به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، ۲۳ فروردین ۱۳۷۲، شهر اردبیل همراه با مغان، بیلهسوار، گرمی، مشکینشهر و خلخال با وسعت ۱۷٬۹۵۳ کیلومتر مربع از استان آذربایجان شرقی جدا شد و استان اردبیل با مرکزیت اردبیل شکل گرفت.
در ابتدا قرار بود با تغییر نام استان آذربایجان شرقی به “آذربایجان مرکزی” (به مرکزیت تبریز)، استان جدید با نام “آذربایجان شرقی” به مرکزیت اردبیل تأسیس شود تا نام «آذربایجان» در هویت تاریخی این منطقه حفظ شود.
لایحهای با عنوان تأسیس استان ساوالان تدوین شد، اما در ۱۳ دی ۱۳۷۱ پس از بررسیها، به لایحهی تغییر نام آذربایجان شرقی (تبریز) به آذربایجان مرکزی و تأسیس آذربایجان شرقی (اردبیل) تغییر یافت. شهر سراب که ابتدا در استان جدید پیشبینی شده بود، بنا به خواست مردم در استان تبریز باقی ماند.
این لایحه با این متن به صحن علنی مجلس رفت: به دولت اجازه داده میشود نسبت به تغییر نام استان آذربایجان شرقی به آذربایجان مرکزی به مرکزیت تبریز و تأسیس استان آذربایجان شرقی به مرکزیت اردبیل در محدوده شهرستانهای پارسآباد، بیلهسوار، گرمی، اردبیل، مشگینشهر و خلخال اقدام نماید.
اما شورای نگهبان به بهانهی هزینهبر بودن تغییر تابلوهای دو استان با این تغییر نام مخالفت کرد و استان جدید با نام «استان اردبیل» تأسیس شد.
همانند تجربهی زنجان، قزوین و همدان، حذف نام آذربایجان از استان جدید با واکنش منفی مردم آذربایجان روبهرو شد.
جالبه بدونید شهر آستارا بههمراه گردنه حیران، ۲۲ سال قبلتر (در سال ۱۳۵۰) از استان آذربایجان شرقی جدا شد و به استان گیلان پیوست.
با سرمایهگذاری ۹۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی، یک مجموعه مدرن سوارکاری، پرورش و تکثیر اسب در شهرستان چالدران در حال احداث است که با امکاناتی همچون مانژ، پیست سوارکاری، اصطبل و کافیشاپ، علاوه بر توسعه ورزش سوارکاری، زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای ۶۵ نفر را فراهم میکند.
رئیسپلیس راهنمایی و رانندگی استان آذربایجان غربی از اجرای تمهیدات ترافیکی ویژه در دهه اول محرم در استان خبر داد.
رئیس اورژانس آذربایجان غربی از نجات جان یک جوان برقگرفته در منطقه ۲ شهری ارومیه خبر داد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان ارومیه از بازدید تخصصی کارشناسان این اداره از سایت دفن پسماند شهری ارومیه در آستانه فصل گرم سال خبر داد.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه