معاون سیاسی، اجتماعی استاندار آذربایجان‌غربی:

ترویج کتابخوانی ارتباط مستقیم با توسعه فرهنگ عمومی دارد

آیین گرامیداشت سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان‌غربی با تجلیل از برگزیدگان برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز، آیین استانی گرامیداشت سی امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با حضور رضا ابراهیمی، معاون سیاسی، اجتماعی استاندار آذربایجان‌غربی؛ طاهر بخشایی، مدیرکل امور فرهنگی اجتماعی استانداری؛ نیر الهامی، مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری؛ خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان؛ حجت الاسلام و المسلمین ناصر جوانبخت، مدیرکل اداره کل اوقاف  و امور خیریه استان؛ راضیه  پورحیدر، مدیر حوزه علمیه خواهران ارومیه؛ مشاور نماینده ولی فقیه در استان و سایر مسئولین در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی آذربایجان‌غربی برگزار شد.

رضا ابراهیمی، معاون سیاسی، اجتماعی استاندار آذربایجان‌غربی  ضمن درود به روح ملکوتی امام خمینی (ره) و شهدای گلگون کفن و گرامیداشت سی امین دوره هفته کتاب اظهار داشت: کتاب و کتابخوانی، یکی از مسائل مهم در حوزه گسترش فرهنگ عمومی جامعه است و ترویج کتابخوانی ارتباط مستقیم با توسعه فرهنگ عمومی دارد.

وی با اشراه به لزوم افزایش سرانه مطالعه و کتابخوانی اظهار داشت: مقوله کتابخوانی در حوزه های مختلف نقش به سزایی دارد و  باید  مشوق های لازم در این حوزه پیش بینی شود؛ فضای مجازی نباید موجب غفلت از توجه به مقوله کتاب و کتابخوانی شود.

وی ادامه داد:  بنا به فرموده مقام معظم رهبری (مدظله العالی)،کتاب و کتابخوانی در بین جوانان ترویج شود؛ ایجاد عادت به مطالعه و انس با کتاب باید درسنین کودکی تحقق پیدا کند. خانواده ها، نهاد آموزش و پرورش و سایر سازمان های فرهنگی در این راستا ایفای نقش می کنند.

وی ضمن تأکید بر ضرورت جهاد تببین در عصر کنونی تصریح کرد: مطالعه و کتابخوانی یکی از ابزارهای عملیاتی کردن جهاد تبیین است و مطالعه در این زمینه الزامی است.

ابراهیمی با اشاره به طرح «شنبه های محرومیت زدایی» در استانداری آذربایجان‌غربی  گفت: کتابخانه های عمومی با اعزام کاروان کتابخوانی به مناطق محروم در این راستای اهداف بعد فرهنگی و اجتماعی این طرح تلاش می کنند.

 


خدیجه معصومی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان، ضمن درود به پیشگاه مقدس ناجی بشریت و روح ملکوتی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و شهدا، خیر مقدم به حاضرین و تبریک سی امین دوره هفته کتاب با شعار «ما همانیم که می‌خوانیم» به تمامی تلاشگران و فعالان این عرصه اظهار داشت: خط مشی برنامه‌های هفته کتاب در سال جاری، انعکاس پیشرفت‌ها و تلاش ها با محوریت شعار سال، نشاط، امیدآفرینی، کاربرمحوری و سبک زندگی ایرانی- اسلامی میباشد.

وی در ادامه با اشاره به مهمترین اقدامات این اداره کل  در یک سال گذشته در راستای توسعه کتابخانه های عمومی اظهار داشت: افتتاح یک باب کتابخانه عمومی در روستای اوچ تپه شهرستان بوکان، افزایش چهار کتابخانه مشارکتی و سالن مطالعه عمومی تحت نظارت این اداره کل، راه اندازی بخش مستقل ناشنوایان در کتابخانه مرکزی و …. از مهم ترین اقدامات  این اداره کل بوده است.

معصومی اذعان داشت: طی سفرهای شهرستانی استاندار آذربایجان‌غربی ۲۰ مصوبه برای کتابخانه‌های عمومی در هشت شهرستان تصویب شده است؛ با اجرای این مصوبات ۶۶۰۰ مترمربع به فضای کتابخانه ای در استان افزوده خواهد شد.

وی با اشاره به رشد اعضای کتابخانه‌های عمومی استان تصریح کرد: رشد ۲۷۲ درصدی تعداد اعضای کتابخانه های عمومی و رشد ۴۶۷ درصدی میزان امانت از کتابخانه های عمومی در یک سال گذشته، نشان از ارتباط مؤثر با اعضاء و خدمات کاربرمحور کتابخانه‌های عمومی بوده است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی در خصوص اهدای کتاب به کتابخانه های عمومی اظهار داشت: ۵۳ هزار جلد توسط عموم مردم به کتابخانه های عمومی استان اهدا شده است؛ هم چنین در قالب پویش «وقف کتاب، خیر ماندگار» ۲۹ هزار جلد کتاب وقف شد؛ با صدور  ۲۶ حکم خرید کتاب به عنوان حکم جایگزین حبس،  کتاب به منابع کتابخانه های عمومی به ارزش ۶۲۰ میلیون ریال افزوده شد.

وی ادامه داد: اجرای ۳۰۴۸ برنامه فرهنگی ترویجی کتاب محور در سطح کتابخانه‌های استان، تشکیل ۱۲۰ جلسه انجمن کتابخانه های عمومی، انعقاد ۷ تفاهم نامه همکاری ، برپایی غرفه فرهنگی این اداره کل در مصلی امام خمینی (ره) و اجرای برنامه های شناختی و معرفتی برای کودکان و نوجوانان  با عنوان «حسینیه کودکان عاشورایی» و «حسینیه کتاب» در دهه اول ماه محرم و برپایی موکب کتابخوانی در مرز تمرچین در ایام اربعین حسینی، اعزام ۱۰ کاروان جهادی کتابخوانی به مناطق محروم در راستای عدالت فرهنگی و محرومیت زدایی فرهنگی و اجرای برنامه های متنوع فرهنگی کتاب محور از دیگر اقدامات این اداره کل بوده است.

وی با تقدیر از تمامی افراد حقیقی و حقوقی که یاریگر کتابخانه‌های عمومی بوده اند اظهار داشت: تلاش خواهیم کرد کتاب و کتابخوانی به عنوان یکی از جلوه های جهاد تبیین و موثر در آگاهی بخشی و تداوم گفتمان انقلاب اسلامی نقش آفرین باشد.

معصومی در پایان اظهار داشت: کتابخانه‌های عمومی، دارای یکی از بزرگترین شبکه های  مردمی گسترده است؛ که رتبه اول منطقه، رتبه اول جهان اسلام و رتبه چهار در آسیا  را به خود اختصاص داده است و شایستگی ارتقاء به بهترین جایگاه را دارد.

 


اجرای گروه سرود، مسابقه پیامکی، پخش کلیپ های مرتبط، گفتگو با کتابخوانان و کتابداران برگزیده و …. بخش ‌های دیگری از این آیین بود.

 

در پایان این مراسم از برگزیدگان فعال در حوزه کتابخانه‌های عمومی تقدیر شد:
عضو فعال انجمن کتابخانه عمومی استان:
علیرضا نوروزی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد  اسلامی

مسئول کتابخانه برتر:
کبری احمدی، مسئول کتابخانه آیت الله کاشانی شهرستان ماکو
میترا عزتی، مسئول کتابخانه آیت الله خسروی شهرستان تکاب

مسئول کتابخانه مشارکتی برتر:
لاله عباسی افشار، مسئول کتابخانه بامداد امید صبا شهرستان ارومیه

کتابدار برتر:
رقیه میرزایی، کتابخانه شهید باکری شهرستان میاندوآّب
آیدا مجاور، کتابدار کتابخانه مرکزی ارومیه

کتابخانه برتر:
کتابخانه مستوره کردستانی بوکان

کتابخوانان برتر:
آوا عثمانی، کتابخانه شیخ شلتوت شهرستان  مهاباد
آیدا غلامی، کتابخانه دانش کشاورز شهرستان شاهین دژ
پگاه عطاری، کتابخانه بقیه الله اعظم شهرستان باروق
ثمین اسمعیل پور، کتابخانه مجتمع فرهنگی شهرستان میاندوآب
امیر حقیقی، کتابخانه استاد حقیقی شهرستان بوکان

دبیر برتر محفل ادبی:
سمیرا ساعدی، دبیر محفل پیام یار شهرستان سلماس

کتابخانه مشارکتی برتر:
کتابخانه شهید لاجوردی شهرستان ارومیه

واقف کتاب برتر:
محمد شمسی

خیر برتر (صدور حکم فرهنگی):
محسن مرادی، شهرستان ارومیه