به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، علی دیانتی افزود: کاشت این دانه روغنی بر مبنای الگوی کشت تدوین شده و امسال بیش از پنج هزار هکتار سطح ابلاغی برای کشت کلزا است.
وی تصریح کرد: در صدد هستیم بعد از تحقق الگوی کشت و سطح ابلاغی در صورت تامین اب سطح زیر کشت کلزای استان را به ۱۵ هزار هکتار افزایش دهیم.
وی اظهار کرد: شهرستان های نقده، پلدشت، بوکان و میاندوآب بالاترین میزان تولید این دانه روغنی را در استان به خود اختصاص دادهاند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی اضافه کرد: خرید این محصول به صورت تضمینی بوده و در استان توسط اتحادیه شرکتهای تعاون روستایی در شهرستانهایی که کشت شده، انجام میشود.
به گفته وی بذر و کود مورد نیاز برای کشاورزانی که آب کافی برای کشت دارند، تامین میشود و لازم است در اسرع وقت برای عقد قرارداد به مراکز و مدیریت های جهاد کشاورزی در استان مراجعه کنند.
دیانتی گفت: کشت کلزا موجب میشود تا از آب بارندگی و آب سبز به صورت بهینه استفاده شود و با کشت آن در تناوب کشت با گندم ۲۵ درصد تولید گندم در سال بعد افزایش مییابد.
وی گفت: این گیاه دارای ۴۰ درصد روغن و ۲۳ درصد پروتئین است.
دیانتی اظهار کرد: کشاورزان به صورت پراکنده اقدام به کشت می کنند و در زمان برداشت با برخی مشکلات مواجه هستند که امسال سعی شده این مشکلات رفع شود.
به گفته وی این مشکلات نیاز به خرید هد مخصوص برداشت است و ما حاضریم به شرکتهای علاقمند به کار در این زمینه تسهیلات ارائه کنیم.
دیانتی افزود: این محصول یک محصول اقتصادی و به صرفه است چرا که قیمت آن دوبرابر قیمت خرید تضمینی گندم است و بهترین زمان کشت کلزا در آذربایجان غربی ۱۰ شهریور تا پنج مهر است و برداشت این محصول از اواخر خرداد ماه آغاز میشود.
وی گفت: کشت این محصول ارزشمند، کم آب بر بوده و مقرون به صرفه، علاوه بر نقش مهم آن در افزایش تولید، بهترین گزینه جهت تناوب زراعی با گندم بوده که در راستای اصلاح الگوی کشت یکی از راهکارهای مدیریت منابع آبی به شمار میرود که سال گذشته ۲ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی آبی زراعی استان در کشت پاییزه به کشت کلزا اختصاص یافته بود و سطح ابلاغی امسال پنج هزار هکتار است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی از کاهش ۳۳ درصدی حجم آب در مخازن سدهای استان خبر داد.
مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی آذربایجان غربی گفت: طی سال گذشته ۸۵ پروژه مرمتی و زیرساختی دراستان انجام و برای این امر یک هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال هزینه شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان غربی از کاهش هشداردهنده ۲۱۰ کیلومتر مربعی وسعت دریاچه ارومیه خبر داد. این کاهش چشمگیر که ناشی از کمبود ۴۹.۶ درصدی بارشهاست، زنگ خطر بحران زیستمحیطی را به صدا درآورده است.
برکناری شهرام دبیری از معاونت پارلمانی دولت بیشک برای برخی از چهرههای ورزشی خبری ناخوشایند بوده است.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه