به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، فرشته صادقی نسب، اظهار داشت: بهرهبرداران، تولیدکنندگان و دستاندرکاران بخش کشاورزی نباید کرم برگخوار پاییزه را دست کم بگیرند، چون این آفت که پیشتر در لیست آفات قرنطینهای قرار داشت، به تازگی وارد کشور شده است.
وی اضافه کرد: این آفت قدرت تخریبی بالایی دارد و به گروه وسیعی از محصولات کشاورزی از قبیل ذرت، گندم، چغندرقند، گوجه فرنگی، کلزا، بادمجان، خیار و سایر محصولات حمله میکند.
صادقی نسب افزود: کرم برگخوار پاییزه رفتار تهاجمی، قدرت پروازی و تولیدمثلی بالا و دامنه میزبانی گسترده ای دارد که در صورت ورود به مناطق مختلف سریع میتواند استقرار یابد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه اقدامات قرنطینهای برای کنترل این آفت انجام می شود، گفت: در گیاه ذرت، برگ، جوانه انتهایی و بلال مورد حمله این آفت قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه اقدامات قرنطینهای مناسب برای جلوگیری از ورود و استقرار در مزارع استان اتخاذ شده است ادامه داد: لازم است همه محصولات گیاهی میزبان آفت قبل از ورود به استان به دقت مورد بازرسی لازم قرار گیرند.
صادقی نسب اظهار کرد: در حال حاضر اقداماتی نظیر آموزش کشاورزان و کارشناسان، پایش مستمر مزارع و جلوگیری از ورود محمولههای زراعی مشکوک به استان در حال انجام است.
وی افزود: برای کنترل و مهار این آفت لازم است هر ساله مناطق کاشت گیاهان میزبان از نظر آثار تغذیه، وجود لارو و دستههای تخم آفت مورد بررسی قرار گیرد.
این مسئول در مورد روشهای مبارزه با این آفت گفت: برای مهار این آفت علاوه بر مبارزه شیمیایی با روش های زراعی مانند انجام شخم عمیق، یخ آب زمستانه، برداشت زود هنگام، تناوب، امحای بقایای گیاهی، چاپر کردن نیز میتوان با این آفت مبارزه کرد.
شرکت آب منطقهای آذربایجانغربی با صدور اطلاعیهای نسبت به خطرات شنا در سدها، کانالهای آبیاری و تأسیسات آبی این استان هشدار داد و اعلام کرد: این مناطق صرفاً برای آبرسانی طراحی شدهاند و برای شنا ایمن نیستند.
مدیرکل نوسازی مدارس استان از فرسودگی شدید زیرساختهای آموزشی در مناطق مختلف آذربایجانغربی خبر داد و بر لزوم نوسازی فوری تأکید کرد.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر آذربایجانغربی از وقوع تصادف بین مینیبوس و پژو پارس در محور ارومیه – سلماس خبر داد و گفت: در این حادثه ۱۱ نفر مجروح شدند که توسط نجاتگران به مراکز درمانی منتقل شدند.
در دنیای مدرن، تلفنهای همراه به بخش جداییناپذیری از زندگی روزمره ما تبدیل شدهاند، اما تحقیقات نشان میدهد این همراه همیشگی میتواند آرامش شبانهمان را به خطر بیندازد. آیا وقت آن نرسیده که جای گوشی را از کنار بالش به نقطهای امنتر تغییر دهیم؟
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه