یک تکه از کتاب / نقش مشورت در انتخاب همسر

مشورت در اسلام از ارزش والایی برخوردار است و در قرآن و احادیث بدان سفارش شده است. در وصیت های پیامبر به حضرت علی چنین آمده: هیچ پشتیبانی استوارتر از مشورت نیست و هیچ عقلی مانند عاقبت اندیشی نمی باشد.

با مشورت کردن با افراد عاقل و آزموده می توان از نتایج گرانبهای تجربیات آنها استفاده نمود. کسانی که در کارهای مهم با دیگران مشورت می نمایند کمتر دچار لغزش و ندامت می شوند لیکن با هر کسی هم نمی توان مشورت کرد.

بهترین افرادی که می توانند مورد مشاوره جوانان برای ازدواج قرار گیرند پدر و مادر می باشند، مشروط بر اینکه دانا و اهل اطلاع باشند. پدر و مادر خیرخواه ترین و امین ترین افراد نسبت به فرزندانشان هستند.

بنظر می آید بعد از پدر و مادر، مشاوران ازدواج افراد مناسبی برای کمک گرفتن جوانان هستند. در اینجا لازم است به مشاورین نیز توصیه کنیم که کسی که با شما مشورت میکند به شما اعتماد کرده و و شما را امین دانسته است.

وظیفه دینی و وجدانی و انسانی شما ایجاب می کند که در موضوع مورد مشورت خوب دقت کنید و با کمال صداقت و امانتداری آنچه را به نظرتان میرسد بدون کوچکترین خلاف گویی و کتمان در اختیار او قرار دهید. مشاور وظیفه دارد حق را بگوید گرچه به ضرر خودش یا خویشانش یا دوستانش تمام شود.

در ادامه کتاب مطالبی درباره خواستگاری، نامزدی، ازدواج پسر و اجازه والدین، اجازه ولی در ازدواج دختر، ازدواج های اجباری، مهریه، اجرای صیغه عقد، جهاز و عروسی نوشته شده است.

منبع: کتاب انتخاب همسر نوشته ابراهیم امینی