به گزارش پایگاه خبری قارتال نیوز،علوفهها، یونجه، شبدر و برگهای سبز اغلب دارای مقدار بالایی از ویتامین E است.؛ همچنین دانههای روغنی خام مقدار بالایی از این ماده را دارا هستند، در حالی که میزان این ویتامین در دانههای روغن کشی شده ناچیز است.
میزان رطوبت هوا و همچنین میزان زمان نگهداری در کارایی ویتامین E موثر است. اغلب گیاهان و غلاتی که به مدت طولانی به صورت سیلو نگهداری میشود، از میزان ویتامین E موثر آنها کاسته میشود.
نقش های فیزیولوژیک ویتامین E
ویتامین E خاصیت ضد مسمومیت در متابولیسم سلولها داشته، از فعالیت عوامل سمی جلوگیری می کند و همچنین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی است.
بر طبق مطالعاتی که صورت گرفته است، ارتباط نزدیکی بین سلنیم و کارکرد ویتامین E وجود دارد؛ در حالی که ویتامین E از اکسیداسیون دیواره های سلولها جلوگیری می کند، سلنیوم باعث میشود تا سوپراکسیدها دچار تغییر ماهیت شده و کارایی خود را از دست بدهد.
اثرات ویتامین E
– کنترل متابولیسم هورمونها از طریق لوب داخلی غده هیپوفیز
– ثبات غشای سلولها به ویژه در بافت قلب و عضلات اسکلتی
– گسترش و کنترل فعالیت تخمدان ها
– تحریک تولید آنتی بادی ها در بدن و افزایش مقاومت نسبت به بیماریها
– آماده سازی بدن برای بارداری
«زهره فیروزی»، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز
با پیگیریهای مستمر و دلسوزانه سرپرست آموزش و پرورش ناحیه دو ارومیه و اقدام انساندوستانه یکی از معلمان ابتدایی، زندانی محکوم به حبس از بند رها و به آغوش خانوادهاش بازگشت.
با ابلاغ حکمی از سوی رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، حسین عباسزاده به عنوان دبیر قرارگاه جهادی آموزش و پرورش استان منصوب شد.
استاندار آذربایجانغربی گفت: آینده کشور و استان از مسیر نظام تعلیم و تربیت میگذرد و ارتقای این نظام، نیازمند تحلیل دقیق وضعیت موجود و برنامهریزی علمی و منسجم است.
استاندار آذربایجانغربی گفت: تحولات بنیادین در حوزه سلامت استان آغاز شده و سرمایهگذاران داخلی و خارجی برای احداث بیمارستان هزار تختخوابی در ارومیه اعلام آمادگی کردهاند.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه