مژگان اسماعیل‌پور:

بازی در نقش های خاکستری و چالش‌ برانگیز را دوست دارم

مژگان اسماعیل‌پور، بازیگر سینما، تئاتروتلویزیون، گوینده و دوبلور گفت: تاکنون نقش‌های تکراری بازی نکرده‌ام و به نقش‌های خاکستری، منفی و چالش‌برانگیز که به تلاش بیشتری نیاز دارند، علاقه بسیاری دارم.
به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، مژگان اسماعیل‌پور، بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون، گوینده و دوبلور، روز پنج‌شنبه ۱۹ آذر ماه ۱۴۰۰ با حضور در دفتر پایگاه خبری قارتال نیوز، پاسخگوی سوالات خبرنگاران این مجموعه بودند که در ادامه می‌توانید این مصاحبه صمیمی را بخوانید:

۱. خانم اسماعیل‌پور با تشکر از حضور شما، به عنوان اولین سوال لطفا بفرمایید فعالیت هنری خود را از چه سالی آغاز کردید؟

عرض سلام و ادب دارم خدمت شما و مجموعه پایگاه خبری قارتال نیوز، من مدرک بازیگری خود را در رشته بازیگری سینما و تلویزیون از تهران دریافت کرده‌ام و پس از آن به زادگاهم ارومیه بازگشتم و فعالیت هنری‌ام را از سال ۷۹ با بازی در سریال‌ “دومان” در نقش “نازلار” آغاز کردم.

۲. چه کسانی در این راه هنری، مشوق شما بوده‌اند و به نظر شما حمایت‌های خانواده چه میزان در موفقیت یک هنرمند تاثیرگذار است؟

خانواده حامی و مشوق اصلی من در زمینه بازیگری بودند، به اعتقاد بنده، کار هنری به صورتی است که به‌طور قطع حمایت خانواده را می‌طلبد، چرا که گاها کار به‌صورت شبانه‌روزی بوده و خانواده نباید با این موضوع مشکلی داشته باشند.

۳. به نظر شما می‌توان به بازیگری به‌عنوان شغل اصلی نگاه کرد؟ درواقع آیا برای گذران زندگی، می‌توان به درآمد بازیگری اکتفا کرد؟

به‌نظر من خانم‌ها می‌توانند به بازیگری به عنوان شغل اول و اصلی خود نگاه کنند، اما در حالت کلی آقایان نمی توانند این حرفه را به عنوان شغل اصلی داشته باشند و باید یک شغل اصلی نیز در کنار بازیگری برای گذران زندگی انتخاب کنند، البته ناگفته نماند در عرصه بازیگری، پیشکسوتان از درآمد بسیار بهتری نسبت به بازیگران جدید برخوردار هستند، چرا که سابقه بازیگری در این مورد بسیار تاثیر دارد و شغل ما به نحوی است که کارگردان باید از بازیگر آشنایی داشته باشد که بتواند به او اعتماد کرده و نقشی را در اختیار او قرار دهد.

۴. اگر زمان به عقب بازگردد، آیا باز هم این مسیر و شغل را انتخاب می‌کنید؟

قطعا و بدون شک، من عاشق کارم و هنر بازیگری هستم و با علاقه قدم در این راه گذاشته و همواره با لذت آن را ادامه داده‌ام، اگر به عقب بازگردم، باز هم شغل بازیگری را انتخاب خواهم کرد.

۵. نظر شما در رابطه با رقابت ناسالم که گاها در میان بازیگران وجود داشته و این امر ورود هنرمندان جدید و جوان را به این عرصه سخت کرده است، چیست؟

هنرمند باید به خود اعتقاد داشته و بداند که هنر اوست که صحبت خواهد کرد، هر بازیگر، سبک بازی منحصر به‌فرد خود را داشته و هیچکس نمی‌تواند جنس بازی دیگری را ایفا کند، اگر بازیگر الفبای بازیگری را دانسته و بدن خود را به خوبی در اختیار داشته باشد، قطعا اسیر رقابت‌های ناسالم نخواهد شد، علم و سواد بازیگری در پیشرفت یک هنرمند بسیار موثر است. متاسفانه بسیاری از افراد علم بازیگری نداشته و تکنیک‌های آن را نمی‌دانند، ولی با این‌حال وارد این حرفه شده و شکست می‌خورند.

۶. آیا تاکنون در اماکن عمومی، صرفا از روی صدایتان شما را شناخته‌اند؟

بله بسیار زیاد، به‌خصوص در دوران کرونا و به‌دلیل استفاده از ماسک که مردم نمی‌توانند چهره مرا به‌خوبی شناسایی کنند، بسیار پیش آمده که وقتی حرف زده‌ام، از روی صدایم مرا شناخته‌اند.

۷. اولین کار حرفه‌ای شما در چه سریالی بود؟

اولین کار حرفه‌ای من در ارومیه با سریال “دومان” در نقش “نازلار” بود که فیلمبرداری آن در سال ۱۳۸۰ به پایان رسید و استقبال بسیار خوبی نیز از آن صورت گرفت که هنوز در ذهن مردم باقی مانده است.

۸. علاقه دارید در چه کاراکترهایی ایفای نقش کنید؟

خوشبختانه تاکنون نقش‌های تکراری بازی نکرده‌ام و به نقش‌های خاکستری، منفی و چالش‌برانگیز که به تلاش بیشتری نیاز دارند، علاقه بسیاری دارم.

۹. آیا تاکنون به هنگام ایفای نقش، احساساتی شده‌اید؟

بله، در سکانس آتش سوزی سریال “دومان” و نقش نازلار که باید مکانی را به آتش می‌کشیدم، بسیار احساساتی شده و پس از پایان فیلمبرداری، بغض فراوانی داشتم.

۱۰. در زمینه دوبله، فیلم را ترجیح می‌دهید یا انیمیشن؟

به دوبله فیلم علاقه بیشتری دارم و ارتباط بهتری با نقش برقرار می‌کنم.

۱۱. به نظر شما تفاوت اصلی بازیگری در سینما و تلویزیون با تئاتر در چیست؟

قطعا بازیگری سینما و تلویزیون با تئاتر بسیار متفاوت است، چرا که ایفای نقش در تئاتر نیاز به بازی درشت دارد تا بتوان تا آخرین لحظه بیننده را جذب کرد، اما بازی در سینما و تلویزیون بیشتر زیرپوستی و ریز است.

۱۲. حمایت‌های مسئولان از بازیگران و هنرمندان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

متاسفانه مسئولان، تقریبا هیچ حمایتی از هنرمندان به‌خصوص هنرمندان استانی ندارند، ما حتی اتحادیه‌ای برای هنرمندان نداریم که بتوانیم به راحتی در یک فضا و سالن به تمرین بپردازیم.

۱۳. آینده هنری خود را چگونه می‌بینید و چه برنامه‌ای برای آن دارید؟

اعتقاد دارم که باید معلومات خود را در حرفه‌ام روز به روز افزایش داده و جنس بازی هنرمندان کشوری فراوانی را از نزدیک لمس کنم و برای دستیابی به این مهم، قطعا نمی‌توانم به بازیگری در استان اکتفا کنم.

۱۴. در چالش دعوت از هنرمندان برای حضور در پایگاه خبری قارتال نیوز، چه کسانی را دعوت می‌کنید؟

من برای این چالش و مصاحبه صمیمی، از رادیو خانم بهاره غنی‌زاده و از تلویزیون آقای قاسم محمدزاده را دعوت می‌کنم که هردو از گویندگان و بازیگران توانمند استان به‌شمار می‌روند.

۱۵. نظر شما در رابطه با اینکه برخی بازیگران الگوی خاصی برای خود انتخاب کرده و صرفا از آن پیروی می‌کنند، چیست؟

بازیگر اگر بخواهد کسی را الگو قرار دهد، قطعا زمانی‌که به نهایت الگویش برسد، متوقف خواهد شد، درحالی‌که بازیگری توقف ندارد و نباید بازیگر در فکر این باشد که خود را تبدیل به الگویش کند، بازیگران باید علم تمامی زمان‌ها را بدانند، چرا که هر فیلم زبان خاص خود را داشته و در این مورد نمی‌توان از الگوی خاصی تبعیت کرد.

۱۶. توصیه شما به علاقه‌مندان برای ورود به حرفه بازیگری چیست؟

خانواده‌ها باید از لحاظ علمی فرزندان علاقه‌مند خود را تقویت کنند، چرا که اگر فردی علم بازیگری را بلد نباشد، قطعا درجا خواهد زد، بازیگری تنها شغلی است که ابزار ندارد و شخص، خود بر سر صحنه حاضر شده و باید زبان بدن خود را به خوبی بلد باشد و این امر قطعا با تمرین و پشتکار محقق خواهد شد.

ممنون از اینکه وقت گرانبهای خود را در اختیار ما قرار داده و این مصاحبه لذت‌بخش و خواندنی را رقم زدید، با آرزوی موفقیت برای شما.