به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، ابوالفضل مجنونی، استاد دانشگاه تبریز، با اشاره به مطالعات امکانسنجی انتقال آب از خلیج فارس گفت: درمان دریاچه ارومیه راهکار کوتاهمدت ندارد. وی با طرح پرسشی کلیدی افزود: پیش از ارائه هر نسخهای باید پاسخ دهیم که چرا ۳۰۰ میلیون مترمکعب فاضلاب تصفیهشده وارد حوضه آبریز نمیشود؟ این آب در کجای چرخه گم شده است؟
در ادامه، اسماعیل فاتحیفر، رئیس دانشگاه صنعتی سهند، ضمن تاکید بر توسعه پایدار خاطرنشان کرد: احیای دریاچه نباید به معنای قطع آب کشاورزی یا صنعت باشد؛ اما همزمان باید مصرف منطقی شود و هم طرحهای انتقال آب و هم اصلاح الگوی مصرف در دستور کار قرار گیرد.
امین حجازی، نایبرئیس کمیسیون کشاورزی، آمارهای غلط در حوزه منابع آبی را یکی از موانع تصمیمگیری صحیح دانست و گفت: برخلاف عددهای رایج، فقط ۳.۵ میلیارد مترمکعب آب واقعاً در دسترس داریم.
اصغری مقدم، استاد دانشگاه تبریز نیز در این جلسه گفت: منابع آب زیرزمینی استان بهشدت در حال افت کمی و کیفی است و اتصال تبریز به پروژه انتقال آب از خلیج فارس برای آب شرب باید فوراً در دستور کار قرار گیرد، همانگونه که اصفهان از این پروژه بهرهمند شده است.
هادی فرجیآزاد، رئیس اتاق اصناف تبریز نیز با هشدار نسبت به وضعیت بحرانی آب در شمالغرب کشور، گفت: عدم اجرای پروژههای انتقال آب، سکونت در این مناطق را در آینده نزدیک با دشواری جدی مواجه خواهد کرد.
استاد فیزیک دانشگاه تبریز در نشست تخصصی احیای دریاچه ارومیه با اشاره به تأثیر بار منفی سطح دریاچه بر فرار ابرهای بارور، پیشنهاد داد برای خنثیسازی این بار منفی از نور لیزر استفاده شود؛ روشی که نتایج آن پیشتر در آمریکا و کشورهای حاشیه خلیج فارس دیده شده است.
مدیر هیدروپلیتیک انجمن ایرانی غرب آسیا با انتقاد از نبود طرح جامع و فرادستگاهی برای احیای دریاچه ارومیه، خواستار تدوین یک «ابرطرح ملی» با افق بلندمدت و مشارکت همزمان نهادهای مرتبط شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز گفت: انتقال آب از دریاچه وان، عملیترین گزینه برای نجات ارومیه است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تبریز گفت: نباید فرصت تاریخی حضور پزشکیان در رأس دولت را از دست داد، جان ۱۵ میلیون نفر در خطر است.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه