۹ هزار تن شیر و فرآورده لبنیاتی در چالدران تولید و روانه مصرف بازار شد

مدیر جهاد کشاورزی چالدران گفت: دامداران و عشایر چالدران سالانه با تولید نزدیک به ۹ هزار تن شیر و انواع فرآورده‌های لبنی را تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، جواد احمدی با اشاره به تولید انواع فراورده‌های دامی و لبنی در چالدران اظهار داشت: این شهرستان دارای ۲۶۰ هزار رأس دام سبک و ۶ هزار و ۵۰۰ رأس دام سنگین است که به طور متوسط سالانه یک هزار و ۷۰۰ تن گوشت قرمز و پنج هزار و ۳۰۰ تن شیر تولید و روانه بازار مصرف می‌کند.

وی ادامه داد: شیرهای به دست آمده بعد از جمع‌آوری در کارگاه‌های کوچک تولید محصولات لبنی به انواع فراورده‌ها تبدیل و روانه بازار مصرف می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی چالدران در خصوص تخصیص اراضی به عشایر کوچ رو افزود: اختصاص نزدیک به ۸۰ هزار هکتار از مراتع چالدران به عشایر کوچ رو شهرستان‌های شمال استان باعث شده ظرفیت تولید انواع فراورده‌های لبنی در چالدران افزایش پیدا کند.

وی اظهار کرد: چالدران قطب تولید محصولات دامی است و متقاضیان می‌توانند برای راه‌اندازی کارگاه‌های صنایع تبدیلی و استفاده از تسهیلات به جهاد کشاورزی مراجعه کنند.

احمدی گفت: در حال حاضر چهارهزار و ۵۰۰ نفر به‌عنوان دامدار در زمینه تولید انواع فراورده‌های دامی و لبنی در چالدران مشغول فعالیت هستند و در بیش از ۱۰ کارگاه در مقیاس کوچک انواع فراورده‌های لبنی در چالدران تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

وی ادامه داد: شهرستان چالدران به دلیل داشتن بیش از ۲۰۰ هزار هکتار اراضی مرتعی و زراعی و آب‌وهوای مناسب یکی از قطب‌های مهم تولید انواع فراورده‌های دامی و لبنی در آذربایجان غربی است.

مدیر جهاد کشاورزی چالدران افزود: سالانه عشایر کوچ رو شهرستان‌های شمال استان با ۴۰۰ هزار رأس دام در ییلاقات چالدران دو هزار و ۵۰۰ تن گوشت و سه هزار و ۵۰۰ تن شیر و سه هزار تن پشم تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.

وی اظهار کرد: دامداران و عشایر چالدران سالانه با تولید نزدیک به ۹ هزار تن شیر و انواع فرآورده‌های لبنی را تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.