به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز،اکبر کرامتی در خصوص میزان برداشت انگور در استان اظهارکرد: سطح زیرکشت باغات انگور استان شامل سطح غیربارور حدود 3 هزارهکتاراعم از آبی و دیم و سطح زیر کشت بارور حدود 20 هزار هکتار شامل 15 هزار و 520 هکتار آبی و 4 هزار و 700 هکتار دیم است و شهرستان ارومیه رتبه اول را از نظر سطح زیر کشت این محصول داراست.
کرامتی افزود: از مجموع بیش از 180 هزار تن انگور تولیدی در استان، 150 هزار تن به صورت آبی و بقیه به صورت دیم برداشت میشود.
وی خاطر نشان کرد: انگور دومین محصول باغی استان بوده و بیش از 30 هزار بهره بردار به طور مستقیم و 30 هزار نفر به صورت غیر مستقیم در امر داشت و برداشت، بستهبندی و حمل و نقل انگور فعالیت نموده و از این راه امرار معاش میکنند.
وی با بیان اینکه این استان رتبه چهارم کشوری در تولید انگور را به خود اختصاص داده است، گفت: سالانه بیش از 410 تن آب غوره توسط 3 واحد آبغوره گیری به صورت صنعتی در سطح استان استحصال میشود، غوره در مصارف خانگی و تهیه سالادها و چاشنی غذاها بکار میرود و بخش عمدهای از آبغوره نیز در استان نیز به روش سنتی خانگی تهیه میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه انگور سیاه سردشت عمدتا مصرف صنعتی دارد، اضافه کرد: شهرهای عمده تولید کننده این محصول نیز ارومیه، میاندوآب، نقده، سردشت، مهاباد است و عمده باغات دیم انگور در شهرستانهای سردشت قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه بخشی از انگور تولیدی استان سالانه به کشورهای همسایه صادر میشود، اضافه کرد: از کل محصول تولیدی 60 درصد به صورت تازه خوری در استان و سایر نقاط کشور مصرف شده، مقداری نیز صادر شده و بقیه در صنایع تبدیلی به صورت آب میوه، کشمش و شیره انگور فرآوری میشود.
کرامتی با بیان اینکه عمدتاً بیش از 30 رقم انگور در استان تولید میشود که از جمله آنها میتوان به سفید کشمشی، قرمز کشمشی، تبرزه سفید و قرمز، ریش بابا، حسینی، خلیلی، لعل بیدانه و قزل اوزوم اشاره کرد، گفت: به تازگی ارقام خارجی از جمله فلیم، ترکمن و سایر ارقام در برخی نقاط در حال توسعه است.
زمان برداشت انگور از برحسب ارقام و مناطق استان از اوایل شهریور ماه تا اواخر مهرماه است.
مدیر کل راهداری و حمل ونقل جاده ای آذربایجان غربی از لکه گیری و روکش آسفالت ۵۵۵ کیلومتر از محورهای ارتباطی استان در یکسال گذشته خبر داد.
کارشناس پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان غربی با صدور هشدار نارنجی، از نفوذ توده هوای سرد منطقه خبر داد.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: این استان به عنوان یکی از قطبهای اصلی تولید گوشت قرمز در کشور، با رتبه چهارم در این زمینه، نقش مهمی در تأمین نیاز داخلی ایفا میکند.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی از کسب جایگاه دوم آذربایجان غربی در عملکرد حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۱۴۰۳ خبر داد و افزود: ۷/۳ درصد از ارزش ریالی پروندههای قاچاق کشور متعلق به آذربایحان غربی است.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه