقی و اردبیل را بسیار مهم دانست و افزود: باید از فرصت گردشگران خارجی برای افزایش درآمد‌های استان به نحو احسن استفاده کرد.

جمشید انصاری یکی دیگر از استانداران ادوار آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به این که باید شاخص‌های توسعه‌ای در استان‌های مرزی مثل آذربایجان غربی نیز همانند استان‌های مرکزی کشور مورد توجه قرار گیرد گفت:برخی از ظرفیت‌ها را باید خلق کرد و بدین طریق توسعه در استان را رقم زد.

وی حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی را یکی از ظرفیت‌های مهم آذربایجان غربی در حوزه صنعت این استان دانست و افزود: با توجه به وضعیت بودجه‌ای دولت باید به ظرفیت‌های مردمی و پتانسیل‌هایی که در حوزه سرمایه گذاری وجود دارد توجه کرد.

رحیم قربانی یکی دیگر از استانداران ادوار آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به وجود پایانه‌های مرزی در استان، آذربایجان غربی را مرتبط کننده تهران با سه کشور همسایه عنوان کرد و گفت: ظرفیت کشاورزی در آذربایجان غربی یک ظرفیت خدادادی است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: باید اعتماد مردم را در حوزه‌های مختلف جلب کرده و بدین طریق توسعه رقم بخورد و دولت باید وظیفه نظارتی خود را در این خصوص انجام دهد.

وحید جلال زاده یکی دیگر از استانداران ادوار آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به اهمیت پرهیز از روزمرگی به عنوان پاشنه آشیل پیشرفت و توسعه استان گفت: در نظر گرفتن و وقت گذاشتن برای طرح‌های کلان و پیشران توسعه آذربایجان غربی، استفاده از نخبگان و متخصصان در امور و سپردن کار‌ها به آنها و بهره مندی از توانمندی‌های ملی و استعداد‌های محلی از جمله موضوعاتی است که باید در مدیریت ارشد استان مورد نظر قرار گیرد.

وی افزود: ایجاد شهرک مشترک صنعتی ایران و ترکیه که در حال پیگیری است، ایجاد دفاتر تجاری در کشور‌های همسایه، تکمیل چرخه تولید، حکم رانی آب و توجه به صنایع تبدیلی کشاورزی از دیگر مسایل مهم سرمایه گذاری و تجارت در آذربایجان غربی است.

محمد مهدی شهریاری یکی دیگر از استانداران ادوار آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیت‌های بی نظیر استان در حوزه‌های مختلف گفت: تدوین سند آمایش آذربایجان غربی یکی از محور‌های توسعه این استان محسوب می‌شود که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی تغییر الگوی کشت و استفاده از سیستم‌های نوین کشاورزی دو محور مهم احیای دریاچه ارومیه دانست و افزود: احیای قسمت به قسمت دریاچه ارومیه دیگر راه حل در این زمینه است که باید مورد توجه قرار گیرد.

محمد صادق معتمدیان یکی دیگر از استانداران ادوار آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به این که قرار گرفتن این استان جز پنج استان نخست امن کشور حاصل ایثارگری‌ها و جانفشانی‌های رزمندگان و ایثارگران دانست و گفت: وجود تنوع قومی، مذهبی و سیاسی، ظرفیت مرزی و گردشگری در استان این استان را به یکی از استان‌های برخوردار کشور تبدیل کرده که باید این ظرفیت‌های بالقوه به ظرفیت‌های بالفعل تبدیل شود.

وی با اشاره به این که پایانه‌های مرزی استان برای کشور درآمد زیادی دارد، اما متاسفانه این درآمد‌ها برای استان جذب نمی‌شود افزود: حتما باید منابع ملی برای توسعه استان مورد نظر قرار گیرد چرا که این استان به عنوان پیشانی کشور محسوب می‌شود.