هشدار نسبت به برداشت قارچ‌های سمی و خودرو در طبیعت

سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با تاکید برخطر استفاده خوراکی از قارچ های وحشی گفت: با توجه به فصل رویش قارچ های وحشی در طبیعت همزمان با آغاز بهار، مصرف این نوع قارچ ها احتمال مسمومیت های شدید را می تواند به همراه داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، جعفر وحدت سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه با وجود اینکه تعداد کمی از قارچ‌ها سمی هستند ولی به دلیل شباهت‌های ظاهری، تشخیص قارچ‌های سمی از غیرسمی امکان ‌پذیر نیست و به همین دلیل ممکن است قارچ‌های سمی به ویژه در فصل بهار و پاییز، مورد استفاده خوراکی قرار گرفته و منجر به مسمومیت افراد و عوارض جدی و حتی مرگ شود.

وی با اشاره به افزایش نزولات آسمانی، رشد انواع قارچ‌ها در طبیعت و استفاده ناآگاهانه خانواده‌ها از قارچ‌های وحشی اضافه کرد: از طریق ویژگی‌های ظاهری، بو و رنگ قارچ نمی‌توان بطور قطعی سمی و غیر سمی بودن آن را تشخیص داد و کوچکترین اشتباهی در تشخیص ممکن است منجر به مرگ یا آسیب‌های جدی به اعضای بدن شود.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: ۶۶ واحد تولیدی پرورش قارچ خوراکی با ظرفیت تولید ۳۷۰۰ تن در سال در سطح استان فعال است که در حدود ۳ هزار تن به روش صنعتی و مابقی به صورت نیمه صنعتی تولید می شود.

وحدت اضافه کرد: با توجه به ادامه فصل رویش اینگونه قارچها در عرصه های جنگلی و مرتعی تا اواخر خردادماه سالجاری و عدم امکان تشخیص قارچهای خودرو سمی و غیرسمی، توصیه می کنیم کلیه مصرف کنندگان، قارچهای خوراکی موردنیاز خود را به صورت بسته بندی شده برچسب دار و دارای پروانه بهره برداری از وزارت جهادکشاورزی که در مراکز و فرشگاه های معتبر کشور عرضه می شوند، تهیه نمایند.