کشت بیش از ۵۲۰ هکتار کاملینا در اراضی زراعی آذربایجان غربی

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت : در راستای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، تاکنون بیش از ۵۲۰ هکتار کاملینا دراراضی زراعی استان کشت شده است .

به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز،علی عیدی در جلسه برنامه ریزی اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان با بیان این مطلب اظهار کرد: کشت ابلاغی کاملینا از محل اجرای طرح جهش تولید ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار است که به دلیل اینکه این محصول برای سال اول در اجرای طرح برای کشاورزان استان معرفی شده است ، از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه به منظور آشنایی و ترغیب کشاورزان مقدار ۲ تن بذر کاملینا رقم سهیل خریداری و در بین متقاضیان در شهرستانهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه توزیع شده است.

عیدی تصریح کرد: محصول کاملینا به دلیل عدم حساسیت به تنش دمایی ، خشکی و شوری می تواند جایگزین مناسبی در برنامه تناوب دیم استان باشد.

وی اضافه کرد: میانگین عملکرد محصول ۴۰۰کیلو گرم در شرایط دیم و در شرایط آبی ۲۲۰۰ کیلوگرم است که با توجه به قیمت خرید تضمینی ۲۶۰ هزار ریالی این محصول به ازای هر کیلوگرم و به دلیل عدم حساسیت به تنش و سرما مورد توجه کشاورزان قرار گرفته است.

عیدی خاطر نشان کرد: علیرغم اینکه بذور این محصول ریز است ولی اگر در رطوبت مناسب برداشت شود نیاز به کمباین مخصوص و هد برداشت ندارد و تنها در صورتی که درصد رطوبت بسیار کم باشد نیاز به دستگاه هد برداشت خواهد بود.

وی همچنین به کشت انتظاری ۷۳.۹ هکتار دانه روغنی گلرنگ تاکنون در سال زراعی جاری اشاره کرد و گفت : مقدار ۳ تن بذر گلرنگ از محل اعتبارات دریاچه ارومیه خریداری شده که  تاکنون ۷۳.۹ هکتار کشت شده و امیدواریم با افزایش آشنایی کشاورزان در خصوص اهمیت کشت این محصول در اسفند‌ماه نیز کشت خواهد شد.

این مسول ادامه داد: تاکنون ۱۲۰۰ هکتار علوفه کم آب بر شامل یونجه، اسپرس و … در اراضی کشاورزی استان کشت شده است و ۹۹ تن بذر نخود علوفه ای، ماشک و خلر نیز تامین شده است که به قیمت یارانه ای در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان تاکید کرد:طرح جهش تولید در دیم زارها در سطح ۲۸۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی اجرا می شود که تا کنون در حدود ۱۸۰ هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت پاییزه محصولات دیم رفته است.

محمود مظلومی جانشین رییس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این جلسه با بیان اینکه طرح جهش تولید در دیمزارها نقش زراعت دیم در امنیت غذایی را برجسته‌ کرده است،‌ گفت: پیش از اجرای این طرح تاثیر زراعت دیم تا حدودی فراموش شده بود و با توجه به اهمیت تولید گندم و علوفه باید به دیم‌زارها بیش از پیش توجه شود.

وی خواستار اطلاع رسانی و آگاه رسانی کشاورزان از برنامه های ترویجی و اهمیت اجرای این طرح از طریق سامانه ۱۵۵۹ و سامانه پیامکی به کشاورزان شد .