به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، سید نبی قائمی افزود: مراتع استان روستایی و یا ییلاقی هستند، در مراتع روستایی شروع فصل بهره برداری از ۱۵ اردیبهشت و مراتع ییلاقی از ابتدای تیرماه است که قبل از فرا رسیدن فصل بهره برداری مجوزها تمدید و دامها در عرصه ها مستقر می شوند.
وی اظهار کرد: مراتع روستایی استان از وضعیت بهتری برخوردار هستند چرا که دور از دسترس دامداران و روستاییان هستند و شرایط اب و هوایی اجازه چرای دام زودتر از زمان مقرر را نمی دهد.
قائمی افزود: اغلب مراتع ییلاقی استان در نوار مرزی واقع شده اندو کنترل براین مراتع توسط نیروهای انتظامی و مرزبانی نیز انجام می شود و این موجب شده تا ییلاقات فرصات برای بازسازی داشته باشند.
وی اضافه کرد: سعی می شود تا ظرفیت مراتع به روزرسانی شود و مجوز های صادر شده به نسبت تولید علوفه مدیریت می شود.
مدیر اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی گفت: از بهره برداران درخواست می شود از چرای زود هنگام در مراتع خودداری کنند چرا که در چرای دام قبل از زمان مقرر مراتع خیس است و باعث می شود تا پوشش گیاهی از ریشه خارج شده و آسیب جدی هم به خاک و هم به پوشش گیاهی وارد شود.
وی اضافه کرد: تعیین حدود مراتع برای دامداران نیز انجام می شود چرا که جمعیت بهره بردار نسبت به سطح مراتع بیشتر است و ۱۲۰ هزار نفر بهره بردار دارای مجوز در این زمینه وجود دارد.
آذربایجان غربی در تولید علوفه در کشور رتبه اول را داراست و در تنوع پوشش گیاهی نیز گونه های مختلف در مراتع مستقر هستند.
استاندار آذربایجان غربی گفت: بکارگیری نیروهای بومی و ساکن در خود استان از ملزوماتی است که باید اولویت تولیدکنندگان باشد
استاندار آذربایجان غربی گفت: توسعه سرمایه گذاری و بخش صنعت در راستای جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی از اهداف دولت در آذربایجان غربی است که با جدیت پیگیری می شود.
مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به رویش قارچهای خودرو در فصل بهار، نسبت به مصرف این قارچها هشدار داد.
رئیس اداره منابع آب سلماس گفت: در ادامه اجرای قانون توزیع عادلانه آب، بیش از یک هکتار از اراضی تصرفشده در بستر مسیل درجعلی واقع در روستای هدر شهرستان سلماس، با همکاری اداره منابع آب، دستگاه قضایی و نیروی انتظامی آزادسازی و رفع تصرف شد.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه