به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، قاسم کریمی در ابتدا از توانمندی های آذربایجان غربی گفت؛ اینکه آذربایجان غربی تولید کننده ۲۵ درصد قند کشور است، از لحاظ تنوع منابع معدنی با بیش از ۵۲ کانی در بین استان های کشور مقام اول را داریم، بزرگترین معدن طلای خاورمیانه با تولید بیش از ۴۰ درصد نیاز طلای کشور را در تکاب داریم، بزرگترین معدن تیتانیوم خاورمیانه را در استان مان داریم، اینکه آذربایجان غربی ۷ میلیون تن تولیدات محصولات باغی و کشاورزی و نزدیک ۳ و نیم میلیارد دلار ظرفیت تولید محصولات کشاورزی را دارد؛ اولین واحد تولید کنسانتره را در اورمیه داریم، با ۵ واحد تولیدی، قطب تریلی سازی ایران هستیم، منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگ ترین منطقه آزاد کشور هست و خیلی توانمندی های دیگر؛
اما در شاخص های توسعه جزو عقب مانده ترین استان های کشور هستیم.
۴۰ سال عقب ماندگی نسبت به استان های مرکزی کشور
رئیس اتاق بازرگانی اورمیه در ادامه سخنان خود با مقایسه بین آذربایجان غربی با استان های واقع در مرکز کشور مانند کرمان – یزد – اصفهان – سمنان و مرکزی، افزود: استان ما با داشتن ظرفیت های طبیعی و خدادادی و آب کافی، ۴۰ سال نسبت به استان های مرکزی کشور عقب مانده تر مانده است.
او اضافه نمود که استانی مرزی بودن باعث امنیتی کردن فضای استان شده و به جای اینکه این مرز عامل رشد و توسعه یافتگی ما باشد، باعث عقب افتادگی استان شده است!
هیچ استانی مثل آذربایجان غربی قهرمان کش نیست
قاسم کریمی در ادامه سخنان خود به ویژگی های مردم استان نیز اشاره نموده و افزود: متاسفانه آذربایجان غربی در حمایت و تشویق از مدیران بومی خویش ضعیف ظاهر شده و نتوانسته ایم افراد توانمند بومی را در اینجا نگه داریم و لذا مدیران لایق ما به مرکز و یا شهرهای دیگری کوچ کرده اند.
نتیجه هم اینکه ما بیش از پیش در چرخه توسعه، عقب مانده ایم.
پیشنهاداتی برای آسیب شناسی مشکلات استان
کریمی به عنوان رئیس پارلمان بخش خصوصی در آذربایجان غربی در مناسبت روز خبرنگار و در نشستی صمیمی با اصحاب رسانه، درددل های خویش را مطرح کرده و خواستار ارائه تحلیل هایی در این زمینه ها شد.
اینکه چرا علیرغم توانمندی ها و پتانسیل ها، آذربایجان غربی نتوانسته در جایگاه مناسبی قرار گیرد نیازمند آسیب شناسی توسط کارشناسان و افراد خبره هست.
مطالعاتی که داشته ام نشان می دهد از دوره انقلاب مشروطیت، آذربایجان غربی و ارومیه دچار اختلافاتی شده که هنوز هم ادامه دارد.
البته خیلی ها می توانند برای حل مشکلات استان قدم هایی بردارند نظیر دانشگاه های استان بخصوص دانشگاه ارومیه که بیشترین تعداد اساتید دانشگاهی را در خود جای داده است، یا صدا و سیما که توان برگزاری نشست ها را دارد یا امام جمعه شهر که نمایندگی رهبر را بر عهده داشته و پدر معنوی شهر محسوب می شود و یا استاندار که نماینده دولت در استان هست، اما متاسفانه بنظر می آید که آنها چنین دغدغه ای نداشته و یا موارد دیگری مهم تر از اینها را دارند!
نتیجه اینکه موارد مطرح شده بایستی مطرح و آسیب شناسی شوند و راهکارهایی هم برای آنها ارائه شود و لذا اتاق بازرگانی با توجه به ظرفیت ها و امکاناتی که دارد می تواند میزبانی از چنین نشست هایی را بر عهده گرفته و با دعوت از صاحبان اندیشه و نظر در حوزه های مختلف، در تحلیل شرایط استان پیشقدم شود.
ما رسانه ها هم آمادگی خویش برای همکاری و مشارکت و انتشار محتوای جلسات را اعلام می داریم.
مدیرکل تعزیرات حکومتی آذربایجان غربی بیان کرد: قاچاقچی روغن نباتی در بوکان به ضبط کالای قاچاق و جزای نقدی محکوم شد.
فرمانده یگان حفاظت ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجان غربی از دستگیری باند حفاران غیرمجاز در ارومیه خبر داد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی آذربایجا غربی از رسیدگی به پرونده قاچاق چهار قطعه شمش نقره یک کیلویی در شهرستان ارومیه، خبر داد.
روزنامه فرهیختگان نوشت: بررسیها نشان میدهد که فردی که اقدام به برهنگی کرده، دارای اختلالات روانی بوده و این حادثه ریشه در مشکلات شخصی او داشته است.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه