به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، این کشور که در شرق قاره آسیا واقع شده توسط حزب کمونیست چین در قالب نظام تکحزبی اداره میشود. پایتخت کشور پکن است. جمهوری خلق چین با حدود ۹٫۶ میلیون کیلومتر مربع دومین کشور بزرگ دنیا از نظر وسعت خاکی است.
تمدن کشور چین باستان یکی از کهنترین تمدنهای تاریخ است که در سواحل حاصلخیز رود زرد که در دشت شمال چین جاریست شکوفا شده است. نظام سیاسی کشور چین بیش از ۶ هزار سال مبتنی بر سلطنت مطلقهٔ موروثی بود. نخستین دودمان پادشاهی این کشور دودمان شیا در حدود ۲ هزار سال پ. م بود.
اما نخستین حکومتی که کشور چین را متحد کرد دودمان چه این در ۲۲۱ پ. م بود. آخرین دودمان پادشاهی این کشور هم چینگ بود که در ۱۹۱۱ با تشکیل جمهوری چین به رهبری کومینتانگ حزب ملی چین، نابود شد.
چین در نیمهٔ اول سدهٔ بیستم میلادی در اختلافات و جنگهای داخلی غوطهور بود تا اینکه مخاصمات اصلی در سال ۱۹۴۹ با پیروزی کمونیستها در جنگ داخلی و تأسیس جمهوری خلق چین پایان یافت.
با اجرای اصلاحات اقتصادی در این کشور برای پیریزی یک اقتصاد مدرن، کشور چین یکی از سریعترین رشدهای اقتصادی دنیا را داشته بطوریکه چین هماکنون بزرگترین صادرکننده و دومین وارد کنندهٔ بزرگ کالا است و دومین اقتصاد بزرگ دنیا بر پایهٔ تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارد.
برای شناخت بیشتر چین و شرایط اقتصادی این کشور با یکی از بازرگانان تبریزی که چند سالی در شهر گوانجو چین ساکن بوده است گفتگویی داشته ایم که ماحصل آن به شرح زیر خدمت خوانندگان گرامی تقدیم می گردد:
سئوال: لطفا خودتان را معرفی کرده و به اینکه چرا به چین رفتید و به چه کاری مشغول شدید، اشاره ای داشته باشید؟
مجید خوش بهار هستم، متولد ۱۳۵۴ و متاهل.
در سال ۲۰۱۲ از دانشگاهی در شهر گوانگجو در رشته زبان چینی پذیرش گرفتم. با توجه به گفته های دوستان و شناختی که داشتم این کار از چندین جهت برای من که قصد تجارت و اقامت در چین را داشتم فرصت مناسبی بود.
ظاهرا اولین سالی بود که دانشگاه شهر گوانگجو دانشجوی ایرانی پذیرش می کرد و همین موضوع باعث شد که براحتی اقامت بگیرم.
البته شرایط اخذ پذیرش اقامت در چین برای ایرانیان خیلی ممیزی شده و سختگیرانه هست اما این فرصتی بود که من و تعدادی دیگر توانستیم از آن استفاده کنیم و تحصیل را در دانشگاه گوانگجو شروع کنیم.
از طرفی حضور در دانشگاه فرصتی بود تا با یاد گیری زبان چینی، ارتباط بیشتری با این مردم و فرهنگ و اقلیم آنجا بگیرم.
سئوال: آیا همزمان با پذیرش دانشگاه شروع به کار کردید؟
البته کار بیزنس رو هم شروع کردم در کنار زبان و زندگی در گوانجو و بعد از تقریبا یکسال و نیم شرکتی ثبت کردم و دیگه دانشگاه نرفتم.
من در حدود ۶ سال دائم و حدود ۱۰ سال رفت و آمد داشتم به چین و طی این مدت به کار تجارت پرداختم.
شرکت ما بیشتر کارهای مربوط به تسهیل بازرگانی رو برای سایرین انجام می داد مانند مشاوره- نمونه گیری- برگزاری جلسات- کارهای ترجمه- بارگیری و ارسال اجناس- ترخیص از بنادر کشور و موارد مشابه.
شایان ذکر هست که کار کردن با ویزا و اقامت تحصیلی ممنوع هست و در صورتی که پلیس از این موضوع مطلع شود ویزا و یا اقامت تحصیلی شما لغو و از کشور چین اخراج می شوید.
سئوال: لطفا درباره نحوه زندگی چینی ها برامون بگین؟
در چین مردم کلا کاری با سیاست ندارند. اصلا دغدغه کار و درآمدزایی وجود ندارد چون کار به اندازه کافی موجود هست.
از نظر اعتقادی کسی با شما کاری ندارد و در اعتقادات آزادند.
همه درصدد رشد هستند و دائما در حال فعالیت رو به جلو و سیستم هم کمک حال هست و مانعی از این لحاظ وجود ندارد.
بنابراین میشه گفت که پول درآوردن دغدغه اصلی مردم چین هستش دقیقا مانند مردم ایران و حتی شدید تر، همه دنبال کسب و کار و پول درآوردن هستن.
مردم اطلاع زیادی از نوع و ساختار حکومت ندارند، در بیشتر مواقع و مثل ما تئوریسین مسائل سیاسی نیستند و بنظرم این نوع تفکر خوبه که مردم اصلا درگیر مسائل سیاسی نیستند.
بعبارت ساده تر حکومت کار خودشو می کنه و مردم کار خودشونو و تا وقتی همه چی خوب پیش میره کسی هم اعتراضی نداره.
من طی مدتی که در اونجا اقامت داشتم اعتراض و مشکلی سیاسی ندیدم.
از نظر اعتقادی هم اکثر چینی ها بی اعتقاد به خدا هستند و اقلیتی هم به تائویسم و کنفوسیوس معتقد هستند. کلا آدم های معتقدی نیستند، در حد گاها به معبد رفتن و چند تا شمع سوزوندن و همین.
در مجموع چینی ها زندگی آرام و بی دغدغه ای دارند.
سئوال: در چین شرایط کاری ادارات و سازمان ها و جایگاه شون چگونه هست؟
به سئوال خوبی اشاره کردین. چیزی که جالبه، زیر ساخت های بسیار پیشرفته و سیستم اتوماسیون اداری بسیار عالی در چین هست.
در این کشور همه چیز از طریق اینترنت قابل اجراست. از وقت دکتر برای چک آپ گرفته تا اقدام جهت اقامت اتباع خارجی تا کارهای مالیاتی و حتی کارهای اداره مهاجرت.
در کل سیستم اداری خیلی خوب کار می کنه. هیچ صحبتی از ریت دلار به یوان و مشکلات بانکی نیست.
قوانین اداری ساده شده و تمامی کارهای اداری رو می تونین از طریق اینترنت بدون نیاز به مراجعه حل و فصل کنید.
بطور کلی بوروکراسی اداری مانند ایران وجود نداره و بعد تجربه زندگی در چین تصور من اینه که در کشورمون ادارات بیشتر برای کار نکردن و مشکل تراشی ایجاد شدن تا کار کردن و حل مشکلات مردم!
سئوال: چین از نظر امنیتی و حضور پلیس ها چه شرایطی دارد؟
شما در چین در خیابان پلیسی نمی بینین. کلانتری هم مثل کشور ما وجود نداره. من فقط وقتی بانک پول میارن و میبرن دیدم پلیس و نیروهای امنیتی رو.
امنیت شهر با دوربین های مدار بسته کنترل میشه و میشه گفت این دوربین ها کل شهر ۲۵ میلیونی گوانگجو رو ساپورت میکنن.
برای نمونه بهتون بگم اگه پول اجاره تون رو ندین، حراست مجتمع بعد از چند بار تذکر میان و تمامی وسایل خونتون رو بیرون میریزن، به همین راحتی و نیازی به شکایت و دادگاه و کلانتری و پلیس نیست.
بر اساس شنیده هام آمار مراجعه به دادگاه و پرونده های دادگستری هم بسیار کم بوده و با مجرمین هم بسیار سخت برخورد می شود.
سئوال: لطفا درباره سرمایه گذاری و شرایط کاری در چین برامون توضیح بدین؟
چین از حدود چهل سال قبل سیاست های اقتصادی اش رو تغییر داده و درهای کشور رو برای سرمایه گذاری خارجی گشوده. از همین دوره هست که تحولات شگرف در این کشور بوجود آمده.
همانطوری که می دونید چین دارای بیشترین تعداد جمعیت در دنیاست و لذا سیاست گذاران با تغییر در سیاست هتای اقتصادی پتانسیل نیروی انسانی خودشون رو مورد استفاده قرار دادن.
چین خودش بزرگ ترین مصرف کننده دنیا هست و این باعث ترغیب سرمایه گذاری خارجی در اوایل بوده بنظرم، از طرف دیگر نیروی کار ارزان و امکاناتی نظیر زمین و انرژی هم که به شکل ارزان در اختیار سرمایه گذاران قرار داده شده که در نتیجه اغلب شرکت ها و برند های خارجی در چین کارخانه مونتاژی احداث کردن.
بعد از مدتی فعالیت شرکت های بزرگ و چند ملیتی، چینی ها شروع به مهندسی معکوس و حتی انتقال تکنولوژی و در دست گرفتن ها کارها با ایجاد تعامل و جلب رضایت سرمایه گذارن خارجی کردند که نتیجه مثبتی هم از این تصمیمات گرفتن.
اینو هم اضافه کنم که بنظر من اقتصاد چین به نوعی وابسته به اقتصاد امریکا هستش و در خیلی از صنایع ردپای مدیران امریکایی و کمپانی های امریکا بوضوح دیده میشه.
سئوال: برای تاسیس شرکت در چین چقدر سرمایه نیاز هست؟
مونده به زمینه فعالیت شرکت.
معمولا شرکت هایی که به عنوان کارگو یا باربری کار میکنن که برای مشتری هاشون خدمات ارائه میدن، به سرمایه زیادی نیاز نداره.
در چنین شرکت هایی ما در اختیار مشتری هامون هستیم و کارهایی که تجار بعلت بعد مسافت، عدم آشنایی با زبان یا مشغله کاری و یا نداشتن تخصص نمی تونن انجام بدن رو ما انجام میدیم.
ما در شرکت خودمون در زمینه تخصصی مشاوره و نمونه گیری و ترجمه و مکاتبات اداری و حواله و حمل و ترخیص کالاها رو می تونیم انجام بدیم.
در مجموع من از تجار و بازرگانان دعوت می کنم که برای استفاده از فرصت های تجاری و سرمایه گذاری در چین پیشقدم بشن چرا که ضرر نمی کنن.
گفتگو از نیک رفتار خیابانی
فرمانده انتظامي شهرستان تبريز از کشف بيش از يک و نيم کيلو مواد مخدر از نوع ترياک و مواد مخدر صنعتي و دستگيري توزيع کننده گان در دو عمليات جداگانه توسط ماموران کلانتريهاي 17 و 22 اين شهرستان خبر داد.
استاندار آذربایجان غربی با مدیرعامل بانک ملی ایران دیدار و گفتگو کرد. در دیدار استاندار آذربایجان غربی و مدیر عامل بانک ملی ایران بر فعال سازی پتانسیل های استان با استفاده از توان تسهیلات دهی بانک ملی ایران تاکید شد.
ژیلا صادقی در استوری اینستاگرام خود اعلام کرده که شهر نجف را به آمریکا ترجیح میدهد.
آئین رونمایی از پوستر پنجمین دوره جشنواره سراسری موسیقی موغام در تبریز برگزار شد.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه