به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، در اين جلسه حسين سپهري رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان ابتدا گزارشي از ميزان اعتبارات استان شامل اعتبارات هزينه اي و تملك دارايي هاي سرمايه اي در سال جاري و مقايسه آن با سال ۱۴۰۰ را ارائه نمود.
در ادامه جلسه دبير شوراي برنامه ريزي و توسعه استان تصريح نمود: يكي از تعهدات مهم استان مربوط به بخش درآمد است كه در سال جاري نسبت به سال گذشته ۵۸ درصد رشد داشته است. وي افزود: جايگاه استان از لحاظ سهم درآمد در قانون بودجه سال جاري رتبه ۱۷ كشور و از لحاظ رشد درآمد رتبه ۲۹ كشور است كه اين ميزان رشد نشان مي دهد تمام ملاحظات لازم براي تحقق درآمد براي استان لحاظ شده است و هيچ توجهيي براي عدم تحقق درآمدها در استان وجود ندارد.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي ادامه داد: دستگاههاي متولي بايد تلاش مضاعفي براي وصول درآمد انجام دهند و وصول درآمد استان توسط دستگاههاي مربوطه در ارزيابي عملكرد دستگاهها با ضريب بالايي اعمال خواهد شد.
برنامه محوري جايگزين بودجه محوري و دستگاه محوري مي شود رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان تصريح كرد: منابع اعتباري استان كاملا شفاف و مشخص است و در سال جاري نيز تلاش شده است، توزيع اعتبارات بر اساس شاخص ها و ضابطه ها و با رعايت عدالت بين شهرستانها انجام شود.
سپهري ادامه داد: در استان ۸۵۰۰ پروژه نيمه تمام وجود دارد كه براي اتمام آنها به ۹ هزار ميليارد تومان اعتبار نياز است. وي افزود: براي ارتقاي شاخص بخش هاي مختلف نيز ۱۳ هزار ميليارد تومان اعتبار نياز است تا به ميانگين فعلي كشور برسيم.
وي با اشاره به اينكه تنها ۱۰ درصد از منابع منابع اعتباري كشور به شكل استاني توزيع مي شود تاكيد كرد: دستگاههاي اجرايي استان بايد پيگيري هاي لازم جهت جذب منابع از دستگاهاي ملي خود را داشته باشند و ميزان جذب اعتبارات از دستگاه هاي ملي، در ارزيابي عملكرد دستگاهها با ضريب بالا در دستوركار قرار خواهد داشت.
سپهري تصريح كرد: با توجه به مشكلات استان، در فرآيند توزيع بودجه علاوه بر مراحل “ابلاغ اعتبار مصوب، تخصيص اعتبار و پرداختي خزانه” موضوع جذب اعتبارات نيز در اين فرآيند وجود دارد.
وي در ادامه تاكيد كرد: پس از اين فرآيند، مرحله اجرا آغاز مي شود كه ضروري است نظارت فني و اجرايي به صورت صحيح انجام شود. در اين ارتباط سازمان مديريت استان كميته فني و نظارت را به معناي واقعي آن فعال كرده است كه بعضا شاهد هستيم روند اجرا و نظارت هاي فني پروژه ها با مشكلاتي مواجه هستند.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان ادامه داد: با اين تفاسير توزيع منابع در درجه پايين تري از اهميت است و اولويت اصلي اين است كه تخصيص اعتبارات چه هدفي را دنبال كند و با چه خروجي همراه باشد.
وي افزود: به شكل سنتي زمان زيادي صرف تامين و جذب بودجه مي شد، در حالي كه اگر به برنامه ريزي اهميت داده نشود شاهد خروجي لازم از فرآيند جذب اعتبارات نخواهيم بود كه در اين راستا در ساختار جديد سازمان مديريت استان به دليل اهميت و اولويت برنامه محوري معاونت برنامه ريزي ايجاد گرديده و لازم است برنامه محوري را جايگزين بودجه محوري و دستگاه محوري نماييم.
سند توسعه ۱۹ شهرستان استان و برنامه راهبردي اجرايي استان توسط سازمان مديريت و برنامه ريزي استان در دست تهيه است رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي استان تصريح كرد: بايد منابع در خدمت برنامه باشد و يكي از گام هاي مهم در برنامه ريزي، رشد و توسعه منطقه اي و تخصيص بهينه و عادلانه اعتبارات در مناطق متناسب با ظرفيت ها و نيازهاي مناطق است.
وي افزود: ايجاد عدالت منطقه اي با ضابطه مند و شاخصمند كردن منابع در سازمان استان انجام شده است و سند توسعه ۱۹ شهرستان و برنامه راهبردي اجرايي در توسعه استان و شناسايي گره ها و موانع توسعه و شناسايي قابليت ها و ظرفيت هاي مناطق در سازمان در دست تهيه است.پ
سند تحول دولت در استان تدوين مي شود
سپهري بيان كرد: يكي از برنامه ها و سياست هاي مهم دولت سيزدهم، تدوين سند تحول دولت در استان و تحقق رشد اقتصادي تكليف شده به استان است كه با مشخص شدن معيارهاي اين سند تحول، سازمان مديريت و برنامه ريزي استان در كمترين زمان اين سند را تدوين خواهد گرد.
سپهري با اشاره به الزامات برنامه اي دولت در راستاي رشد اقتصادي ۸ درصدي گفت: سهم استان آذربايجان غربي رشد ۷/۶ درصدي مي باشد كه در چهار بخش كشاورزي، صنعت، معدن و خدمات پيش بيني شده كه براي رسيدن به اين رشد به ۵۱ هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري نياز است، يعني براي تحقق يك درصد رشد به ۶۷۰۰ ميليارد تومان سرمايه گذاري نياز است كه با اين سرمايه گذاري ۱۸۷ هزار شغل پايدار ايجاد خواهد شد.
وي افزود: در اين راستا سهم سرمايه گذاري در شهرستانها و ميزان شغلي كه ايجاد خواهد شد در هر بخش با توجه به ظرفيت شهرستانها مشخص شده كه مستلزم عزم جدي همه دستگاهها براي تحقق اين رشد است.
وي ادامه داد: در راستاي دستيابي به رشد اقتصادي پيش بيني شده با استفاده از همه ظرفيت ها و اجراي طرح ها و پروژه ها با تكيه بر مشاركت بخش خصوصي و تمركز بر بهره وري و رفع موانع و ايجاد بستر مناسب براي جذب سرمايه گذاران بخش خصوصي، اين رشد منجر به ارزش افزوده و اشتغال پايدار مبتني بر دانش و فناوري و نيز ايجاد تعادل و توازن منطقه اي خواهد شد.
امنيت پايدار مرزهاي استان يكي از قابليت هاي اقتصادي آذربايجان غربي است
سفرهاي شهرستاني به رفع نابرابريهاي منطقه اي كمك خواهد كرد سپهري تاكيد كرد: يكي از اقدامات مهمي كه به رفع نابرابريهاي منطقه اي كمك خواهد كرد و نقشه راهي را براي همه شهرستانها ترسيم نموده، سفرهاي شهرستاني استاندار محترم است كه با بازديدهاي ميداني و ديدارهاي چهره به چهره با مردم همراه بوده و براي توسعه و حل مشكلات مناطق تصميم گيري مي شود.
وي افزود: اين نمونه اي از دولت مردمي در راستاي اجراي عدالت است كه در اين سفرها با شنيدن حرف مردم راه خروج از مشكلات آنها پيدا خواهد شد و اميد را به مناطق برگردانده است و اولويت سازمان نيز اجرايي نمودن كامل تعهدات در اين مصوبات است.
در اين جلسه معاون برنامه ريزي سازمان نيز گزارشي از جايگاه استان و شهرستانهاي استان در نظام توسعه كشور و مقايسه شاخص هاي توسعه استان با ميانگين كشور ارائه نمود.
معاون بودجه سازمان نيز گزارشي در ارتباط با تشريح جايگاه استان در قانون بودجه سال جاري و اعتبارات تملك دارايي هاي سرمايه اي و هزينه اي استان در سال ۱۴۰۱ ارائه نمود.
مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس آذربایجان غربی گفت: پیکر پاک و مطهر پنج شهید گمنام دفاع مقدس با استقبال مردم و مسئولان وارد فرودگاه بین المللی شهید باکری ارومیه شد.
مدیر کل راهداری و حمل ونقل جاده ای آذربایجان غربی گفت: ماه گذشته بیش از ۲ میلیون و ۸۰۶ هزار تردد بین استانی در ورودی و خروجی های استان ثبت شد که محور ارومیه-مهاباد پرتخلف ترین محور استان در آبان ماه سالجاری بوده است.
یوسف پزشکیان در حکمی از سوی رئیس دفتر رئیسجمهور به عنوان مشاور و دستیار رسانهای رئیس دفتر رئیسجمهور منصوب شد.
روزنامه کیهان در یادداشتی به انتقاد از بلک فرایدی پرداخته و آن را باعث به تاخیر افتادن ازدواجها میداند.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه