پیک سخت تابستان ۱۴۰۴ در آذربایجان غربی؛ از ماینرهای غیرمجاز تا پویش ۲۵ درجه

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی، در نشست تخصصی با اصحاب رسانه استان از برنامه‌های جامع این شرکت برای مدیریت مصرف انرژی در تابستان 1404 خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، طاهر کیامهر،با اشاره به تدوین ۳۶ اقدام عملیاتی توسط توانیر، اعلام کرد: این برنامه‌ها با حساسیت ویژه‌ای در استان در حال اجراست.

وی با اعلام شناسایی ۲۱ هزار مشترک پرمصرف خانگی در استان، بر ضرورت مشارکت همگانی برای عبور از پیک مصرف تأکید کرد.

کیامهر هشدار داد: استخراج تنها یک واحد بیت‌کوین معادل مصرف سالانه برق ۴۴۰ خانوار است و یک دستگاه ماینر به تنهایی به اندازه ۱۰ واحد مسکونی در ماه انرژی مصرف می‌کند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق آذربایجان غربی با هشدار درباره تأثیرات مخرب استخراج غیرمجاز رمزارز اعلام کرد: هر دستگاه ماینر به اندازه مصرف ۲۴ ساعته یک کولر گازی برق مصرف می‌کند. حتی یک مزرعه کوچک ۱۵ دستگاهی، روزانه به اندازه قاچاق ۳۶۰ لیتر سوخت به شبکه برق آسیب می‌زند.

کیامهر با بیان اینکه ماینرها در اماکن غیرمنتظره مانند مطب دندانپزشکان، طلافروشی‌ها، ویلاها و حتی دانشگاه‌ها کشف شده‌اند، تأکید کرد: همکاری مردم و اصحاب رسانه در افشای این مراکز، کلید موفقیت ما در توزیع عادلانه برق است.

وی از راه‌اندازی سامانه جدید گزارش مردمی خبر داد و گفت: مردم می‌توانند از طریق اپلیکیشن برق من، سامانه اینترنتی www.tavanir.org.ir/samast، شماره تماس ۰۹۰۱۸۳۹۳۸۵۸، یا ارسال پیامک به ۳۰۰۰۵۱۲۱ مراکز غیرمجاز را گزارش دهند.

کیامهر ضمن تاکید برا اینکه اطلاعات گزارش‌دهندگان کاملاً محرمانه باقی می‌ماند،افزود: برای هر گزارش که منجر به کشف ماینر غیرمجاز گردد، بین ۱ تا ۵۰ میلیون تومان پاداش در نظر گرفته شده است.

وی پویش سراسری “۲۵ درجه” را محور اصلی مدیریت مصرف دانست و توضیح داد: تنظیم کولرهای گازی روی ۲۵ درجه می‌تواند تا ۲۰ درصد از مصرف انرژی بکاهد.

کیامهر اضافه کرد: هر کیلووات‌ساعت صرفه‌جویی شده معادل ۱۶ بار استفاده از مایکروفر یا شارژ ۳۷۰ گوشی همراه است.

وی از اجرای پروژه‌های گسترده بهسازی شبکه برق استان خبر داد و گفت: در سال گذشته یک هزار و ۱۰۰ کیلومتر شبکه سیم عادی به کابل خودنگهدار تبدیل شده، ۱۹۴ کیلومتر خطوط جدید فشار ضعیف و متوسط احداث شده و ۱۱ هزار کنتور هوشمند نصب شده است.

وی افزود: تعویض ۵۸۰۰ چراغ گازی با LED و توسعه نیروگاه‌های خورشیدی خانگی نیز از دیگر اقدامات مؤثر در مدیریت مصرف در سال گذشته بوده است.

در بخش دیگری از این نشست، کیامهر به تشریح وضعیت یارانه‌های انرژی کشور پرداخت و گفت: سالانه حدود ۲/۵ تراوات‌ساعت برق با تعرفه صفر به مراکز آموزشی و مذهبی در سراسر کشور اختصاص می‌یابد که با احتساب قیمت تمام‌شده برق در سال ۱۴۰۲، معادل ۱/۵ همت یارانه انرژی بوده است.

وی از برنامه‌های جدید نظارتی خبر داد و اعلام کرد: از این پس، مصرف این مراکز به صورت ماهانه پایش شده و به مراکز پرمصرف اخطار داده می‌شود. در صورت عدم بهبود، مشمول محدودیت مصرف خواهند شد.

کیامهر در پایان با تشکر از همکاری مردم و اصحاب رسانه، از همه شهروندان خواست با پیوستن به پویش “۲۵ درجه” و گزارش مراکز غیرمجاز، صنعت برق را در عبور از چالش‌های تابستان یاری کنند.

گفتنی است در پایان این نشست، جمعی از خبرنگاران حاضر به بیان دیدگاه‌ها، تجربیات، دغدغه‌ها و پیشنهادهای خود در زمینه بهبود ارتباط رسانه‌ای، تسهیل دسترسی به اطلاعات و تقویت ارتباط میان شرکت و افکار عمومی پرداختند.