یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان آذربایجان‌غربی برگزیدگان خود را شناخت

آیین اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی با تقدیر از 346 برگزیده آذربایجان غربی با حضور مسئولین استانی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، آیین اختتامیه یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در آذربایجان‌غربی  31 فروردین ماه با حضور  رضا ابراهیمی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌غربی؛ طاهر بخشایی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری؛ علیرضا نوروزی مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان؛ خدیجه معصومی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی؛ حجت‌الاسلام و المسلمین اکبر نوروزنژاد مدیر دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در آذربایجان‌غربی؛ زهرا آبسوران مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ گلشن نوروزی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر ارومیه و سایر مقامات استانی، سازمان های مشارکت کننده  و برگزیدگان استانی جشنواره در بخش های مختلف به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.

 

رضا ابراهیمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌غربی ضمن درود به روح پرفتوح بنیانگذار انقلاب اسلامی  و ارواح پاک شهدا  و گرامیداشت لیالی قدر اظهار داشت:  امام رضا (ع) ولی نعمت ملت ایران است و زیر سایه پرچم آن حضرت  در ایران زندگی می‌کنیم.

 

وی ضمن ابراز خرسندی از حضور و مشارکت پر شور مردم استان  به ویژه نوجوانان و جوانان در یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی اظهار داشت: کتابخوانی و مطالعه از مباحث مهم فرهنگی هستند؛ یکی  از شاخص ‌های توسعه فرهنگی در هر کشور، میزان مطالعه در آن کشور و جامعه است. عادت به مطالعه و فرهنگ کتابخوانی از سنین کودکی باید نهادینه شود و خانواده در این راستا نقش مهمی دارند.

وی اظهار داشت: جشنواره کتابخوانی رضوی، نقش مهمی در اشاعه و ترویج سبک زندگی ائمه  (ع) دارد. جامعه کنونی ما بیش از هر زمان دیگر نیازمند اشاعه فرهنگ رضوی و اسلامی است و تمامی سازمان‌ها با تعامل و برنامه‌ریزی منسجم و هماهنگ باید در این راستا تلاش کنند. با تحقق این مهم و گسترش فرهنگ کتابخوانی، بسیاری از مشکلات جامعه در حوزه اجتماعی، اقتصادی و … حل خواهد شد.

 

خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی ضمن خیر مقدم به حاضرین در آیین و گرامیداشت ایام پر فیض و برکت ماه مبارک رمضان و لیالی قدر و تسلیت ایام شهادت مولای متقیان حضرت امیرالمؤمنین (ع) اظهار داشت: به فرموده مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، سال نوی مؤمنین از شب قدر آغاز می‌شود.

 

معصومی گفت:  بی شک تحقق سبک زندگی اسلامی یکی از ضرورت های اساسی برای رسیدن به تمدن نوین اسلامی است و این امر مستلزم توجه جدی اندیشمندان، مسئولین و تک تک آحاد ملت مسلمان به موضوع سبک زندگی و راه های وقوع آن در فرد و اجتماع است؛ حقیقتاً  وجود مقدس امام رضا (ع) و حرم مطهر رضوی در ایران اسلامی، ملجأ و پناهگاه امنی برای این سرزمین و مردم نجیب آن است و سر منشأ برکات و فیوضات بسیاری بوده و خواهد بود. پاسداشت فرهنگ منور رضوی جز با اشاعه سبک زندگی به عنوان الگویی جامع و حامل فضایل و ارزش ها در زندگی تحقق نخواهد پذیرفت.

 

دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در آذربایجان‌غربی اظهار داشت: هر ساله جشنواره کتابخوانی رضوی با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ ائمه و معصومین (ع) به ویژه فرهنگ منور رضوی، گسترش فرهنگ کتابخوانی و مطالعه کتاب های مرتبط با سیره ی پاک  ائمه معصومین (ع) به ویژه حضرت امام رضا (ع)، شناسایی و معرفی کتاب های فاخر مرتبط با فرهنگ و سیره اهل بیت (ع) از طریق انتشار گسترده این آثار و اشاعه و ترویج فرهنگ مهدویت و انتظار در کشور طنین انداز می‌شود.

 

نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، نهادی فرهنگی با هویت اسلامی- ایرانی

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی اظهار داشت: نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در مقام نهادی فرهنگی با هویت اسلامی- ایرانی و اثرگذار بر جامعه، آگاهی بخشی و آشنا کردن ذهن و زبان مخاطبش با تعالیم دینی اهل بیت (ع) را همواره فریضه خود می‌داند؛ اینک که آسمان ایران اسلامی به نور الهی خورشید بی غروب رضوی منور است، به فضل الهی و با استعانت از برکت وجود حضرت علی بن موسی الرضا (ع) یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در استان آذربایجان‌غربی به کمال نهایی رسید تا با همت و عزم بیش از پیش برای جشنواره آتی مهیا شویم.

 

وی ادامه داد: تلاش شد یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی به عنوان برنامه فرهنگي مؤثر، زاينده و اميد آفرينی باشد  كه از يك سو جامعه كتابخوان و كتاب دوست را بر سر شوق بیاورد و از سوي ديگر نويسندگان و اهالي نشر را به توليد محتواي شايسته‌تر ترغيب نماید؛ یازدهمین جشنواره از ابتدای تیرماه 1400 آغاز شد و تا پایان آذر ماه سال 1400 تداوم داشت و در جریان این جشنواره شش عنوان کتاب در رده های سنی مختلف به عموم مردم معرفی شد؛ یکی از ویژگی های دوره یازدهم افزایش قالبهای مشارکت مردم در جشنواره بود و علاوه بر قالب های چهار گزینه ای، نقاشی، پویش کتابخوان و داستانک بخشهایی چون شعرسرایی و قصه گویی از منابع جشنواره ، بخش ویژه ناشران و بخش مروجان رضوی ، پویش برای امام زمانم و معرفی منابع آزاد مرتبط با جشنواره بود.این جشنواره به طور کامل در بستر فضای مجازی برگزار شد. اما، امکان مشارکت مکتوب برای زندانیان فراهم شد.

 

مشارکت 27000 نفر در آذربایجان‌غربی در یازدهمین دوره  جشنواره  کتابخوانی رضوی

معصومی تصریح کرد: مفتخریم که در یازدهمین جشنواره در آذربایجان غربی حدود 27000 نفر از مردم شریف آذربایجان غربی مشارکت نمودند که شامل  23758 نفر در بخش فردی و  بیش از 1600 نفر در بخش خانوادگی بود؛ از این تعداد  2105 در رده سنی کودک و 6287 نفر  در رده سنی نوجوان بودند؛  از این تعداد 346  نفر به عنوان برگزیده استانی انتخاب شدند و  باعث مباهات است که سه نفر از استان آذربایجان غربی به عنوان برگزیده ملی یازدهمین دوره منتخب شده اند که در آیین ملی اختتامیه جشنواره یازدهم از این عزیزان تجلیل به عمل خواهد آمد.

 

وی ادامه داد: دبیرخانه در این دوره از جشنواره اقدامات جدیدی در راستای مشارکت فعالانه مردم انجام داد؛ تعیین دوره آموزشی برای کارکنان دولت با همکاری و موافقت سازمان مدیریت و برنامه ریزی ،  فعالیت در مناطق محروم در سراسر استان به ویژه در ارومیه با همکاری دفاتر تسهیلگری دفتر فرهنگی و اجتماعی استانداری و نیز استفاده از ظرفیت خادمیاران محترم رضوی در ترویج جشنواره با همکاری دفتر نمایندگی آستان قدس در استان  از جمله این اقدامات بود.

 

وی در پایان سخنان خود از  همکاری صمیمانه سازمان‌های مشارکت کننده، کارکنان کتابخانه‌های عمومی استان  و شرکت کنندگان در جشنواره  تشکر و قدردانی نمود و اظهار داشت: امید است در سال‌های آتی شاهد شکوفایی هر چه بیشتر استان در فرهنگ مطالع و کتابخوانی باشیم.

 

حضور خادمیاران آستان قدس رضوی به همراه پرچم متبرک امام رضا (ع) و تلاوت صلوات خاصه، اجرای گروه تواشیح «طوبی»، شعرخوانی اعضای محفل ادبی هاتف، اجرای گروه سرود «یاران خراسانی» و … بخش‌های دیگری از این آئین بود.

 

همچنین، در این آیین سه  سفر مشهد مقدس از سوی نمایندگی آستان قدس رضوی در استان به قید قرعه به حاضرین  اعطا شد.

 

گفتنی است، در انتهای این مراسم از برگزیدگان جشنواره با اهدای لوح و هدیه یادبود قدردانی شد. بر این اساس در شهرستان  ارومیه  91 نفر،  اشنویه 6 نفر ، باروق 7 نفر، بوکان 10 نفر، پلدشت 2 نفر، پیرانشهر 14نفر، تکاب 20 نفر، چالدران 12 نفر، چایپاره 15 نفر، چهاربرج 2 نفر، خوی 36 نفر، سلماس 24 نفر، شاهین دژ 24 نفر، شوط 5 نفر، ماکو 15 نفر، مهاباد 12 نفر، میاندوآب 32 نفر و نقده 19 نفر به عنوان برترین های این رویداد تقدیر شدند.